Paksról Veszprémbe

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2019.06.07
  • 08:01
A hátvéd és bedobó poszton is használható Medve Máté a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém első nyári szerzeménye, a harminc esztendős kosárlabdázó összesen kilenc évadot húzott le az előző állomáshelyén, az Atomerőmű SE-nél – velük hajdanán A-csoportos bajnoki címet is szerzett.

A kettes és hármas poszton is bevethető sportoló (193 centi, 93 kiló) egykoron a Budapesti Honvéd SE-től igazolt a paksiakhoz, ahol előbb három, majd hat szezont töltött. A második idényében a Tolna megyeiekkel megnyerte az NB I-es pontvadászatot. Közben egy-egy évad erejéig pattogtatott a Kaposvári KK-ban, a Jászberényi KSE-ben, illetve a Factum Sport Debrecenben. A Szegeden született játékos korosztályos válogatottként – 2007-ben – alapembere volt az U18-as B-divíziós Európa-bajnokságon nyolcadik helyen végzett nemzeti együttesnek.

Medve Máté Veszprémbe igazol - Fotó: Telepaks Médiacentrum

A kitűnőség a minap meghatódva búcsúzott a piros-kékek híveitől: „…a szívem egy része mindig paksi marad, hiszen itt volt szerencsém átélni az életem legjelentősebb pillanatait”. A legutóbbi kiírásban is oszlopos tagja volt az élvonalbeli alakulatnak, lévén, az alapszakaszban húsz, a középszakaszban és a rájátszásban pedig kilenc mérkőzésen lépett pályára. – A társaim mindig és minden helyzetben számíthattak rám. Fontosnak tartom az egymás, a sport és a munka iránti tiszteletet, az ezekkel szembeni alázatot. Mindenütt fáradhatatlan munkával, valamint töretlen lelkesedéssel próbálom meghálálni a szurkolók bíztatását – mondta.

Mint megtudtuk: az NB I/B idei ezüstérmesének elöljárói gőzerővel dolgoznak azon, hogy tovább építsék a játékos-keretet, ugyanakkor a legnagyobb erősítésnek azt tartják, hogy a tavasszal látott társaság magja, jelentős része együtt marad, vagyis sok távozóról aligha kell majd hírt adnunk.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2018/19
1. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 50
2. MAFC 50
3. OSE Lions 46
4. Nyíregyháza Blue Sharks 45
5. BKG-Príma SE 44
6. Budapesti Honvéd SE 41
7. Vasas Akadémia 40
8. PVSK-Kronosz Kiadó 35
9. MTK Törökbálint 35
10. BUDAFOK 35
11. MEAFC-Miskolc 34
12. Nagykőrösi Sólymok KE 34
13. OMNIA Pub & Food Békés 29
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:23
tovább »