Hősies küzdelemben történelmi siker

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.06.06
  • 20:32
Bencsik Roland hosszabbításban szerzett góljával legyőzte a vendég Dunaferrt, így megszerezte első élvonalbeli érmét a veszprémi futsalcsapat.

Egyetlen lépés választotta el a veszprémi futsalosokat, hogy megszerezzék a klub első érmét az élvonalban. Ehhez az kellett, hogy a bronzcsata harmadik, mindent eldöntő mérkőzésén hazai pályán legyőzzék a Dunaferrt. Mint ismert ugyanis, a két győzelemig tartó párharc első, hazai felvonásán a mieink nyertek 5-2-re, Dunaújvárosban azonban visszavágott (3-0) a rivális.

A bakonyiak kezdtek élesebben, pontosabban. Igazán nagy helyezeteket mégsem hoztak az első percek: Tatai, illetve Klacsák távoli lövését jegyezhettük fel, melyek mindkét esetben elkerülték a kaput. Vendég szöglet után Horváth tüzelt kapásból, melynek következtében a labda jócskán a felső léc fölé szállt. Lényegesebben közelebb járt a gólszerzéshez a kiváló ütemben berobbanó Dávid, aki a 6. percben a bal kapufát trafálta telibe.

Továbbra is a Veszprém dominált, ám Tatai tizenkét méterről elvállalt szabadrúgása is elkerülte a kaput. Ennél is nagyobb helyzet maradt ki másodpercekkel később, amikor is Boromisza nagyszerű kiugratásáról centikkel maradt le a hosszú oldalon érkező Tatai.

A 9. percben aztán megtört a jég: Tatai távoli lövésébe Dávid ért bele a hatoson belül, amit így már nem védhetett Rigó (1-0). Kisvártatva meg is duplázhatta volna góljai számát és a különbséget Dávid, aki ezúttal már célt tévesztett.

A vendégek előbb távoli kísérletekkel próbálkoztak – amelyeket könnyedén védte Spandler –, majd héttel a félidő előtt átálltak az öt a négy elleni játékra. Sikerrel így sem járták, egyszer jutottak csak kapura lövésig, amikor Spandler ki tudta spárgázni a játékszert.

Három perc volt vissza a játékrészből, s ismét az emberelőnyös játékot „gyakorolhatták” a dunaújvárosiak, ezúttal azonban a második sárga lapát összeszedő Komáromi kiállítása okán tehették ezt meg. Szerencsére a végeredmény ezúttal is ugyanaz volt: a kiválóan összpontosító veszprémiek ezt is megúszták érintetlen hálóval. Úgy tűnt, hogy ez már így is marad, ám az utolsó percben Horváth távoli lökete a jobbalsó sarokban kötött ki (1-1).

A második felvonás elején is Pál került helyzetbe, aki ezúttal ellőtte keresztbe a kapu előtt a labdát. A másik oldalon előbb Boromisza, majd Bencsik előtt adódott lehetőség, mindkétszer Rigó kezei jelentették a végállomást.

Akárcsak az első, a második felvonás sem volt indulatoktól mentes, melyekben a játékvezetők ténykedése is szerepet játszott.

Továbbra is az újvárosi hatos előtt zajlott inkább a játék, de az utolsó veszprémi passzokba rendre hiba csúszott, illetve a vendégek többször is kritikus pillanatokban tisztáztak. Két és fél perccel a vége előtt ismét a Fejér megyeiek vitték le kapusukat, de gól már nem esett, jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás.

Különösebb veszély nélküli, távoli lökettekkel operáltak a felek, melyeket mindkét oldalon könnyedén védtek a hálóőrök. Az utolsó másodpercekben Sáhó került helyzetbe, szerencsére Spandler remek ütemben mozdult ki kapujából és védeni tudott.

A ráadás második felének 3. percében Gyurcsányi bombája süvített el a jobb kapufa mellett. Kisvártatva Tatai lövése még kipattant a kapufáról, Bencsik Rolandé viszont már a hálóban landolt. 2-1-nél szinte felrobbant a csarnok! A Fehér-csapat megint megkísérelte az öt a négy elleni felállást, de ezúttal sem járt sikerrel. A futsal NB I 2018/2019-es kiírásának bronzérmét a hősiesen küzdő Veszprém szerezte meg.

Futsal NB I, a 3. helyért, 3. (utolsó) mérkőzés:
1. FC Veszprém–Dunaferr 2-1 (1-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Szilágyi (Deme, Nyekita).
Veszprém: Spandler – Tatai, Márkus, Komáromi, Boromisza D. Csere: Schmidmajer, Simon (kapusok), Tar, Dávid, Gyurcsányi, Varga Á., Bognár P., Bencsik Ádám, Bencsik R. Edző: Németh Gábor.
Dunaferr: Rigó – Németh P., Klacsák, Horváth N., Sáhó. Csere: Cseresnyés, Reveland (kapusok), Öreglaki, Danó, Fridrich, Szeghy, Pál, Móra, Csányi. Edző: Fehér Zsolt.
Gólszerzők: Dávid (9.), Bencsik R. (49.), ill. Pál (20.).
Piros lap: Komáromi (17.).

Edzői gondolatok

Németh Gábor: – Köszönöm a vezetőknek, hogy bíztak bennem. Köszönöm Madinak a támogatást, ez egyértelműen az ő bronzérme. S külön köszönöm ennek a csodálatos szurkolótábornak a buzdítást.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »