Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Rossi: a játékosok nem tűnnek fáradtnak, inkább motiváltak

2019. június 6. 17:01 // Forrás: MTI
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai nem tűnnek fáradtnak, sokkal inkább motiváltnak látja őket a szombati, azerbajdzsáni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt.

"Múlt kedd óta együtt készülünk, de csak a pályán derül ki, hogy ez mennyire sikerült jól. A mérések sem mutatnak fáradtságra utaló jeleket, de persze nem mindenki van ugyanolyan szinten, ami érthető egy hosszú szezon után" - mondta az elutazás előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón az MTI kérdésére az olasz szakvezető.

Rossi kiemelte, mindig győzelemre készíti a csapatát, de nagyon nehéz lesz győzni az azeri fővárosban, ugyanakkor megjegyezte, tanítványai alázatosan dolgoztak, mindenki átérezte, mennyire fontos lenne három ponttal távozni Bakuból.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

"Mivel a szokottnál több idő állt rendelkezésünkre, így mindkét meccsre készültünk, de a fókuszban az Azerbajdzsán elleni találkozó szerepelt, amely szerintem fontosabb is lesz" - mondta Marco Rossi, aki a keretében szereplő újoncokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, van olyan köztük, aki készen áll a bemutatkozásra, de azt nem árulta el, hogy Bakuban lesz-e debütáló futballista.

A Bundesliga legjobb kapusának választott Gulácsi Péter kijelentette, az Eb-részvételt érő első két hely megszerzéséhez mindenképpen nyerni kell Azerbajdzsánban, szerinte amennyiben a válogatott jól játszik, akkor sikerül elhozni a három pontot Bakuból.

"Az azeri csapat a stabil védekezésre helyezi hangsúlyt, abból próbál meg kontrázni, nekünk ezeket a gyors ellentámadásokat kell megakadályoznunk. Pontrúgásokból is veszélyesek" - mondta az RB Leipzig hálóőre, aki szerint a Rossi-éra első idegenbeli sikeréhez elengedhetetlen lenne, hogy a nemzeti együttes ne kapjon gólt, ebben neki személy szerint nagy segítséget jelent a védelem tengelyében klubtársa, Willi Orbán.

A magyar válogatott két forduló után három ponttal áll a csoportjában, szombaton Azerbajdzsán vendége lesz, majd három nappal később Walest fogadja a Groupama Arénában.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.