Egyetlen lépésre a régóta várt sikertől

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.06.05
  • 19:41
Fennállása első érmét nyerheti az élvonalban a veszprémi futsalcsapat, ha csütörtökön (18.30) legyőzi a Dunaferrt a Március 15. utcai csarnokban.

Mindössze hat nap alatt eldől a két nyert meccsig tartó bronzcsata kimenetele a futsal NB I-ben. A veszprémiek múlt pénteken hazai pályán 5-2-re legyőzték a Dunaferrt, aztán hétfőn 3-0-ra kikaptak Dunaújvárosban, csütörtökön (18.30) pedig már a harmadik, mindent eldöntő összecsapást rendezik a királynék városában.

– Amennyire a hazai meccsen mellénk állt, úgy pártolt el a tőlünk Dunaújvárosban a szerencse. Igaz, gyengébb teljesítményt is nyújtottunk a három nappal korábbihoz képest – ismerte el Németh Gábor, aki éppen a helyosztó párharc előtt vette át a gárda irányítását, miután a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Madarász Jánossal.

– Két hasonló képességű gárda meccsén mindkét oldalon a védekezés dominált, ennek tudható be a gólnélküli első játékrész. Helyzetek sokaságát hagytuk ki. Az első gól aztán nagyon megtört minket, s onnan nem tudtunk talpra állni. Pedig nem szabadott volna így történnie, hiszen a futsalban „egy gól nem gól”. Nagyon meg akarták nyerni a srácok a meccset, kissé túlmotiváltak voltak, lehet, hogy épp ez okozta a vesztünket.

Kiegyenesedik a kérdőjel – kiderül, kié lesz a bajnoki bronz

Máris itt a lehetőség a revánsra. Ugyanis, ha a mieink csütörtökön nyerni tudnak a Március 15. utcai csarnokban, a 2011-ben alapított klub első érmét nyerhetik az NB I-ben.

– Megpróbálunk hazai pályán visszavágni. Nagyon megérdemelné a csapat és a klub is ezt a bronzérmet. Azt szeretném, hogy ne foghassuk a szerencsére, játékvezetőkre, csak rajtunk múljon a párharc kimenetele. Megpróbálom mentálisan felkészíteni erre a társaságot – fogalmazta meg a siker nyitját az elmúlt hat évben a gárda másodedzőjeként dolgozó szakember.

– Öt-hat válogatott játékosa is van a Dunaferrnek. Mégis azt mondom, hogy csapatként igazán erősek, hiszen régóta játszanak együtt. A bajnokság utolsó meccsén taktikailag már nem tudunk sok újat mutatni egymásnak. Nüánszok – egy-egy rossz helyezkedés, helyzetkihasználás – fognak dönteni. Illetve az, hogy ki bírja jobban mentálisan a küzdelmet. Számítunk szurkolóink támogatására, akik Újvárosban is nagyon korrekten álltank hozzánk is a vereség után. Hatalmas szükségünk lesz rájuk ezúttal is.

Nagyon kellenének Boromisza Dániel góljai is, ám a támadó még nem épült fel sérüléséből, így nagy valószínűség szerint nem léphet pályára az idényzárón. Szintén kétséges Bognár Péter szereplése, aki Dunaújvárosban kapott egy rúgást vagy ütést a veséjére.

Jó tudni, hogyha a rendes játékidőben nem születik, kétszer öt perc hosszabbítás következik. Amennyiben akkor sem születik a döntés, három-három büntetőrúgás következik a hatosról. Érdekesség, hogy a második félidő végén nem törlődnek a szabálytalanságok, tehát azokat tovább viszik a felek a hosszabbításra.

Mint azt a klub ügyvezető elnökétől, Rajki Tamástól megtudtuk, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) prominensei a bakonyi megyeszékhelyre hozzák a bajnoki érmeket, így azok rögtön a lefújást követően gazdára találnak. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy remélhetőleg több utazás aznap már nem vár a medálokra…

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »