Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Öttonnás kézilabda-installációval tisztelegnek Győrben a női csapat előtt

2019. június 4. 16:25 // Forrás: MTI
Egyedülálló, kézilabdát formáló installációt építettek a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat tiszteletére Győrben, a város egyik legnagyobb és legforgalmasabb körforgalmának közepén.

A műtárgyat sajtótájékoztató keretében, az utánpótláscsapat játékosainak jelenlétében mutatta be a város polgármestere, alpolgármestere és a kézilabdaklub elnöke.

Az Ipar út-Szigethy Attila út-Fehérvári út kereszteződésében lévő többsávos körforgalom közepébe került óriáslabda vázszerkezete elektrosztatikusan porfestett acél zártszelvényből készült, magassága 5,5 méter, szélessége pedig 8 méter - tájékoztatott Radnóti Ákos alpolgármester. Hozzátette, a vázszerkezetre lemezborítást erősítettek, amelyre az Audi Arénát, a csapatot, a szurkolókat és az elnyert kupákat ábrázoló fotókat nyomtattak. A szerkezet összsúlya így megközelíti az öt tonnát.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Borkai Zsolt polgármester az installáció átadásán hangsúlyozta, a győri kézilabdás lányok sikereire méltán büszke a város, ez az óriáslabda pedig a köszönet egy formája. A kisalföldi megyeszékhely és a sport kapcsolatáról szólva a polgármester rámutatott, igyekeznek minél több sportrendezvényt a városba hozni. Hozzátette, élősportra az elmúlt évben 5-600 millió forintot költöttek.

Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke úgy fogalmazott, egyedülálló, hogy egy kézilabdacsapat körforgalmat kap. Megjegyezte, ezt a sportszeretetet azzal tudják meghálálni, ha megújulnak, és a jövőben is olyan sikereket érnek el, mint az elmúlt években.

Győrben nem ez az első "sportos" körforgalom: tavaly az Új Bácsai út körforgalmában adtak át egy EYOF-kockaként ismertté vált alkotást, amely a 2017-es, Győrben megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak állít emléket.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A városban 2015 óta zajlik a körforgalmak megújítását célzó program.

vehirsport.hu
további cikkek
EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket labdarúgás EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható. ma 8:45 Férfi kézilabda Európa-liga: egygólos előnyben Rosta csapata a negyeddöntőben kézilabda Férfi kézilabda Európa-liga: egygólos előnyben Rosta csapata a negyeddöntőben Rosta Miklós négy góllal járult hozzá a Dinamo Bucuresti 28-27-es hazai győzelméhez a dán Skjern HB ellen a férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének keddi első mérkőzésén. ma 8:40 Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. 2024. április 22. 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. 2024. április 22. 22:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.