Szabó Péter: nagy kő esett le a szívünkről!

  • VLS Veszprém
  • 2019.06.04
  • 15:37
Köszönettel tartozom Pető Tamásnak, a csapatnak és természetesen a szakmai stáb minden tagjának. Nem megfeledkezve a várostól kapott támogatásról sem: ezt a sikert kétségkívül közösen értük el! – fogalmazott Szabó Péter sportigazgató azután, hogy a VLS Veszprém a keddi sorsoláson kiemelt csapatként, osztályozó mérkőzés nélkül kvalifikálta magát a nemzeti bajnokság harmadosztályába.

Szokták mondani, hogy ahogy a kapufa éle is, a szerencse is annak az oldalára szegődik, aki a hétköznapokon többet tesz a hőn áhított cél elérése érdekében. A kedd délelőtti sorsoláson pedig kétségkívül kegyeibe fogadta Fortuna a VLS Veszprémet, hiszen a megyeszékhelyi nagypályás labdarúgócsapat kiemeltként, osztályozó mérkőzés nélkül kvalifikálta magát a nemzeti bajnokság harmadosztályába.

Mint arról a vehirsport.hu be is számolt a Pető Tamás vezette VLS szombaton este Magyarpolányban már bebiztosította a Veszprém megyei férfi labdarúgók élvonalában a bajnoki címet, de a pezsgőbontás akkor még váratott magára, egészen mostanáig.

Szabó Péter hálás mindenkinek, aki egy picit is hozzátett ehhez a sikerhez

– Hatalmas kő esett le a szívünkről! – kezdte a beszélgetést portálunkkal Szabó Péter sportigazgató. – Ma még mi is kiélvezzük, hogy sikerült közös erőkkel elérnünk a célunkat, de a szakmai munka holnap már kezdetét is veszi: egy percig sem tétlenkedhetünk, élnünk kell az idővel, amit a szerencse nekünk szánt – hangsúlyozta.

Ugyanis így, hogy nem kell a bakonyi együttesnek osztályozót játszania, két hetet nyert a következő idényre való felkészülésben. Szabó elmondta, abszolút elégedett a gárda 2018/19-es kiírásban nyújtott teljesítményével. Hiszen reménységei a legtöbb győzelem (26) mellett, a legtöbb rúgott (194), illetve legkevesebb kapott találatnak (13) is örvendhettek. Négypontos előnnyel zárták az idényt a második helyezett, szintén feljutásról álmodozó Balatonfüredi FC előtt.

– Emelem kalapom a szakmai stáb idényben végzett munkássága előtt, ugyanis az egész csapaton mérhető volt a fejlődés. Ősszel igaz, még csúsztak be nem várt hibák, de a fejlődéshez idő kellett. Tavaszra már abszolút kidomborodott az elvégzett munka: egységes lett a fegyelem, illetve a hozzáálláson és a stabilitáson is érezhető volt, hogy minőségi tevékenység folyt – húzta alá.

Szabótól azt is megtudhattuk, hogy immár megegyeztek meglévő játékosaikkal az elkövetkező idényre: a csapat gerince együtt marad, azonban a pályaedző kiléte még nem lett tisztázva. – Csapatkapitány másodedzőnk, Gunther Zsolt már jelezte felénk, hogy nem szeretne főszerepet vállalni az NB III-as alakulatban. Az új igazolások terén pedig tudjuk, hogy mely posztokra szükséges erősítés, de előbb a feljutásunkat kellett biztosítanunk – mutatott rá, hogy nem akartak előre gondolkodni, inkább a jelenben alkotni, ahogy azt Pető Tamás vezetőedző is többször hangsúlyozta az idény során.

A bajnok VLS Veszprém egy év szünet után ismét az NB III-ban szerepelhet!

– Köszönettel tartozom Pető Tamásnak, aki természetesen jövőre is a VLS élén marad, a csapatnak és a stábunk minden tagjának. Nem megfeledkezve a várostól kapott támogatásról sem: ezt a sikert kétségkívül közösen értük el! – fűzte hozzá búcsúzásképp köszönetét Szabó Péter.

A megyeszékhely együttese júniusi, jól megérdemelt pihenője után július elsején kezdi majd felkészülését a nemzeti harmadosztályban való szereplésre. Ami azt jelenti, hogy az alapozásuk jó egy hónapig fog tartani, hiszen az NB III-as bajnokság augusztus elején veszi majd kezdetét.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 81
2. Balatonfüredi FC 77
3. Úrkút SK 74
4. Tihanyi FC 65
5. Balatonalmádi SE 51
6. Ajka Kristály SE 47
7. Gyulafirátót SE 41
8. Sümeg VSE 34
9. Magyarpolány SE 33
10. Devecser SE 33
11. Várpalotai BSK 31
12. Fűzfői AK 30
13. Csetény SE 30
14. Tiac VSE 23
15. Herend 18
16. FC Zirc 6
utolsó módosítás 2019. június 04. 11:52
tovább »