Még nem lelt otthonra a bronzérem

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.06.03
  • 23:59
A futsal élvonal bronzütközetének második, hétfő esti felvonásán 3-0-s diadalt aratott a vendéglátó Dunaferr együttese az első – múlt pénteki – mérkőzést 5-2-re megnyerő 1. FCV alakulata felett. A harmadik, mindent eldöntő ütközetre így csütörtök este 18.30 perckor kerül majd sor, méghozzá a Március 15. utcai sportcsarnokban.

A Németh Gábor vezette 1. Futsal Club Veszprém csapata történelmet készült írni hétfőn este: azért utazott Dunaújvárosba, hogy megszerezze fennállása első élvonalbeli bajnoki érmét. Ugyanis a megyeszékhelyi gárda a két győzelemig tartó ütközet péntek esti, első – hazai – felvonását 5-2-re megnyerte, így ha ezúttal is diadalt arat, immáron a bronznak is örvendhet.

Az első játékrészben inkább csak kóstolgatták egymást a felek: mindkét oldalon voltak távoli, s közeli próbálkozások is, de a kapusok rendre megoldották a kötelező feladatokat, így találat nem született.

Hazai közönség előtt fog eldőlni a bajnoki bronz sorsa (Archív fotó)

Nem úgy, mint a második félidőben: a balszélen elfutó Horváth Norbert kíméletlenül lőtte ki a hosszú alsó sarkot a 30. percben (1-0). Az egyenlítésre igaz, többször is megvolt a lehetősége a királynék városának, de ahogy ezúttal a szerencse is, úgy a játékvezetők is inkább az újvárosi oldalra szegődtek: Pál Patrik a 32. minutumban sajnos még esélyt sem adott tízméteresből a Spandler Mátyást váltó Schmidmajernek. Ezek után rögvest emberelőnyös formációra is váltott az 1. FC Veszprém, de gólt Fridrich révén (egyben a végeredményt is beállítva) ismét csak a Dunaferr jegyezhetett (38. perc: 3-0).

A bronzérem így június 6-án Veszprémben lelhet otthonra, ugyanis csütörtökön 18.30 perckor a Március 15. utcai sportcsarnokban kerül majd sor a harmadik, egyben mindent eldöntő ütközetre.

Futsal NB I, a 3. helyért, 2. mérkőzés:
Dunaferr–1. FC Veszprém 3-0 (0-0)
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok. Vezette: Futó (Kovács, Janitz).
Dunaferr: Rigó – Németh, Klacsák, Horváth, Sáhó. Csere: Reveland, Cseresnény (kapusok), Öreglaki, Danó, Fridrich, Pál, Móra, Csányi. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Veszprém: Spandler – Tatai, Márkus, Komáromi, Gyurcsányi. Csere: Schmidmajer, Simon (kapusok) Tar, Dávid, Boromisza, Varga, Bognár, Bencsik Ádám, Bencsik Roland. Megbízott vezetőedző: Németh Gábor.
Gólszerző: Horváth (30.), Pál (32.), Fridrich (38.).