Nagy László búcsúja is motiválja a veszprémieket

  • Telekom Veszprém
  • 2019.05.31
  • 20:01
  • MTI
David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője elmondta, azért is rendkívül fontos számukra a férfi kézilabda Bajnokok Ligája megnyerése, hogy méltóképpen búcsúztassák az idény végén visszavonuló Nagy Lászlót.

Úgy fogalmazott, csapatának tagjai, illetve minden magyar kézilabda-rajongó elsősorban azért szeretné, ha idén sikerülne a Veszprémnek a BL-győzelem, mert Nagy László éppen Kölnben búcsúzik el játékosként. "Ő egy legenda, aki megérdemli ezt a trófeát, ez a fő motivációnk" - mondta David Davis.

A 38 éves jobbátlövőn kívül szerb csapattársa, Momir Ilic is visszavonul az idény végén, Mikler Roland pedig nyáron Szegedre igazol. Szintén távozik Jamali Iman és René Toft Hansen, de ők sérülés miatt nem léphetnek pályára a kölni négyes döntőben.

A torna első napján, szombaton a Veszprém a lengyel Vive Kielcével találkozik, a másik elődöntőben pedig a Barcelona a macedón Vardar Szkopjéval mérkőzik.

Davis: Bízunk magunkban, hiszen megnyertük a legutóbbi tizenegy meccsünket a BL-ben

Davis megemlítette, hogy a Szeged elleni bajnoki döntő visszavágója miatt csupán néhány napjuk volt a felkészülésre. "Új taktikai variációk elsajátítására ilyenkor már nincs esély. Megtartjuk azokat a dolgokat, amelyek jól működtek az egész szezonban, és néhány aprósággal is készülünk, amivel meglephetjük a Kielcét" - szögezte le.

A Veszprém szombaton nyolcadik alkalommal játszik elődöntőt a BL-ben. Négy alkalommal (2003, 2006, 2014, 2017) kikapott a legjobb négy között, háromszor pedig döntőbe jutott (2002, 2015, 2016) és végül ezüstérmet nyert. Az októberben kinevezett Davis hangsúlyozta, azért jött Veszprémbe, hogy megnyerjék a trófeát.

"Bízunk magunkban, hiszen megnyertük a legutóbbi tizenegy meccsünket a BL-ben, de mindannyian tudjuk, hogy Kölnben bármi megtörténhet, itt nagyon hosszú és nehéz út vezet a dobogóig. Ez a trófea azonban mindennél többet jelent számunkra, ezért megküzdünk érte" - nyilatkozta.

Amennyiben vasárnap valóban összejönne a nagy siker a magyar együttesnek, David Davis lenne a második a férfi kézilabdában, aki játékosként és vezetőedzőként is Bajnokok Ligáját nyer. Az első - és eddig egyetlen - éppen a Kielce trénere, Talant Dujshebaev, aki a pályán kétszer, az oldalvonal mellett négyszer örülhetett a végső sikernek.

"A Kielcének lenyűgöző a támadójátéka. Szinte minden mérkőzésen harminc gól körül termelnek, nem egyszerű megállítani őket. Ehhez hozzájön, hogy jó a kapusuk, aki sok könnyű gólhoz segítette csapatát az előző meccseken" - utalt a Veszprém edzője a szerb Vladimir Cuparára, aki nyártól éppen az ő keretét erősíti majd.

A lengyelek a BL nagy esélyesének kikiáltott francia Paris Saint-Germainnel szemben jutottak tovább a negyeddöntőből, miután a hazai tízgólos győzelmet követően idegenben "csak" kilenccel kaptak ki. David Davis szerint az volt az erősségük, amit semmilyen videófelvételen nem lehet látni.

"Az elhatározás, hogy elhitték, megverhetik őket. Elhitték, hogy a négy közé tudnak jutni" - vélekedett.

A spanyol tréner szerint a veszprémiek közül mindenki a győzelemre gondol, és arra, hogy 24 órán belül két jó meccset tudjon játszani. Ennek ellenére a Kielce elleni találkozón mindent ki kell adniuk magukból, hogy döntőbe juthassanak.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 51
2. Telekom Veszprém 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 36
5. Csurgói KK 33
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 31
7. FTC 22
8. RotaChrom Dabas 21
9. Sport36-Komló 21
10. DVTK-Eger 17
11. CYEB Budakalász 16
12. Mezőkövesdi KC 15
13. Ceglédi KKSE 13
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 24
2. Telekom Veszprém 20
3. Vardar Szkopje 19
4. Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen 14
6. Meskov Breszt 9
7. Montpellier 7
8. IFK Kristianstad 5
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »