Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Veszprémből indul az országos rollerfelvonulás

2019. május 28. 15:05
Veszprémben extrém sportolók vonulnak utcára az UP! zenekar frontembere, Újvári Péter vezetésével. A rolleresek mellett elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és görkorisokat is várnak még a június 1-jei Rolling Day-re, hogy egy komoly tömeg guruljon végig a belvároson, ezzel is demonstrálva: környezetszennyezés nélkül is lehet közlekedni.

Június 1-jén országos családi sportnapot és gurulófelvonulást szerveznek Veszprémben a Dechatlon támogatásával. A városból indul a rolleresek országos felvonulása, a Rolling Day, ahol a résztvevők bármilyen guruló közlekedési eszközzel csatlakozhatnak a nem mindennapi kezdeményezéshez. Az extrém sportolók ugyanis már a részvételükkel is komoly erőt képviselnek a klímaváltozás elleni példamutatásban.

„Berlinben 10 000 elektromos roller van, Párizsban körülbelül 5 000, Budapesten ugyan csak 200 darab, de két-három év múlva már itthon is rengeteg, különböző gurulóeszközzel közlekedő lesz az utcákon. Ezzel tudjuk magunkat és a bolygónkat is egészségesen tartani. Ha csak ennyit teszünk a pusztuló környezetünk megóvása érdekében, már büszkén kihúzhatjuk magunkat. Emellett célunk a baleset-megelőzés is, felkészítve a gyalogosokat és a gépjárművek vezetőit a legújabb guruló eszközök érkezésére és az azokkal való közlekedésre” – mondta el Újvári Péter, a guruló sportok nagykövete, a rendezvény főszervezője.

A 2001-ben visszavonult UP! zenekar tagjai idén májustól újra aktívak és az első daluk, az Élj! mellett az énekes megírja a Rolling Day indulóját is.

A veszprémi sportnap 9:00-kor kezdődik és 18:00-ig tart, a felvonulás pedig 16:00-kor indul a belvárosból és 17:00 óráig tart. A helyszínen a Dechatlon kihelyezett sporteszközeit is kipróbálhatják a látogatók, ráadásul streetball challenge is várja a vállalkozó kedvűeket. Mindezt teljesen ingyenesen.

A rolleresek és extrém sportolók Veszprém után Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Budapest utcáin is végiggurulnak.

További információk ITT.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.