Mesél az eredmény

  • VLS Veszprém
  • 2019.05.25
  • 19:37
Immár karnyújtásnyira az osztályozó – szombaton délután a férfi labdarúgók megyei élvonalának utolsó előtti, 29. fejezetében 6-0-s sikert könyvelt a továbbra is listavezető VLS Veszprém a vendég Csetény SE alakulatával szemben.

Utolsó előtti, 29. fordulójához érkezett a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság mezőnye május utolsó szombatján. A listavezető bajnokaspiráns VLS Veszprém pedig a 2018/19-es kiírás utolsó hazai megmérettetését várta: ellenfele Csetény község gárdája volt, amelyet anno még ősszel – a házi gólkirály Szabó Bence mesterötösével – 8-1-re múlt felül a Pető-sereg vendégségben.

Az időjárás kegyeibe fogadta a találkozót, amelynek sorsáról az eltiltásából visszatérő Dobsa Gergő igencsak hamar intézkedett (4. perc: 1-0). Alkotása után a közel száz kilátogató hazai drukkernek mindössze negyedórát kellett várnia, hogy Venczel Zoltán révén a királynék városa újabb találatot jegyezzen (19. perc: 2-0).

A gólgyáros Szabó Bence viszont nem várt, s nem is habozott: Venczel villanása után három minutummal a VLS immár hárommal robogott. S ha a remény még ekkor ott is motoszkált volna a vendégek gondolataiban, Lukács István öngólja szertefoszlatta azokat (24. perc: 4-0).

Ráadásként Venczel Zoltán másodszorra is mattolta a vendégek ketrecőrét: nem túlzás azt állítani, hogy harmadidő alatt eldőlt, ki örülhet majd a végén (33. perc: 5-0). Az első játékrészben nem zördült meg többször a háló, a megyeszékhely együttese így nyugodt szívvel fáradhatott pihenőre.

Pető Tamás vajon marad, vagy elköszön az idény végeztével? (Archív fotó)

Az öltöző hűséből ismét pázsitra lépve, ötgólos fórja tudatában a Veszprém már kevésbé volt koncentrált befejezései alkalmával. A vendégek viszont továbbra is sportszerűen, s alázattal futballoztak: gólt jegyezni – Kakas József által – azonban ismét csak a saját kapujukba tudtak (71. perc: 6-0).

Pető Tamás vezetőedző ekkor döntött úgy, hogy az összes cserelehetőségét kihasználja. A hazai portát Kis Tamás helyett immáron Orbán Dániel óvta, aki egészen a lefújásig kiválóan tevékenykedett. Neki is köszönhető, hogy a VLS Veszprém kapott gól nélkül, hattal múlta felül a lelkiismeretesen futballozó csetényieket.

Fontos megjegyezni, hogy az utolsó előtti kör tóparti rangadóját a szintén feljutásról álmodozó Balatonfüred 3-0-ra megnyerte a Tihany ellen: lemaradása azonban még mindig egy pont a mieinkkel szemben a tabella második pozíciójában állva.

A bajnoki cím sorsa így az utolsó körben dől majd el: ha pedig a Pető-legénység június első napján (szombat, 17.00) két vállra fekteti magyarpolányi vendéglátóját, akkor egyben meg is nyeri a megyei I. osztályú férfi labdarúgó-bajnokság 2018/19-es kiírását.


Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 29. – utolsó hazai – forduló:
VLS Veszprém–Csetény SE 6-0 (5-0)
Veszprém, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Hegedűs (Szalai D., Szalai L.).
Veszprém: Kis (Orbán, 72.) – Felber, Dobsa, Domján, Gálfi, Venczel (Bóka, 68.), Bencze (Csordás, 54.), Szabó, Vass (Király, 72.) , Molnár (Horváth, 54.), Simon. Edző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Dobsa (4.), Venczel (19., 33.), Szabó (22.), illetve Lukács (öngól, 24.), Kakas (öngól, 71.)


Így értékelte a látottakat

Illés László abszolút elégedett volt (Archív fotó)

lllés László, a VLS Veszprém technikai vezetője: – Igaz, sok helyzetünk kimaradt a mai mérkőzésen, csalódottak azonban egy percig sem lehetünk, hiszen a győzelmünkkel immár karnyújtásnyira az álmunk. Az ellenfeleink pedig abszolút sportszerűen és lelkesen futballoztak, őket ugyanúgy megilleti az elismerés!

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 81
2. Balatonfüredi FC 77
3. Úrkút SK 74
4. Tihanyi FC 65
5. Balatonalmádi SE 51
6. Ajka Kristály SE 47
7. Gyulafirátót SE 41
8. Sümeg VSE 34
9. Magyarpolány SE 33
10. Devecser SE 33
11. Várpalotai BSK 31
12. Fűzfői AK 30
13. Csetény SE 30
14. Tiac VSE 23
15. Herend 18
16. FC Zirc 6
utolsó módosítás 2019. június 04. 11:52
tovább »