„Elfáradt a vezetőedző és a játékosok közötti kapcsolat”

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.05.24
  • 12:31
Ezzel indokolta a Madarász János vezetőedzővel történő csütörtöki szakítást Rajki Tamás, az NB I-ben szereplő 1. Futsal Club Veszprém ügyvezető elnöke, akitől azt is megtudtuk: már keresik a gárda új trénerét.

A futsal NB I-ben éremért csatázó veszprémi klub csütörtök este közösségi oldalán közölte, hogy a vezetőség közös megegyezéssel szerződést bontott Madarász János vezetőedzővel. Hozzátéve, hogy a bajnokság hátralévő részében Németh Gábor látja el az edzői feladatokat.

Madarász János 2013 nyarán vette át a bakonyi gárda irányítását – éppen Németh Gábortól, aki az elmúlt hat évben a másedzői feladatokat látta el. A Magyar Kupában 2015-ben és 2019-ben is ezüstéremig vezette a mieinket. Vezetésével az NB I-ben ezidáig nem sikerült felállni a gárdának a dobogóra, de a zajló kiírásban még megvan ennek a lehetősége, dacára annak, hogy hétfőn 5-0-s vereséget szenvedett a vendég Haladástól. Sőt, ha a középszakasz utolsó fordulójában az Aramis a Haladás, a Veszprém pedig a Nyírgyulaj vendégeként nyer, még döntőzhetnek is Tataiék. Jóval nagyobb azonban az esélye annak, hogy a mieink a bronzéremért szállhatnak majd harcba.

A búcsú okairól Rajki Tamást, a klub ügyvezető elnökét kérdeztük. – Az elmúlt hat évben szép sikereket értünk el Madarász János irányításával, akinek ezután is köszönjük a munkáját. Mostanra azonban elfáradt a vezetőedző és a játékosok közötti kapcsolat. Nem láttuk a jövőképet, ezért a helyzetet közösen kiértékelve, átbeszélve úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk a közös munkát – indokolta a döntést Rajki Tamás, aki hangsúlyozta: abszolút korrekt módon vált el egymástól a klubvezetés és a tréner.

Madarász János hat év után távozik az FCV éléről

– Volt olyan elképzelés is, hogy Madarász végigviszi a szezont, ő azonban az azonnali távozást tartotta a legegyenesebb döntésnek. Úgy érezte ugyanis, a jelenlegi helyzetben nem tudja vállalni a felelősséget azért, hogy az idényből kihozza a maximumot. A bajnokság hátralévő meccsein ezért Németh Gábor irányítja az együttest. Szeretnénk a nyár elejéig megtalálni az új szakvezetőt, hogy a jövő évi keretet már az ő elképzelései szerint alakíthassuk ki – tette hozzá a klubvezető.

„A továbbiakban is óriási szurkolója leszek a csapatnak!”

Madarász János is megerősítette Rajki szavait: a felek korrekt körülmények között, barátságban váltak el egymástól.

– Köszönet szeretnék mondani a klub vezetőinek, szurkolóinak ezért a hat évért. Rendkívül korrekt hozzáállást és rengeteg szeretetet kaptam tőlük. Azonban tudni kell, hogy ami elkezdődik, annak egyszer vége is szakad. Ennek most jött el a pillanata. Barátként váltunk el egymástól a vezetőkkel, senkiben sem maradt tüske. Az elképzeléseink nem találkoztak, azonban aki erre a szakmára adja a fejét, annak tudnia kell ezzel együtt élnie. Úgy gondolom, hogy emelt fővel tudok távozni – húzta alá Madarász János, akivel a vezetőség csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott.

– Nem tudtam volna nyugodt szívvel kijelenteni, hogy meg tudjuk szerezni a bronzérmet. Sokkal fontosabbnak tartottam, hogy ne gátoljam a klubot a dobogóért folytatott küzdelemben. A játékosoktól is azt kértem búcsúzásként, hogy a célt ne veszítsék szem elől, hiszen történelmet írhatnak. Azt kívánom, hogy immáron nélkülem, de írjanak is történelmet. S a továbbiakban is óriási szurkolója leszek a csapatnak – tette hozzá.

Mint említettük, az 1. FCV május 27-én (hétfőn) a Nyírgyulaj otthonában zárja a középszakasz B csoportjának küzdelmeit. Amennyiben beigazolódik a papírforma, s a bakonyiak a harmadik helyért küzdhetnek a két nyert meccsig tartó párharcban, akkor május 31-én, pénteken fogadhatják az A csoport második helyén záró Dunaferrt. A második ütközetre pedig június 3-án (hétfőn) kerülhet sor Dunaújvárosban.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »