Momir Ilics az idény végén visszavonul

  • Telekom Veszprém
  • 2019.05.21
  • 10:36
A Telekom Veszprém 37 éves szerb balátlövője a szezon végén befejezi profi kézilabdázó pályafutását, segédedzőként azonban továbbra is a Veszprém Handball Team Zrt. kötelékében fog dolgozni – jelentették be a felek kedden délelőtt, a Veszprém Arénában tartott hivatalos sajtótájékoztatón.

Kedden délelőtt a Veszprém Handball Zrt. hivatalos sajtótájékoztatót tartott a Veszprém Arénában, melynek keretében a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának 37 éves szerb balátlövője, Momir Ilics készült fontos bejelentést tenni a jövőjével kapcsolatban.

– Szép napot kívánok! – köszöntötte Ilics a megjelenteket magyarul. – Mint önök is tudják, ez a hatodik, s egyben az utolsó szezonom a Telekom Veszprém színeiben. Igaz, mindenki számára eljön az idő a búcsúzásra, de nagyon nehéz, mind a Telekom csapatától, mind a kézilabdázástól is: szeretném bejelenteni, hogy a szezon végén befejezem profi pályafutásomat!

Momir Ilics

A magyar állampolgársággal is rendelkező kiválóság hangsúlyozta, hogy hiába az élete ez a sport, nagyon szereti a családját, a feleségét, illetve a gyermekét is. Elérkezett a pillanat, hogy az idejét nekik szentelje. Elmondta, hogy bátyja és édesapja támogatása nélkül nem lehetne most itt. Végül pedig köszönetet mondott Veszprém városának, dr. Csík Zoltán vezérigazgatónak, David Davis vezetőedzőnek, illetve szeretett csapattársainak is. S természetesen nem feledkezett meg a gárda hű drukkereiről sem: úgy fogalmazott, hogy a világon nincsenek hozzájuk hasonló szurkolók.

dr. Csík Zoltán

Dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elmondta, nehéz megszólalnia Momó szavai után. Reményét fejezte ki, hogy a balátlövő még két nagyon fontos trófeát emelhet majd a feje fölé, mielőtt letenné a labdát. Hangsúlyozta, hogy búcsúzkodni nem készül, hiszen Ilics a klub kötelékében fog maradni, s mint segédező fogja segíteni mind Davis, mind az utánpótlásban dolgozó szakemberek munkáját.

David Davis

David Davis, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának vezetőedzője úgy fogalmazott, szerencsésnek mondhatja magát, hogy megismerhette Momirt, akinek a karrierje önmagáért beszél: kiérdemelte a sportágban azt, amit bizony a legnehezebb feladat elérni, a tiszteletet. Búcsúzásképp pedig hozzáfűzte még, biztos benne, hogy edzőként is nagyon könnyű lesz együtt dolgozni Momir Iliccsel, hiszen a legenda eddig is alázattal fordult az elvégzendő munka felé, ezután sem fog másképp.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2019/20
1. Telekom Veszprém 12
2. Mol-Pick Szeged 8
3. FTC 6
4. Dabasi KC 5
5. BKSE 5
6. Gyöngyös 4
7. Csurgói KK 3
8. Eger 3
9. Grundfos Tatabánya 2
10. Mezőkövesdi KC 1
11. Komló 1
12. Budakalász 0
13. Orosházi FKSE 0
14. Váci KSE 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 18. 07:25
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 2
2. Vardar 2
3. Porto 2
4. Kiel 1
5. Vive Kielce 1
6. Montpellier 0
7. Meskov Breszt 0
8. Motor Zaporozsje 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:12
tovább »
Férfi kézilabda SEHA-liga B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 6
2. PPD Zagreb 3
3. Eurofarm Rabotnik 3
4. Szpartak Moszkva 0
5. Meshkov Breszt 0
6. Metaloplastika 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:13
tovább »