Számunkra ez a döntő! – Madarász

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.05.19
  • 10:36
Fennállása legnagyobb sikerére készül a veszprémi futsalklub, amely biztosan bajnoki döntőt vívhat, ha hétfőn (18.30) legyőzi a vendég Haladást.

A veszprémi futsalcsapat a hét elején 6-1-re nyert a sereghajtó BME vendégeként a futsal NB I középszakaszának B csoportjában.

– Végig uraltuk a mérkőzést. Az első gólt nehezen szereztük meg, utána azonban nagyon gyorsan berúgtuk a másodikat, a harmadikkal pedig el is dőlt el a találkozó. Ekkor már lazán, jól játszottunk, s nem is engedtük ki a kezünkből a győzelmet – emlékezett vissza Madarász János vezetőedző, akinek együttese fővárosi sikerével mérföldes lépést tett az idény elején kitűzött célja, a bajnoki érem felé.

Akár a legfényesebb medál felé is… Amennyiben ugyanis a bakonyiak május 20-án, hétfőn (18.30) legyőzik a Március 15. utcai sportcsarnokban a szintén tizennyolc pontos Haladást, az utolsó forduló eredményeitől függetlenül biztosan bajnoki döntőt vívhatnak az A-jelű ötöst megnyerő Berettyóújfalu ellen. Ennek oka, hogy pontszámazonosság esetén a több győzelem számít, ebbe a mutatóba pedig az alapszakasz során elért győzelmek is beleszámítanak, amely a mieinknek kedvez.

– Számunkra ez a találkozó a döntő! Mindent bele kell adnunk, s mindent meg is fogunk tenni a sikerért. Alaposan átbeszéltük, kielemeztük videón a szombathelyieket, akik kétféle játékrendszert is alkalmaznak. A csapatom készen áll a sorsdöntő csatára! – húzta alá a szakember, aki elárulta: Dávid Richárd térdsérüléssel bajlódik, így kérdéses a hétfői szereplése.

A döntőbe jutás a tét!

A 2011-ben alapított veszprémi futsalklub már két ezüstérmet is szerzett a Magyar Kupában (2015, 2019), a legmagasabb osztályban azonban ezidáig még nem tudott fellépni a dobogóra.

– Valóban a legnagyobb sikerét érheti el a klubunk, de ugyanez elmondható a szombathelyiekről is, ezért óriási meccsre van kilátás. Edzőként nekem is ez lenne a legnagyobb eredményem, de nem emiatt vágyom erre a sikerre. Hanem azért, hogy a tanítványaim is átéljék azt, ami nekem játékosként többször is megadatott, hogy milyen is futsaldöntőt játszani – magyarázta a tréner, majd hozzátette: nem érnék be a döntőbe jutással, szeretnék elérni azt, amire csak kevesen számítanak...

A mieink az alapszakasz során oda-vissza verték a vasiakat, akik aztán a középszakaszban hazai pályán revánsot vettek.

– Nem számít, hogy mi történt korábban. Ez a találkozó mindkét fél számára óriási jelentőséggel bír, ezt pedig mentálisan kell elbírni. Közel azonos tudású alakulatok csapnak össze. Az fog nyerni, aki lelkileg erősebb lesz, s több csibészségét tud bevetni. Ennek a meccsnek fájnia kell mentálisan és fizikálisan is. Remélem, hogy nem görcsöljük túl a találkozót, s mindenki azt fogja nyújtani, amire képes. Több olyan játékosom is van, aki már játszott ilyen jellegű találkozót. De azok is meg fogják tudni oldani a feladatukat, akik még nem. Nagyon bízom a csapatomban – nyomatékosította Madarász, aki végül a szurkolókhoz fordult.

– Remélem, hogy telt ház előtt léphetünk pályára, hiszen az plusz egy gólt jelent számunkra. Nagyon számítok a közönségünkre, szeretnénk, hogy megtöltsék a csarnokot. Ha netán hátrányba kerülünk, akkor sem kell megijedni. Azt kérem, hogy hajtsanak, űzzenek minket tovább, s ennek meg is lesz az eredménye.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »