Külföldi játékvezetők a bajnoki döntőn

  • Telekom Veszprém
  • 2019.05.15
  • 20:51
  • MTI
A Magyar Kézilabda Szövetség a férfi bajnoki finálé két találkozójára külföldi játékvezetői párosokat delegál Veszprémbe és Szegedre.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapjának szerdai tájékoztatása szerint több fontos döntés is született a férfi bajnoki döntő játékvezetésével kapcsolatban.

– Korábban csak a világversenyeken, az európai kupák végjátékában, illetve a dán bajnokságban volt és van rá példa, hogy videórendszer segíti a játékvezetőket a kétes szituációk kapcsán az ítélkezésben, de szeretnénk ebben is lépést tartani a korral, hiszen a magyar bajnoki döntő nemzetközi összevetésben is a legmagasabb színvonalú és presztízsű párharc – mondta el Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára.

– Éppen ezért a játékvezetőket, köszönhetően a közvetítő televíziós társaság segítségének, videó információs rendszer támogatja majd Veszprémben és Szegeden, és kizárólag a bírópáros dönthet majd arról, hogy igénybe veszi-e a segítséget egy-egy helyzetben – tette hozzá.

Idén is a Veszprém és a Szeged vívja a bajnoki döntőt

A közleményből az is kiderül, hogy külföldi játékvezetők fognak tevékenykedni a bajnoki döntő két mérkőzésén.

– Fontos kérdés a játékvezetők küldése is. Miután Nagy Lászlót az MKSZ küldöttgyűlése ellenszavazat nélkül megválasztotta a szövetség alelnökévé, a jelenlegi szezonban azonban még aktív játékosként érintett a bajnoki döntőben is, úgy véltük, a legjobb megoldás, mind a Mol-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, mind a klubok, a magyar játékvezetők és valamennyi játékos védelmében, ha ezúttal külföldi kettősök működnek közre a bajnoki döntő két találkozóján. Mindezt egyeztettük a két résztvevő csapattal is, a konkrét párosok kapcsán pedig természetesen az Európai Kézilabda Szövetséggel (EHF) állunk tárgyalásban, hiszen kizárólag az európai kupákban, vagy éppen a világversenyeken közreműködő kettősök jöhetnek szóba, az ő kijelölésük az EHF javaslata alapján válik véglegessé hamarosan.