Naményi Miklós: szeretnénk jövőre az A-csoportban indulni

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2019.05.14
  • 17:28
  • Tóth Dávid - bb1.hu
A B-csoportos kosárlabda-bajnokság döntőjében idén a Veszprém és az Oroszlány találkozik egymással. Mindkét együttes célja a feljutás, így nagy küzdelem várható a pénteken kezdődő párharcban.

A pályaelőnnyel rendelkező veszprémiek ügyvezetője, Naményi Miklós a BB1.hu-nak elárulta, az osztályváltásukhoz minden feltételnek teljesülnie kell.

– Természetesen a feljutás a célunk, ezért dolgoztunk egész évben, de még előttünk áll egy nagyon keménynek ígérkező párharc – mondta Naményi Miklós, a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém ügyvezetője a BB1.hu-nak. – Ha megnézzük a Veszprém elmúlt öt évét, akkor ez folyamatos fejlődést mutat, és ennek most egy állomása az, hogy döntőt játszhatunk. Azt azonban mindaddig nem tudom megmondani, hogy a feltételek adottak lesznek-e, a szövetség engedi-e az indulásunkat, tudunk-e olyan játékosokat igazolni, akikkel neki lehet menni biztosan az A-csoportnak, amíg meg nem nyerjük a bajnokságot. A terveink megvannak, de még vannak kérdőjelek, hogy minden összeálljon. Hangsúlyozom, hogy a szándékunk egyértelmű, szeretnénk jövőre az A-csoportban indulni.

Az OSE Lions ügyvezetője, Beck Ferenc is egyértelműen jelezte, hogy jövőre az A-csoportban szeretnének szerepelni.

– Ez a célunk, nem is lehet kérdés, ezt tűztük ki magunk elé a szezon elején is – mondta Beck Ferenc a BB1.hu-nak. – Ezért dolgoztunk egész évben, hogy ezt elérjük.

A finálé első felvonását május 17-én (péneteken) 18.00-tól rendezik a Vetési gimnázium sportcsarnokában. A feljutásért vívott csata az egyik fél második győzelméig tart. A pályaelőny az alapszakasz-győztes veszprémiek oldalán van.

Íme a finálé időpontjai:

1. mérkőzés: Hoya-PE Veszprém–OSE Lions 2019.05.17. (péntek) 18.00
2. mérkőzés: OSE Lions–Hoya-PE Veszprém 2019.05.22. (szerda) 19.00
Esetleges 3. mérkőzés: Hoya-PE Veszprém–OSE Lions 2019.05.25. (szombat) 18.00

Forrás: Tóth Dávid - bb1.hu