Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezüstös napjuk volt a simonyis tornászoknak

2019. május 13. 19:38
A veszprémi Simonyi Zsigmond iskola tanulói három ezüst- és két bronzéremmel tértek haza a torna diákolimpia „A” kategóriás országos döntőjéről.

Április 27-én Budapesten rendezték a torna diákolimpia „A” kategóriás országos döntőjét, amelynek csapatversenyében a veszprémi Simonyi Zsigmond iskola tanulói három korcsoportban is elindultak.

Az I. korcsoportban a 2010-ben születettek versenyeztek, ahol csak talajon és ugráson mutattak be gyakorlatokat a résztvevők. A Horváth Lora, Simon Leila, Perl Dalma Regina, Kálmán Luca, Kovács Zoé és Pálfi Leila alkotta csapat 71,8 pontot gyűjtött a két szeren, amivel a dobogó második fokán zárt. Legeredményesebb versenyzőjük Pálfi Leila és Kovács Zoé lett. Előbbi a hatvan fős mezőnyben a hetedik, utóbbi pedig a kilencedik helyen végzett.

A II. korcsoport mezőnye volt a legnépesebb, itt a Simonyi alakulatába 2008-2009-2010-es születésű diákok kerültek: Tamás Liza, Molnár Dorka Sára, Kovács Luca, Garai Zara Zoé, Kutasi Hanna Léna és Kugler Hanna. Ugráson, gerendán és talajon mutattak be nagyon szép gyakorlatokat, amivel 107,8 pontot gyűjtöttek össze, s ezüstérmes lettek. A 74 fős mezőny egyéni összetett küzdelmében a parádés teljesítményt nyújtó Kutasi Hanna és Kugler Hanna is bronzérmet szerzett.

A III-IV. korcsoportot a Simonyi felsőtagozatos diákjai alkották: Máté Lea, Fehér Szonja, Schreyer Virág Vivien, Vörös Virág Csenge és Gesztesi Lili. Gerendán, ugráson és talajon adtak számot tudásukból a lányok, amivel 113,5 pontot szereztek, szintén a második helyen végezve. A mezőnyben Gesztesi Lili a második, Vörös Virág Csenge a hatodik legjobb összetett pontszámot érte el.

A lányokat a Veszprémi Torna Club edzői – Árkovits Krisztina, Puskás Csabáné, Szabó Sándor, Szám Péter és Szokoly Réka – készítették fel a rangos seregszemlére.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.