Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sikeres versenyek a birkózók mögött

2019. május 13. 19:14
A veszprémi Centrum Sport Egyesület birkózói három versenyen tizenkét éremmel és egy országos bajnoki címmel gazdagították dicsőségfalukat.

A diák korosztály szabadfogású területi bajnokságán Szecsődi Máté első, Jámbor Kristóf és Jámbor Levente második, míg Simon Domokos és Tóth Konrád harmadik helyen végzett és bejutott az országos bajnokság döntőjébe.

A legifjabbak gyermek birkózó gálán vettek részt Tatabányán, ahol Katona Martin és Tóth Krisztián ezüst-, Ihász Bence, Ormos-Székely Benett, Böröndi Zsombor és Pálinkás Gábor pedig bronzérmes lett.

A diák II. korosztály országos döntőjét Szentesen rendezték, amelyre nyolcvan egyesület több mint kétszázhúsz versenyzője nyert indulási jogot. A megmérettetésen díszvendége Bácsi Péter kétszeres Európa- és világbajnok és Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok és hatszoros világbajnoki második helyezett volt.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Az első fordulóban Jámbor Leventének nem jött ki a lépés, mert kikapott ellenfelétől, azonban még reménykedett, hogy vigaszágon tovább tud birkózni. Ellenfelének azonban nem sikerült a negyeddöntőbe jutnia, így Jámbor számára véget ért a küzdelem.

Szecsődi Máté az egri ob-hoz hasonlóan ezúttal is határozott és magabiztos birkózással menetelt a döntőig, ahol csepeli ellenfelét is 8:0 után betusolta. Szecsődi teljesítményéhez Bacsa Péter, a birkózó szövetség alelnöke és Szőnyi János mesteredző, a szövetség szaktanácsadója is külön gratulált, mert ebben a súlycsoportban ritkán látni ilyen akció- és pontdús győzelmeket.

– Máté ezzel a győzelmével beírta a nevét a hazai birkózósport nagykönyvébe, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy versenyévadban mind kötött-, mind szabadfogásban bajnokok lettek – értékelt Janku Ferenc, az egyesület elnöke.

– A folytatásban a diák I-es korosztály országos bajnokságára készülnek a Centrum SE tehetségei és bízunk benne, hogy Gyomaendrődön is bajnokot avathatunk – tette hozzá.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.