Remek teljesítménnyel nyert a VKKFT

  • Veszprémi KKFT
  • 2019.05.12
  • 09:26
  • Veszprémi Kézilabda Kft.
Minden dicséretet megérdemel a Veszprémi KKFT az NB I/B Nyugati csoportban aratott újabb győzelme okán, a céljait továbbra sem feledő csapatunk a szezon egyik legjobb fellépésével szolgált a vendég Szigetszentmiklós ellen.

Miután a tabella (…akkor még) ötödik helyezettje fogadta az egy ponttal előtte álló negyediket, nem volt abban különösebb meglepetés, hogy a mérkőzés elején nem alakult ki egyoldalú csata, a vendégek nem engedték kibontakozni és meglépni a kicsit idegesen viaskodott mieinket (4-4). A hazaiak nem távolodtak a terveiktől: nagyon akarták a sikert, de a találkozó azon szakaszában úgy tűnt, hogy a diadalt inkább kibrusztolni fogják, ugyanis a másik oldal stílusa nem feküdt úgy nekik (9-6).

A képzeletbeli olló a folytatásban sem nyílt úgy a felek között, ahogy azt a helyi hívek várták, az év végén „ikszben” maradt gárdák nagy csatát vívtak, a bakonyiak a hibáikkal magukra húzták a riválist, amely – ha utolérni nem is tudta őket, ám – próbálta megkeseríteni az életüket (11-9). A huszadik perctől nagyot változott a játék képe: Hári Leventéék a jó védekezésükkel biztos alapot teremtettek a támadásaiknak, a nyitott formációjukkal egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a szigetszentmiklósiak (15-9).

Magabiztos teljesítménnyel nyertek Kristóf Mátyásék (archív fotó)

A vetélytársnak a második félidőben sem ízlett a jól összerakott műhelyünk – sok faulttal és ütközéssel megspékelt – hátsó alakzata, a feltörésére hiába dolgoztak ki ilyen-olyan taktikát, azt képtelenek voltak megvalósítani (19-13). Miközben kezdett kirajzolódni, hogy az ellenfél kénytelen lesz felhörpinteni a vereség keserű poharát, együttesünk néha visszavett a tempóból, főként hátul lankadt a figyelem (22-16).

Aztán bebizonyosodott, hogy az indításból lőtt könnyű gólok az alakulatunk egyik legveszélyesebb fegyverének számítanak, de ha arról volt szó, a fiatal korukat meghazudtolóan higgadtan és okosan kézilabdáztak, az ellennek céltalan erőfeszítésnek tűnt a pontszerzés (25-18). Tombor mester később is viszontláthatta a kért elemeket, örömmel nyugtázhatta, hogy az övéi tavasszal a korábbinál is jobb irányba indultak el (28-20).

Az ismét jól összpontosított Éles Benedekéknek a hajrában minden okuk megvolt az optimizmusra – némi ünneplésre is –, még gördülékenyebb és eredményesebb lett az előadásuk (…nem lehetett lelassítani őket; a figuráikat pontos lövésekkel fejezték be), a végén pedig – mosolygós arccal – már az idővel is játszottak.

A sikerükkel helycsere történt a blokkban, az utolsó forduló előtt már a remek formába lendült veszprémiek birtokolják a negyedik pozíciót.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 21. forduló:
Veszprémi KKFT–Szigetszentmiklósi KSK 35-26 (17-11)
Veszprém, 100 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
VKKFT: Szász – Szmetán P. 1, KRISTÓF 5, FAZEKAS 4, Bugyáki 3, ÉLES B. 9 (5), HÁRI 6. Csere: ANDERLIK (kapus), Füleki, Szeitl 1, Gyene, TÓTH M. 5, Tóth A., Somogyi, Sisa, Radvánszki 1 (1). Vezetőedző: Tombor Csaba.
Kiállítások: 14, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 4/3.

Edzői értékelés

Tombor Csaba: – Az összecsapásra nem dolgoztunk ki különösebb taktikát, mint már oly’ sokszor mondtam: a hétközi gyakorlásokon – egyéni és képességfejlesztő tréningek révén, illetve új védekezési rendszerek elsajátításával – a jövő csapatát építjük. Ezúttal a sok kiállítás dacára megérdemelten és magabiztosan nyertünk, de hiszem, hogy még ennél is jobbak leszünk.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Váci KSE 39
2. Agrofeed ETO-SZESE 33
3. NEKA 32
4. Veszprémi KKFT 28
5. Szigetszentmiklósi KSK 25
6. Tatai AC 21
7. Pécsi VSE 20
8. Budai Farkasok NKFT 19
9. Telekom Veszprém U21 17
10. Balatonfüredi KSE U21 14
11. Tunsgram SE Nagykanizsa 11
12. Százhalombattai KE 5
utolsó módosítás 2019. május 20. 11:08
tovább »