Amiért mentek, azt el is hozták!

  • VLS Veszprém
  • 2019.05.11
  • 20:00
Pető Tamás szavai beigazolódtak – nem született bajnok a labdarúgó megyei élvonal szombati csúcsrangadóján: az 1-1-es végeredmény után a vendéglátó Balatonfüredi FC bánata, s a továbbra is listavezető bajnokaspiráns VLS Veszprém öröme viszont önmagáért beszélt.

– Számunkra nem a bajnoki cím a tét! – reagált még a mérkőzést megelőzően Pető Tamás a vehirsport.hu megkeresésére. Aranyrangadó ide vagy oda, a VLS Veszprém vezetősége és játékosai is igyekeztek a helyén kezelni az adódó lehetőséget... Szombaton délután ugyanis a férfiak labdarúgó megyei I. osztályában 71 ponttal listavezető Veszprémet legnagyobb riválisa, a Balatonfüred fogadta bajnoki „címmérkőzésre”, amely a 27. fordulót megelőzően egy pontos hátránynak „örvendett” a tabella a második pozíciójában állva.

S, mivel a VLS esetleges idegenbeli diadalával négypontos fórra tett volna szert, amellyel – szinte – biztosan bajnok is lett volna, úgy döntöttek megyeszékhelyünk ultrái, hogy ők is ellotogatnak a füredi sporttelepre ünnepelni...

A szép számú közönség mellett egyébként az időjárás is kegyeibe fogadta a tóparti derbit. Molnár nem is lacafacázott, meglódult a balszélen, s beadása nem is tévesztett célt: a tizenhatos csücskénél Csordás kapta, de az exveszprémi Mikleren nem tudta átpörgetni a játékszert. Nyomott a Veszprém, a Füred viszont másról tett tanúbizonyságot: Csikós úgy rúgott alá Gulyásnak, hogy csoda számba ment, hogy a piroslap a játékvezető zsebében maradt.

Az első negyedóra végén Gunther fedezte a labdát Kis kapus számára, ám ő bátortalan volt indulni: Felber vágta ki a vendég Veszprém tizenhatosának alsó csücskéről. Ezek után viszont érkezett a hideg zuhany: a beadást követően Rápó kíméletlenül lőtte ki a jobb alsó csücsköt (1-0).

Semmi gond, higgadtak maradtak a vendégek, akiknek tíz minutumra rá az egyenlítésre is lehetőségük volt. Molnár labdája Szabó helyett azonban Mikler ölelésében talált otthonra. Harmadidőhöz érve Pető Tamás is belátta: más stílus szükségeltetik támadásban. Csordást váltotta Venczel, s letámadásba kezdett a Veszprém.

Forrtak az indulatok, a VLS kapitánya, Gunther is besárgult, a füredi szurkolók azonban sokszor szinte érthetetlenül keltek ki magukból. Tényleges helyzet viszont már nem alakult ki. Igaz, a félidő végét jelző sípszó előtt két perccel Szabó még próbára tette volt csapattársát, Mikler viszont magabiztosan öklözte távoli próbálkozását. Egy percet ráhúzótt még a játékvezető, de az eredmény nem változott: 1-0-s hazai vezetéssel fáradtak pihenőre a csapatok.

Öt minutum sem telt el a második félidőből, amikor Rápó duplázhatta volna meg a vendéglátóak előnyét, de a becserélt Venczel kisegítette együttese hálóőrét: gólba tartó labdát fejelt ki a hosszú oldalon állva.

A Telekom kiválósága, Mikler Roland egyébként büszke lehet testvére mutatványára: hiszen Gálfi, Szabó, illetve Vass is próbára tette, de nem tudtak kifogni Mikler Dánielen. A tóparti védelem a 87. percben azonban óriásit hibázott: a tizenhatoson belül rúgták fel Venczelt. A játékvezető rögvest sípolt is, s büntetőt ítélt. Nagy volt a nyomás, Szabó mégis elvállalta: a jobb felsőt pontosabban ki sem pókhálózhatta volna (89. perc: 1-1).

A lefújást megelőzően Venczel lábában a győztes gól is ott volt: huszonötről ellőtte külsővel, Mikler azonban ismét hárítani tudott. Pár pillanat volt csak hátra, amikor az indulatok már teljesen elszabadultak: egy piros ide, egy piros oda, Dobsa és Csikós is mehetett zuhanyozni szép szavainak hála.

S a játékvezető kezébe is vette a sípot, az 1-1-es végeredménnyel megszerezte a Veszprém, amiért érkezett: egy pontjával a zsebében továbbra is vezeti a tabellát és nagy lépést tett a bajnoki cím felé.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 27. forduló:
Balatonfüred, Városi Sporttelep, 800 néző. Vezette: Kubicsek (Füzi, Fellner).
Balatonfüredi FC–VLS Veszprém 1-1 (1-0)
Balatonfüredi FC: Mikler – Kós, Ujvári, Burucz, Reznyák (Mátyás, 62.), Garda (Hahn, 84.), Lattenstein (Imre, 46.), Csikós, Rápó (Tanárki, 69.), Zsigmond, Gruber (Henn, 69.). Edző: Sowunmi Thomas.
VLS Veszprém: Kis – Domján (Rédling, 83.), Dobsa, Felber, Gunther, Molnár (Gálfi, 46.), Vass, Gulyás (Bencze, 69.), Somogyi, Szabó (Simon, 93.), Csordás (Venczel, 31.). Edző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Rápó (16.), ill. Szabó (89.).
Piros lap: Csikós (94.), ill. Dobsa (94.).


A VLS technikai vezetője így értékelte a látottakat

Illés László: – Mezőnyfölényünk a végére egy jogosan megítélt büntetővé érett, amit hála Istennek sikerült is értékesítenünk. Amiért jöttünk, az megvan. Megyünk tovább, hiszen a bajnokság nem ért véget. Ellenfelünknek pedig köszönjük a szívélyes vendéglátást!

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 81
2. Balatonfüredi FC 77
3. Úrkút SK 74
4. Tihanyi FC 65
5. Balatonalmádi SE 51
6. Ajka Kristály SE 47
7. Gyulafirátót SE 41
8. Sümeg VSE 34
9. Magyarpolány SE 33
10. Devecser SE 33
11. Várpalotai BSK 31
12. Fűzfői AK 30
13. Csetény SE 30
14. Tiac VSE 23
15. Herend 18
16. FC Zirc 6
utolsó módosítás 2019. június 04. 11:52
tovább »