Kikaptak, de nem okoztak csalódást

  • Telekom Veszprém U21
  • 2019.05.11
  • 15:30
Amíg csak ereje engedte, küzdött lelkiismerettel a „kis Telekom”, végül mégis a vendéglátó Budai Farkasok örülhetett pénteken a másodosztályú kézilabda-bajnokság előre hozott mérkőzésén.

Szívességet tett a Gulyás István vezette Telekom U21 a Budai Farkasok egyesületének. A vendéglátó budaörsiek ugyanis csarnokproblémával küszködtek a hétvégén, ám a veszprémi gárda első szóra beleegyezett, hogy a 21. forduló találkozójára még péntek este sor kerülhessen az NB I/B Nyugati csoportjában.

Különösebb jelentőséggel nem szolgált az összecsapás a bakonyiak számára, hiszen az osztályban maradást már az előző körben kiharcolták a Tata ellen. Ennek ellenére is motiváltan, remek küzdőszelemmel kézilabdáztak a mieink, amelynek eredményeként egygólos fórral mehettek a pihenőre (15-16).

Ernei Bence négyszer zörgette meg a kaput (archív fotó)

A második játékrészben azonban már kiütközött, hogy a „kis Telekom” csütörtökön az ifjúsági élvonalban (amelyben az első helynek örvend) is játszott. Akkor a Veszprémi KKFT-t legyűrték kettővel, viszont egy nappal később a felnőtt farkasok ellen a szufla ezért is kezdett fogyni. A talkozó végére a veszprémiek kapusteljesítménye is csökkeni látszott, a Pest megyeiek így végül egy 32-29-es győzelemnek örvendhettek.

A Gulyás-legénység utolsó megméretteséré készülhet a 2018/19-es idényben: május 16-án 18.00 órakor ugyanis a megyei nagy rivális Balatonfüredi KSE fiataljainak otthonában lép majd parkettre.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 21. forduló:
Budai Farkasok–Telekom Veszprém U21 32-29 (15-16).
Budaörs, Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
A Telekom U21 góldobói: Bendicsek Ákos 6, Hornyák Bence 6, Ernei Bence 4, Melnyicsuk Viktor 3, Czeglédy László 2, Kurucz Máté 2, Szuharev Lev 2, Szűcs Bence 2, Dávid Márk 1, Kovács László 1. Edző: Gulyás István.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.


Így értékelte vezetőedzőnk a látottakat

Gulyás István: – Kicsit elfáradtak a végére gyerekek, de nincs ebben semmi szégyellni való: tisztességesen küzdöttek. Egészen az első pillanatoktól fogva fej-fej mellett, kiélezetten haladt a párharc, amelyet végül a farkasok megérdemelten nyertek meg.