Nagy László visszavonul és a Veszprém sportigazgatója lesz

  • Telekom Veszprém
  • 2019.05.10
  • 10:24
  • MTI
Hivatalossá vált, hogy a Telekom Veszprém csapatkapitány az idény végén befejezi játékoskarrierjét, s 2019. július 1-jétől a klub sportigazgatója lesz. William Accambray távozik Veszprémből, hosszabbított a névadó szponzor.

"Huszonkét év után bejelentem a visszavonulásomat. Nyártól más feladatok állnak előttem" - közölte a 38 éves jobbátlövő azon a budapesti sajtótájékoztatón, amelyet klubja és a Magyar Telekom Nyrt. közötti támogatói szerződés meghosszabbítása apropóján tartottak.

Nagy László január elején közölte: minden bizonnyal a mostani lesz az utolsó idénye játékosként. A 209-szeres válogatott kézilabdázó szerződése a nyáron lejár Veszprémben, de Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója pénteken bejelentette, hogy Nagy nem szakad el a klubtól, július 1-jétől sportigazgatóként dolgozik.

Nagy László könnyek között jelentette be visszavonulást - Fotó: Telekom Veszprém Youtube

Nagy László 1999-ben a Pick Szeged játékosaként mutatkozott be a magyar válogatottban, majd a Barcelonához igazolt, amellyel Bajnokok Ligáját kétszer, spanyol bajnokságot négyszer nyert. Három évig (2009 és 2012 között) nem lépett pályára nemzeti színekben, de a londoni olimpia előtt Veszprémbe szerződött, és azóta ismét ő volt a csapatkapitány. Pályafutása során 749 gólt szerzett a válogatottban. Az athéni (2004) és a londoni olimpián (2012) negyedik, valamint a 2003-as és a 2009-es világbajnokságon hatodik helyezett csapatnak is kulcsembere volt, ahogyan legutóbb a januári, német-dán közös rendezésű vb-n szereplő válogatottnak is.

A háromszoros világválogatott, ötszörös magyar bajnok játékost négyszer választották az év legjobbjának Magyarországon.

A jobbátlövő a könnyeivel küszködve köszönetet mondott nevelőegyesületének, a szegedi klubnak, ahol a pályafutása indult, továbbá nevelőedzőjének és valamennyi trénernek, akivel dolgozott.

"A barcelonai tizenkét év nagyon hasznos volt sportszakmailag és emberileg is. Tinédzserként indultam és érett ember vált belőlem. Óriási köszönet azoknak, akik nélkül ma nem lehetnék itt: Kálomista Gábornak és Hajnal Csabának, akik rendszeresen jártak Barcelonába, hogy visszacsábítsanak Magyarországra" - fogalmazott, utalva a klubot működtető gazdasági társaság korábbi vezérigazgatójára, klubelnökre, illetve volt ügyvezetőre.

Az átlövő köszönetet mondott Csík Zoltánnak, amiért helyet biztosít számára a klub vezetésében.

"A sportigazgató a legfontosabb ember a klubban, aki ért a sporthoz, akire rá lehet bízni a klubot. Márpedig Nagy László a legalkalmasabb arra, hogy sportszakmai szempontból rábízzuk a Telekom Veszprém jövőjét" - fogalmazott Csík Zoltán.

A csapatkapitány könnyek között jelentette be visszavonulását


Forrás: Veszprém Handball TV

Hosszabbított a névadó szponzor

Szerződést hosszabbított pénteken a Telekom Veszprém férfi kézilabdaklub és a Magyar Telekom Nyrt. A távközlési cég budapesti székházában tartott sajtótájékoztatón Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta, hogy az új megállapodás három évre, vagyis a 2021/22-es idény végéig szól.

A vállalatvezető emlékeztetett arra, hogy 22 éve szponzorálják a veszprémi kézilabdaklubot, amely Magyarország egyik legeredményesebb és a nemzetközi porondon is kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapatával büszkélkedhet.

Rékasi elárulta, digitális megoldásaikkal igyekeznek növelni a szurkolói élményt. A tervek szerint júliustól kedvezményes, belföldön belül korlátlan hívást és SMS-küldést, valamint 5 gigabyte adatforgalmat tartalmazó mobil díjcsomagot kínálnak az Építők Szurkolói Kártyával rendelkező ügyfeleknek.

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, örömteli számukra, hogy a felnőtt csapat, vagyis az élsport mellett az utánpótlás-nevelés támogatása is kiemelt szerepet kap.

Fotó: Magyar Telekom

A Veszprém csapatára két fontos erőpróba vár a következő hetekben: a Szeged elleni bajnoki döntő meccseit május 23-án és 26-án rendezik, a Bajnokok Ligája négyes döntő mérkőzéseire pedig június 1-jén és 2-án kerül sor Kölnben.

David Davis vezetőedző örömét fejezte ki csapatának az elmúlt hetekben mutatott jó teljesítménye miatt, és hozzátette, bizakodva várja a hazai és az európai megmérettetést is.

Nagy László csapatkapitány emlékeztetett, hogy tavaly ősszel óriási gödörből kezdtek kikászálódni. "Nehéz volt a tavalyi szezon és az idei sem indult rózsásan. Októberben, novemberben még fényévekre voltunk azoktól a céloktól, amelyeket szerettünk volna elérni. Akkoriban senki nem gondolta, hogy négyes döntőbe jutunk a BL-ben" - mondta.

A jobbátlövő hangsúlyozta, az őszi edzőváltás óta olyan teljesítményt nyújtanak, amilyet korábban is, az előző másfél év kivételével. Ezzel Ljubomir Vranjes szakvezetői időszakára utalt, amikor elveszítették a bajnoki címet, a BL-ből pedig már a rájátszás első fordulójában kiestek.

Hozzátette, David Davis edzői filozófiájában bízva elkezdték nyerni a mérkőzéseiket, ennek köszönhetően bejutottak a kölni négyes döntőbe, ahol szintén szeretnék tudásuk legjavát nyújtani.

Távozik a világ- és olimpiai bajnok

A veszprémi klub hivatalos honlapján közölte pénteken, hogy a világ- és olimpiai bajnok William Accambray és a Veszprém Handball Team Zrt. közös megegyezéssel felbontja a játékos szerződését, és a francia játékos elhagyja a klubot.

Accambray 2017 nyarán érkezett a Telekom Veszprémhez, azonban egy az év decemberében szenvedett súlyos sérülés miatt nem tudta megmutatni, mire is képes valójában új csapatában. Az „Építők” mezében összesen 38 gólt szerzett, valamint 2018 áprilisában Magyar Kupát nyert a csapattal. Az idei szezont még Veszprémben kezdte, azonban októberben kölcsönbe került a szlovén bajnok RK Celje Pivovarna Lasko együtteséhez.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 51
2. Telekom Veszprém 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 36
5. Csurgói KK 33
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 31
7. FTC 22
8. RotaChrom Dabas 21
9. Sport36-Komló 21
10. DVTK-Eger 17
11. CYEB Budakalász 16
12. Mezőkövesdi KC 15
13. Ceglédi KKSE 13
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2019. május 20. 11:05
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 24
2. Telekom Veszprém 20
3. Vardar Szkopje 19
4. Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen 14
6. Meskov Breszt 9
7. Montpellier 7
8. IFK Kristianstad 5
utolsó módosítás 2019. május 13. 00:00
tovább »