Madár András már inkább az Oroszlányra számít a döntőben

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2019.05.07
  • 21:53
  • Tóth Dávid - bb1.hu
A Hoya-Pannon Egyetem Veszprém hátvédje szerint mindegy, hogy ki lesz az ellenfél, hazai pályán a folytatásban sem hibázhatnak.

A Veszprém érvényesítette a papírformát, és 2-0-val búcsúztatta a B-csoport egyik elődöntőjében a Nyíregyházát. A második meccsükön alaposan meg kellett izzadniuk a veszprémieknek, csak hosszabbítás után gyűrték le a nyírségieket (104-100).

– Kemény ellenfél volt a Nyíregyháza, az utolsó meccsen csak hosszabbítást követően sikerült nyernünk – mondta Madár András, a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém játékosa a BB1.hu-nak. – Nagyon örülök, hogy sikerült 2-0-val lezárni a párharcot. Harmadik találkozóig nem szerettünk volna eljutni, mert egy ki-ki meccsen bármi előfordulhatott volna. Örülünk ennek a két győzelemnek. Mindenki kiadta magából a maximumot, büszkék vagyunk arra, hogy döntőt játszhatunk. Megyünk tovább, szeretnénk a céljainkat elérni, és megnyerni a bajnokságot.

Fotó: hunbasket.hu

A Veszprém döntőbeli ellenfele még nincsen meg, hiszen a másik ágon 1-0-ra vezet az OSE Lions a MAFC ellen, és a folytatás szerdán következik. A fővárosi együttes elveszítette a pályaelőnyét, így az oroszlányiak akár le is zárhatják a párharcot.

– Ha megkérdezik tőlem korábban, azt mondtam volna, hogy a MAFC nem fog kikapni hazai pályán – folytatta a hátvéd. – Esetleg egy 2-1-es fővárosi továbbjutásra tippeltem volna, de jelen állás szerint már az Oroszlányra fogadnék. Azért nem írnám le teljesen a MAFC-ot sem, mert képesek meglepetést okozni. Már csak azért sem, mert az alapszakaszban nyerni tudtak Oroszlányban. Úgy gondolom most, hogy az OSE lesz az ellenfelünk, de benne van a pakliban, hogy a budapestiek tudnak fordítani. Beszélgettünk az öltözőben arról, hogy melyik csapat lenne a jobb ellenfélnek, de arra jutottunk, hogy eddig sem hibáztunk hazai pályán, így a folytatásban sem hibázhatunk. Nem tudom azt mondani egyik csapatra sem, hogy jobb lenne. Mindkettő kellemetlen ellenfél. Oroszlányban nem tudtunk nyerni az alapszakasz során, a MAFC otthonában sikerült. Ha mégis mondanom kellene valamit, talán egy kicsit a MAFC-nak jobban örülnék.

Forrás: Tóth Dávid - bb1.hu

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2018/19
1. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 50
2. MAFC 50
3. OSE Lions 46
4. Nyíregyháza Blue Sharks 45
5. BKG-Príma SE 44
6. Budapesti Honvéd SE 41
7. Vasas Akadémia 40
8. PVSK-Kronosz Kiadó 35
9. MTK Törökbálint 35
10. BUDAFOK 35
11. MEAFC-Miskolc 34
12. Nagykőrösi Sólymok KE 34
13. OMNIA Pub & Food Békés 29
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:23
tovább »