Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Jótékonysági súlylökés az Óváros téren

2019. május 4. 22:28 // Forrás: VEDAC
A II. Veszprémi Súlylökő Párbaj keretében sportolók, sportvezetők és közéleti személyiségek ragadnak súlygolyót egy jó ügy érdekében.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) május 7-én, kedden rendezi hazánk egyetlen köztéri dobóatlétika versenyét. A VEDAC Dobóakadémiáját reprezentáló esemény idén a Magyar Atlétikai Szövetség Liga versenysorozatának is része lesz.

A program egy jótékonysági akcióval is kiegészül, sportolók, sportvezetők és közéleti személyiségek ragadnak súlygolyót 18:30-kor. Minden résztvevő két kísérletet hajthat végre, és a jobb kísérlet fog beleszámítani a végeredménybe. Ahány métert teljesítenek, annyiszor 2023 Ft-ot – utalva az EKF 2023 Veszprém projektre – ajánl fel a VEDAC az Útkereső Alapítvány a Gyermekekért civil szervezetnek.

Az alapítvány középsúlyos és súlyos értelmi sérült, valamint halmozottan sérült fiatalokat támogat karitatív tevékenységével. A szülők által alapított szervezet szabadidős programokat, kirándulásokat szervez, fejlesztő és kényelmi eszközöket, ajándékokat vásárol a veszprémi Tüzér utcában található, 73 fő befogadására képes szociális intézményben lakók számára.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a Gizella Napok sajtótájékoztatóján elmondta, hogy tavaly a súlylökő párbaj egyedülálló kezdeményezésként nagy sikert aratott, és nagyon örül, hogy idén egy jótékony célt is szolgál az esemény.

A városvezető aktívan állt a kezdeményezés mögé, hiszen maga is súlygolyót ragad. A nemes ügyhöz csatlakozott Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője, Naményi Miklós, a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda-együttest működtető társaság ügyvezetője, Rajki Tamás, az 1. FC Veszprém NB I-es futsal klub ügyvezetője, Pető Tamás, a VLS Veszprém labdarúgócsapat vezetőedzője, Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlásért felelős szakmai vezetője, EKF-nagykövete, valamint Hartmann Péter, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém elnöke.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy minden résztvevő azonnal igent mondott a felkérésre, ami a jótékonykodásra való fogékonyságukat és a veszprémi sportélet összefogását is jelképezi. Idén városvezetőket és a város kiemelt sportegyesületeinek képviselőit kérték fel a jótékonysági akcióra, de tervezik kibővíteni a résztvevők körét.

Természetesen a VEDAC is képviselteti magát a jótékonysági súlylökésen. Súlylökő körbe lép Orbán Éva, háromszoros olimpikon, magyar csúcstartó kalapácsvető és Veszprém atlétikai klubjának három legfiatalabb magyar bajnoka, Poharánszki Anna távolugró, Rédling Renáta futó és Kövér Fanni gerelyhajító is. A három fiatal tehetség révén a VEDAC mindhárom szakága képviseli a klubot a karitatív akcióban.

A II. Súlylökő Párbaj programja

16.00 Megnyitó
16.30 Férfi súlylökés, Junior Liga
17.30 Női súlylökés, Szuper Liga
18.30 Jótékonysági súlylökés
18.50 Eredményhirdetés

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.