Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újdonságok a súlylökő párbajon

2019. május 2. 19:47 // Forrás: VEDAC
A tavalyi nagy sikerű Veszprémi Súlylökő Párbaj a szövetség ligaversenyévé lépett elő, és egy jótékonysági akcióval is kiegészült.

Hazánkban egyedülálló erőpróbát rendez ismét a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club: a II. Veszprémi Súlylökő Párbaj nem pusztán az ország egyetlen köztéri fesztiválversenye, hanem egyúttal a Magyar Atlétikai Szövetség egyetlen köztéri Szuper és Junior Liga viadala is egyben, amelyen a sportág első felnőtt magyar világbajnoka, Márton Anita is részt vesz.

Második alkalommal szervezi meg a VEDAC a Veszprémi Súlylökő Párbajt, az idén május 7-én, kedden 16 órakor veszi kezdetét a különleges megméretés.

A világbajnok Márton Anita is Veszprémbe érkezikA világbajnok Márton Anita is Veszprémbe érkezik

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta, tavalyhoz képest szintet lépett az esemény, hiszen a szórakoztatás, az atlétika szépségeinek bemutatása mellett a résztvevők többsége komoly tétért áll majd dobókörbe, hiszen a súlylökő viadal a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) hivatalos, pénzdíjas ligaversenyei közé került: felnőtt női Szuperliga és junior férfi Liga forduló is egyben.

– A tavalyi párbaj tapasztalatait összegezve úgy döntöttünk, az idén a színpad és a lelátó helyet cserél, így még több néző láthatja a különleges eseményt. A szurkolók, érdeklődők biztonsága, valamint az Óváros-teret fedő burkolat megóvása érdekében ezúttal is szivacsokkal borítjuk majd a pályát, a dobókört pedig az előző évben is látott talapzaton helyezzük el, így hozva szintbe a területtel – magyarázta a klubvezető.

A két legerősebb korosztály képviselői mutatják meg tudásukat, visszaigazolta indulási szándékát a fedettpályás világbajnok Márton Anita, valamint a hétpróbázó Krizsán Xénia is. Hazai részről Péringer Márk, Bedegi Bence, valamint az ifjú Hermann Gréta áll dobókörbe.

Az idei program egy jótékonysági akcióval is kiegészül: sportolók, sportvezetők, közéleti személyiségek is súlygolyót ragadnak egy jó ügy érdekében. A VEDAC célja az, hogy a köztéri dobópárbaj az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023-as projekt egyik büszkesége legyen. A VEDAC ennek szellemében vállalta, ahány métert dobnak a jótékonysági fesztiválversenyen részt vevők, annyiszor 2023 forintot utal az Útkereső Alapítvány a Gyermekekért civil szervezet támogatására.

A nemes ügyhöz csatlakozott Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője, Naményi Miklós, a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda-együttest működtető társaság ügyvezetője, Rajki Tamás, az 1. FC Veszprém NB I-es futsal klub ügyvezetője, Pető Tamás, a VLS Veszprém labdarúgócsapat vezetőedzője, Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlásért felelős szakmai vezetője, EKF-nagykövete, valamint Hartmann Péter, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém elnöke. A VEDAC részéről Orbán Éva háromszoros olimpikon, magyar csúcstartó kalapácsvető és Veszprém atlétikai klubjának három legfiatalabb magyar bajnoka, Poharánszki Anna távolugró, Rédling Renáta futó és Kövér Fanni gerelyhajító vesz részt a jótékonysági akcióban.

A program:

16.00 Megnyitó
16.30 Férfi súlylökés, Junior Liga
17.30 Női súlylökés, Szuper Liga
18.30 Jótékonysági súlylökés
18.50 Eredményhirdetés

vehirsport.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. tegnap 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.