Ismét a Bakonyban a Kárpátok kerékpárosai

  • egyéb
  • 2019.04.29
  • 17:43
  • Söge - vehir.hu
Vasárnap ismét térségünkbe látogat a Carpathian Couriers nemzetközi kerékpáros utánpótlás verseny.

Veszprém hatodik alkalommal kapcsolódik be a több évtizedes múlttal rendelkező megmérettetésbe, amihez annak idején lengyel testvérvárosunk, Tarnów invitálására csatlakoztunk – elevenítette fel az U23-as futam veszprémi történelmét Porga Gyula polgármester a verseny hétfői sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a futam rangját adja, hogy több olyan fiatal is részt vett rajta az évek során, akik később nagy karriert futottak be. A program nemcsak a testvérvárosi kapcsolatok miatt fontos Veszprémnek, hanem azért is, mert összeköti a V4-országokat.

fotó: carpathianrace.eu

Az idén a magyar szakasszal zárul az egyhetes versenysorozat, a mezőny kedden a lengyel Lublinban teljesíti a prológot, majd szerdán a Polaniec-Tarnów, csütörtökön a Tarnów-Nowy Sacz, pénteken az Oswiecim-Jablonka szakaszokon versenyeznek, szombaton pedig Szlovákiában Poprad környékén tekernek.

Vasárnap délben rajtolnak majd a biciklisták a veszprémi Óváros térről, hogy a dél-bakonyi és Balaton-felvidéki utakat bejárva, többek között Kapolcsot, Padragkutat, Tapolcát is érintve délután három óra magasságában érkezzenek meg Pápára, a magyarországi szakasz – és egyben az egész verseny – céljába, ahol feltehetően ezúttal is lelkes közönség fogadja majd a fiatal versenyzőket. Legalábbis dr. Áldozó Tamás, Pápa alpolgármestere szerint az elmúlt években szemmel láthatóan egyre nőtt az érdeklődők száma. A verseny leintése után egyébként nem minden versenyző indul azonnal haza: Pápa városa térítésmentesen biztosít szállást és étkezést azoknak a versenyzőknek, akik ezt igényelték.

A 25 csapatot és 125 versenyzőt felvonultató futamon ezúttal is szurkolhatunk magyar résztvevőkért – tudtuk meg a magyarországi szakaszt szervező Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetőjétől, Sigmond Esztertől. A magyar nemzeti válogatottat öt fiatal kerékpáros erősíti.

A verseny idejénérvényes forgalomkorlátozásról és parkolási tilalomról ide kattintva tájékozódhat.