Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyulai emlékverseny Székesfehérváron

2014. május 13. 21:45 // Forrás: MTI
Idén július 8-án Székesfehérvár ad otthont a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjnak.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az emlékverseny keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a felújított Bregyó Sportközpontba telt házat, 3500-4000 nézőt várnak. Ugyanitt rendezik meg augusztus 1. és 3. között az atlétikai országos bajnokságot, valamint szeptember 13-14-én a csapatbajnokság döntőjét.    

Gyulai Márton versenyigazgató emlékeztetett rá, hogy a Gyulai Memorial első évében a jamaicai Asafa Powell kétszer is 10 másodpercen belül futott 100 méteren, ilyesmire korábban nem volt példa Magyarországon. A második évben tízezren látogattak ki a Puskás Ferenc Stadionba, többek között köszönteni a londoni olimpiai bajnokokat. Tavaly pedig a nemzetközi értékelésben a 20. legjobb verseny volt a világon a Gyulai Memorial.    

Spiriev Attila sportigazgató a programról elmondta, 17 nemzetközi számot rendeznek - ami új csúcs -, köztük a nemzetközi szövetség kalapácsvető sorozatának férfi és női viadalát is. Négy nemzeti és négy juniorszám is helyet kapott a programban, amelynek hagyományosan része a Te mennyit futsz 100-on? elnevezésű vetélkedés amatőrök részére.    

Spiriev Attila hozzátette, a legjobb teljesítményt nyújtó atlétának járó Spiriev Bojidár Trófeát 2011-ben Powell (100 m), 2012-ben az amerikai Jason Richardson (110 m gát), tavaly pedig a jamaicai Warren Weir (200 m) nyerte. A várható indulókról azt mondta, neveket nem szeretne említeni, de világklasszisok sorával folytatnak előrehaladott tárgyalásokat.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.