Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Országos bajnoki címet ünnepelhettek

2019. április 28. 19:06
Április 13-án Nagykállón rendezték Magyarország 2019. évi tömegrajtos csapatbajnokságát és szenior hosszútávú országos bajnokságát, ahol nagyszerűen szerepeltek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói.

A Nyírség területén, azonos napon és helyszínen lebonyolított két versenyszámmal indult a tájékozódási futók 2019. évi országos bajnokságsorozata.

A 35 év feletti, szenior kategóriákban a hagyományos, hosszútávú ob-ra került sor, míg az utánpótlás korosztályok és a felnőttek egy idén először megrendezett versenyformában, a tömegrajtos csapatbajnokságon vehettek részt. Ez utóbbin háromfős csapatok mérettettek meg, az első futó egy rövid, a második egy közepes, míg a harmadik egy hosszú pálya teljesítésével.

A 18 éves női korosztályban országos bajnoki címet szerző csapat, Lantai Lili, Lantai Boróka és Mérő Dominika a dobogó csúcsán - Fotó: Máthé IstvánA 18 éves női korosztályban országos bajnoki címet szerző csapat, Lantai Lili, Lantai Boróka és Mérő Dominika a dobogó csúcsán - Fotó: Máthé István

– A Nagykálló közelében kijelölt pályák változatos terepviszonyok között vezettek, az alföldi homokdombokra jellemző erdős, bozótos, míg máshol teljesen nyílt terepen akár félmaratoni távokat is megtettek a versenyzők – fogalmazott Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület nagyon sikeresen szerelt, az általuk indított mind a hat utánpótlás csapat bajnoki pontszerző helyen végzett, a 18 éves női mezőnyben egyenesen a legfényesebb érem került a Lantai Lili, Lantai Boróka, Mérő Dominika összeállítású csapat tagjainak a nyakába.

A szeniorok hosszútávú bajnokságán hárman is aranyérmet szereztek: Németh Zsoltné (N50A), Komár Béláné (N70A) és Molnár Zoltán (F40A); rajtuk kívül további tíz versenyző szerzett bajnoki pontokat klubjának.


Eredmények

Csapat ob
N14A: 2. Molnár Boglárka, Engi Lilien, Gascler Emma
N16A: 5. Pegán Ágnes, Bácskai Eszter, Tokai-Kiss Zsófia
N18A: 1. Lantai Lili, Lantai Boróka, Mérő Dominika

F14A: 2. Blaskó Benedek, Barát Miklós, Bálint Gergő
F16A 2. Gaschler Máté, Kovács Márk, Angyal Dániel, 8. Vass Bence, Kovács Jeromos, Barát Benedek
F18A: 3. Berzsenyi Bence, Bálint Ádám, Bálint Benedek

Szenior hosszútávú ob
N40A: 6. Széplaki Erika
N50A: 1. Németh Zsoltné
N55A: 4. Böröczkyné Makai Anna, 5. hely Kaszásné Boa Ágnes
N70A: 1. Komár Béláné

F35A: 3. Vajda Zsolt
F40A: 1. Molnár Attila, 2. Molnár Zoltán, 5. Vajda Balázs
F45A: 6. Barát János
F50A: 5. Vass Tibor
F65A: 5. Bikki Sándor
F70A: 4. Andrási Lajos

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.