Háromgólos futsalsiker a dánok ellen

  • futsal
  • 2019.04.27
  • 07:30
  • MLSZ
A három veszprémivel felálló férfi futsalválogatott az első félidőben nehezen találta a ritmust a dánok ellen, de végül magabiztosan, kapott gól nélkül győzte le ellenfelét a budapesti Gabányi-csarnokban rendezett felkészülési találkozón.

Turzó József együttese két győzelemmel és egy vereséggel zárta múlt héten horvátországi nemzetközi tornáját, és az egy hetes összetartás után néhány nappal máris újra pályára lépett a csapat. A keret sokat változott a dánok elleni meccsekre, bekerült például négy fiatal játékos, az U19-es válogatott alapemberei közé tartozó Soltész István, Fekete Olivér és Fekete Márk, valamint a Veszprém húszéves tehetsége, Bencsik Ádám. A rutinos futsalosok közül visszatért a csapatba Alasztics Marcell, Harnisch Ákos, Komáromi Péter, valamint Nagy Imre is.

Turzó József ígéretéhez híven mély vízbe dobta a fiatalokat, Soltész és Fekete Olivér is a kezdőcsapatban kapott helyet. A dánok a várakozásoknak megfelelően elsősorban egyéni képességeiket próbálták érvényesíteni a mérkőzésen, és a találkozó első perceiben valamivel aktívabbak voltak a kissé pontatlanul játszó magyar csapatnál – számolt be a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja..

A megfiatalított magyar csapat 3-0-ra nyert - Fotó: MLSZ

A nagyobb lehetőségek azonban a dán kapu előtt alakultak ki, ám a befejezéseknél nem volt megfelelő a koncentráció, így rendre elhibáztuk a helyzeteinket. Másfél perccel a félidő vége előtt a dánok begyűjtötték hatodik szabálytalanságukat, a megítélt kisbüntetőt Pál Patrik végezte el. A vendégek kapusa ugyan védeni tudott, de a kipattanót Harnisch Ákos az üres kapuba helyezte, megszerezve a vezetést a magyar csapatnak (1-0).

A második félidőben hatékonyabbá vált a játékunk, a 23. percben Nagy Imre nyert párharcot, majd lőtt a jobb oldalról a hálóba (2-0), a 26. percben pedig Harnisch szerzett labdát a dán kapu előterében, és szerezte meg saját maga második, a csapat harmadik találatát (3-0). Magabiztosan tartottuk az előnyt, de a dánok előtt is adódott szépítési lehetőség, ám a 35. percben Alasztics Marcell kivédte a vendégek kisbüntetőjét. Az utolsó percekre ellenfelünk támadásban átváltott az öt a négy elleni játékra, de helyzetig nem jutott el ebből, 3-0 maradt az eredmény a végső dudaszóig.

A két csapat szombaton 15.00 órától ismét megmérkőzik egymással a Gabányi-csarnokban.

– Örülök, hogy több fiatal játékos is debütált a válogatottban, úgy gondolom, a bajnokság hajrájához közeledve, a játékosok aktuális állapotában megfelelő teljesítményt nyújtottunk, persze, látszott, hogy sok mindenben kell még fejlődnie a csapatnak. Nemzetközi szinten minden kapott gól nélküli győzelem értékes siker, ez igaz a mai találkozóra is – értékelt a mérkőzést követően Turzó József szövetségi edző.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Dánia 3-0 (1-0)
Magyarország: Varsányi Áron – Soltész István, Nagy Imre, Dróth Zoltán, Fekete Olivér. Cserék: Alasztics Marcell, Tatai József, Komáromi Péter, Harnisch Ákos, Vas Ádám, Pál Patrik, Bencsik Ádám, Gál István, Fekete Márk, Rábl János, Siska Gergő

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »