Háromgólos futsalsiker a dánok ellen

  • futsal
  • 2019.04.27
  • 07:30
  • MLSZ
A három veszprémivel felálló férfi futsalválogatott az első félidőben nehezen találta a ritmust a dánok ellen, de végül magabiztosan, kapott gól nélkül győzte le ellenfelét a budapesti Gabányi-csarnokban rendezett felkészülési találkozón.

Turzó József együttese két győzelemmel és egy vereséggel zárta múlt héten horvátországi nemzetközi tornáját, és az egy hetes összetartás után néhány nappal máris újra pályára lépett a csapat. A keret sokat változott a dánok elleni meccsekre, bekerült például négy fiatal játékos, az U19-es válogatott alapemberei közé tartozó Soltész István, Fekete Olivér és Fekete Márk, valamint a Veszprém húszéves tehetsége, Bencsik Ádám. A rutinos futsalosok közül visszatért a csapatba Alasztics Marcell, Harnisch Ákos, Komáromi Péter, valamint Nagy Imre is.

Turzó József ígéretéhez híven mély vízbe dobta a fiatalokat, Soltész és Fekete Olivér is a kezdőcsapatban kapott helyet. A dánok a várakozásoknak megfelelően elsősorban egyéni képességeiket próbálták érvényesíteni a mérkőzésen, és a találkozó első perceiben valamivel aktívabbak voltak a kissé pontatlanul játszó magyar csapatnál – számolt be a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja..

A megfiatalított magyar csapat 3-0-ra nyert - Fotó: MLSZ

A nagyobb lehetőségek azonban a dán kapu előtt alakultak ki, ám a befejezéseknél nem volt megfelelő a koncentráció, így rendre elhibáztuk a helyzeteinket. Másfél perccel a félidő vége előtt a dánok begyűjtötték hatodik szabálytalanságukat, a megítélt kisbüntetőt Pál Patrik végezte el. A vendégek kapusa ugyan védeni tudott, de a kipattanót Harnisch Ákos az üres kapuba helyezte, megszerezve a vezetést a magyar csapatnak (1-0).

A második félidőben hatékonyabbá vált a játékunk, a 23. percben Nagy Imre nyert párharcot, majd lőtt a jobb oldalról a hálóba (2-0), a 26. percben pedig Harnisch szerzett labdát a dán kapu előterében, és szerezte meg saját maga második, a csapat harmadik találatát (3-0). Magabiztosan tartottuk az előnyt, de a dánok előtt is adódott szépítési lehetőség, ám a 35. percben Alasztics Marcell kivédte a vendégek kisbüntetőjét. Az utolsó percekre ellenfelünk támadásban átváltott az öt a négy elleni játékra, de helyzetig nem jutott el ebből, 3-0 maradt az eredmény a végső dudaszóig.

A két csapat szombaton 15.00 órától ismét megmérkőzik egymással a Gabányi-csarnokban.

– Örülök, hogy több fiatal játékos is debütált a válogatottban, úgy gondolom, a bajnokság hajrájához közeledve, a játékosok aktuális állapotában megfelelő teljesítményt nyújtottunk, persze, látszott, hogy sok mindenben kell még fejlődnie a csapatnak. Nemzetközi szinten minden kapott gól nélküli győzelem értékes siker, ez igaz a mai találkozóra is – értékelt a mérkőzést követően Turzó József szövetségi edző.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Dánia 3-0 (1-0)
Magyarország: Varsányi Áron – Soltész István, Nagy Imre, Dróth Zoltán, Fekete Olivér. Cserék: Alasztics Marcell, Tatai József, Komáromi Péter, Harnisch Ákos, Vas Ádám, Pál Patrik, Bencsik Ádám, Gál István, Fekete Márk, Rábl János, Siska Gergő