Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Eredményes rendező volt a Veszprém Honvéd

2014. május 12. 17:12 // Forrás: Mérő Edit
A hétvégén immáron 24. alkalommal rendezte meg a hagyományos, Honvéd Kupa nevű tájfutó versenyét a Veszprémi Honvéd Sportegyesület a Hajmáskér melletti dolomitos fennsíkon.

A rangsoroló versenyre az ország több régiójából érkeztek versenyzők, hogy próbára tegyék tájékozódási képességeiket ezen a többnyire jellegzetesen nyílt, fenyőligetekkel, egykori katonai objektumokkal és markáns sziklaalakzatokkal tarkított, különleges terepen.

A szeniorok között vasárnap elindult a verseny védnöke, Vass Tibor nyugállományú mérnök ezredes is, a Veszprémi Honvéd SE tiszteletbeli elnöke, aki a legjobb idővel teljesítette a 70 éves férfiak számára kitűzött pályát – ezzel példát mutatva az egyesület fiataljainak, akik teljes létszámmal részt vettek a megmérettetésen. A fiatal generáció lelkes részvételét érmek sokasága is tanúsítja.

A VHS dobogósai, előttük (balra, egyenruhában) Kaptur József a verseny elnöke és Vass Tibor tiszteletbeli VHS elnök, a rendezvény védnöke - Fotó: Németh ZsoltnéA VHS dobogósai, előttük (balra, egyenruhában) Kaptur József a verseny elnöke és Vass Tibor tiszteletbeli VHS elnök, a rendezvény védnöke - Fotó: Németh Zsoltné

Szombaton a 12 éves lányok között Lantai Lili aranyérmes lett, közvetlen utána Bácskai Eszter állhatott fel a dobogóra. A 12 éves fiúk kategóriájában Niedermayer Benedek nyakába került a bronzérem. Ugyanebben a korosztályban a szalagozással segített pályán Schäfer Ferdinánd első, Fodor Botond harmadik, Vincze Barnabás negyedik, Chmelik Levente pedig ötödik lett.

A 14 éves lányok között Mérő Dominika szerzett bronzérmet. A 14 éves fiúk viszont a dobogó mindhárom fokát elfoglalták: Bálint Benedek első, Bácskai Péter második, Etlinger András pedig harmadik helyezettként. A 16 éves fiúk között harmadik legjobbként Eszlári Dávid vehetett át bronzérmet.

Vasárnap – a gyülekező zivatarfelhők alatt – újabb erőpróbára került sor, külön értékeléssel. A rangsoroló kategóriák díjazottjai a támogatók jóvoltából az egyedi készítésű érmek mellett gyönyörű kupákat is kaptak.

A legkisebb lányok megfelelőnek tartották az előző napi forgatókönyvet, Lantai Lili újra arany-, Bácskai Eszter pedig újra ezüstérmes lett. Mérő Dominika viszont az előző napi bronzérmét inkább aranyra cserélte, megnyerve a 14 éves női kategóriát.

A rendező Veszprémi Honvéd Sportegyesület - Fotó: Bálint BenceA rendező Veszprémi Honvéd Sportegyesület - Fotó: Bálint Bence

A 12 éves fiúk között Niedermayer Benedek gyűjtött be egy újabb bronzérmet, míg a szalagozással segített pályán Schäfer Ferdinánd ismételte meg győzelmét, miközben Vincze Barnabás harmaidk, Chmelik Levente neygedik, Chmelik Roland ötödik, Fodor Botond pedig hatodik lett.

A 14 éves fiúknál Bálint Benedek nyert, aki mellé másodikként Angyal Dániel, harmadikként pedig Bácskai Péter állt a dobogóra. A 16 éves fiúk mezőnyének legjobb idejét futva Eszlári Dávid is aranyra fényesítette előző napi bronzérmét. 

A díjak átadását a záporeső fenyegető közeledése – honvéd sportegyesülethez méltóan – katonás tempójúra szervezte, a tökéletes időzítésnek köszönhetően azonban sikerült minden érmet és kupát még időben átadni a versenyzőknek. A felhőszakadás már csak a szervezőket találta a helyszínen…

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.