Virtuális élvonalban az 1. FCV!

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.04.11
  • 20:00
Szakosztályt indítottak a virtuális világban – jelentették be csütörtök délután városunk NB I-es futsalcsapatának vezetői az Erdész utcai Sportkomplexumban tartott sajtótájékoztatón.

Nemcsak az 1. Futsal Club Veszprém életében, hanem szeretett megyénk létében is emlékezetes marad a csütörtök délután. Ugyanis az Erdész utcai Sportkomplexum Futsal Székházában nyilvánosan is bejelentették, hogy a királynék városa immáron egy első osztályú e-sport szakágnak is örvendhet.

Finta Péter és Rajki Tamás

S, hogy honnan is eredt az ötlet? Rajki Tamás, az 1. FCV ügyvezetője köszöntője után rögvest közölte is. – Igaz, mi a háttérben munkálkodunk, de folyamatosan arra törekedünk, hogy tovább fejleszthessük szeretett klubunkat. Finta Péter utánpótlás szakmai vezető kollégámmal pedig azonos korú, tizenéves gyermekeink vannak. Látjuk, érezzük merre halad a világ, s hogy mire van szükségük – húzta alá. – Ennek apropójából döntöttünk úgy a közelmúltban, hogy szervezünk egy e-sport kupát, amely hála Istennek nemcsak sikerrel, hanem kapcsolatteremtéssel is szolgált – árulta el Rajki, majd hozzátette, hogy a tárgyalások zökkenőmentesen alakultak, s boldogsággal tölti el szívüket, hogy a megyében elsőként valósíthattak meg egy virtuális – e-sport – szakosztályt.

Fotók: Kovács Bálint

A sajtótájékoztatón mindemellett fény derült arra is, hogy szakosztályuk máris az élvonalban (amelyben összesen tizenkét csapat néz egymással farkasszemet) fog tevékenykedni, s hogy a királynék városának alakulata a legnépszerűbb videojáték – a FIFA – Pro Clubs módjában (ahol mind a tizenegy karaktert más-más játékos irányítja) fog harcba szállni.

Kocsis Máté és Petrás Krisztián

Ezek után Kocsis Máté szakosztályvezetőhöz került a staféta, aki elmondta, hogy elsőszámú céljuk a folyamatos fejlődés – nemzetközi szinten is szeretnék megmérettetni magukat –, amelyhez a lehetőség így már biztosítva van. Emellett örömét is kifejezte a megegyezéssel kapcsolatban. Úgy fogalmazott, nem volt kérdés, hogy szeretnének-e ehhez a klubhoz tartozni, s alig várják, hogy olyan legendás csapatokkal, mint a Honvéd, MTK, vagy épp az UTE, veszprémi színekben ütközhessenek meg. Végül, de nem utolsósorban pedig bemutatta csapatkapitányukat, Petrás Krisztiánt, aki arra hivatkozva, hogy már minden lényeges információ elhangzott, nem kívánt felszólalni.

Kövecses Zoltán

A szakosztály szponzora, Kövecses Zoltán azonban még rá tudott mutatni valami igazán lényegesre. – Higgyék el, valahol legbelül mindannyian játékosok vagyunk. Nem az számít, hogy a pályán vagy a virtuális világban játszunk, hanem az, hogy közösséget formálunk! – mondta Kövecses, aki búcsúzásképp hozzáfűzte, hogy megéri jól teljesíteni, hiszen a legtehetségesebb játékosokat üzletük az idény végén különdíjjal is jutalmazza majd.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »