Erődemonstráció a Dabas ellen, jöhet a finálé

  • Telekom Veszprém
  • 2019.04.06
  • 14:34
A címvédő Telekom Veszprém huszonkét gólos, megsemmisítő verést mért a Dabasra a férfi kézilabda Magyar Kupa szombati elődöntőjében Debrecenben, így készülhet a vasárnapi (16.00) döntőre.

A Veszprém arra készült, hogy tovább írja egészen parádés sorozatát, s ahogyan 1986 óta minden évben, idén is beverekedje magát a férfi kézilabda Magyar Kupa fináléjába. A címvédő, huszonhétszeres győztes Telekom a szombati debreceni elődöntőben azzal a Dabassal találkozott, amely fennállása során először jutott el a sorozat négyes döntőjébe.

A korábbi válogatott Szöllősi Szabolcs jegyezte a hétvége első gólját a Főnix csarnokban, ennél több sikerélmény azonban nem jutott a Dabasnak a találkozó elején. A bakonyiak ellentmondást nem tűrve kezdtek: Nagy és Mahé remek átlövése és Marguc két gyors kontragólja után Blagotinsek is betalált (1-5). A szlovén óriás kiskiállítását sem tudta kihasználni a kapkodva, rengeteg hibával játszó rivális, amely Tomori Győző időkérését követően is csak kereste önmagát.

A Veszprém eközben tökéletesen összpontosított: Mikler nagyszerűen védett, Ilics egy szép átlövéssel, Strlek pedig egy kiszorított helyzetben szerzett góllal növelte a különbséget. Perisic a 10. percben lőtte csapata második gólját (2-7). Sokáig azonban nem örülhettek: Ilics azonnal válaszolt. A veszprémi nevelésű Zakics első hetesét belőtte, a másodikat viszont kihagyta. A Davis-csapat a folytatásban is könnyedén növelte a különbséget, Mahé szebbnél szebb megoldásokkal és két újabb góllal hívta fel magára a figyelmet (15. perc: 3-10).

A Veszprém tükörsimán nyerte az elődöntőt - Fotó: MKSZ

Perisic és Nilsson pengeváltása után Tomori mester a második idejét is kikérte. David Davis pedig – a vasárnapi helyosztóra gondolva – bátran cserélhetett: érkezett is Nilsson, Nenadics, Szuharev és Terzic. Héttel a szünet előtt már kilenc volt közte (4-13). Nilsson estében, a kapunak hátat fordítva lőtte a találkozó legszebb gólját. Mikler újabb védéséből indulva pedig Strlek növelte tízre a fórt, amely Kekezovity és Nenadics jóvoltából meg is maradt a szünetig (6-16).

Gajic és Manaszkov érkezett a szélekre, a karmesteri pálcát Lékai vette át, Nenadics pedig jobbátlövőben rohamozott a második felvonás elején. A játék képe azonban mit sem változott, Gajic főszereplésével még inkább elhúzott a címvédő (37. perc: 9-22). David Davis feje legfeljebb azért fájhatott, mert Blagotinsek a harmadik kétperces büntetését is begyűjtötte. A találkozó kétharmadához érve – Gajic üres kapus góljának is köszönhetően – már tizenötre hízott a differencia (10-25).

Tetemes előnye birtokában már a szépségre is figyeltek a bakonyiak: Gajic átadásából Manaszkov jegyzett kínai gólt, majd átlövésből is eredményes is volt a macedón. A Veszprém valóságos erődemonstrációt tartott a végig rendkívül gyengén védekező Pest megyeiek ellen, tízzel a vége előtt már húszig számolhattak az Építők hívei (12-32). Nagy örömükre a fiatal Szuharev is betalált. A hajrában sem lankadt Terzicék figyelme, akik végül huszonkét góllal diadalmaskodtak (16-38), s készülhetnek a Szeged elleni vasárnapi (16.00) döntőre.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, elődöntő:
RotaChrom Dabas–Telekom Veszprém 16-38 (6-16)
Debrecen, 2500 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
Dabas: Pallag – Országh 1, Perisic 6 (4), Bíró 1, Szöllősi Sz. 3, Halász, Kekezovity 1. Csere: Holló (kapus), Szimovics 1, Zakics 1 (1), Klujko, Tokuda, Borsos 1, Garajszki, Kiss A. 1. Vezetőedző: Tomori Győző.
Veszprém: Mikler – Marguc 2, Nagy L. 1, Blagotinsek 2, Mackovsek, Ilics 6 (3), Strlek 2. Csere: Mahé 3, Gajic 7, Nilsson 5, Nenadics 4, Szuharev 1, Terzic, Manaszkov 4, Lékai 1. Vezetőedző: David Davis.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3.

Így látták a főszereplők

David Davis: – Az egész mérkőzéssel elégedett vagyok, mindenki nagyon koncentrált volt. Úgy jöttünk ki az öltözőből, hogy komolyan vesszük a találkozót, mert egy kupamérkőzést csak így lehet megnyerni. Nagyon büszke vagyok a csapatra, készülünk a holnapi fináléra.

Mikler Roland: – Ezt a mai napot szerettem volna én is és a csapat is úgy lejátszani, ahogy azt illik. Úgy éreztem a csapaton, hogy lendületben vagyunk és ez holnap is ki fog tartani. Biztos, hogy sokat kivett belőlünk ez a mai mérkőzés, de a vasárnapi döntőre elfelejtjük a fáradtságot.

Tomori Győző: – Sajnálom ezt az egész mérkőzést, nem erre készültünk. Érthetetlen, miért bizonytalanodtunk el ennyire. Az elején olyan védekezéssel találkoztunk, amivel ritkán, de később lett volna lehetőségünk, hogy kicsit közelebb jöjjünk a Veszprémhez. Kitaláltuk a védekezés nélküli kézilabdát, ami holnap nagyon kevés lesz. Ez volt a reális eredmény.

Szöllősi Szabolcs: – Nagyon csalódott vagyok, mert nem a valós játékunkat mutattuk ma, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Nyilván nem mi voltunk a favoritok, már az első negyedórában eldőlt a mérkőzés. Elől és hátul is rengeteg hibával játszottunk. Ezt a mérkőzést el kell felejteni és rendbe kell rakni a fejeket, mert holnapra ennél sokkal több kell.

Nyilatkozatok forrása: MKSZ

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2019/20
1. Telekom Veszprém 12
2. Mol-Pick Szeged 8
3. FTC 6
4. Dabasi KC 5
5. BKSE 5
6. Gyöngyös 4
7. Csurgói KK 3
8. Eger 3
9. Grundfos Tatabánya 2
10. Mezőkövesdi KC 1
11. Komló 1
12. Budakalász 0
13. Orosházi FKSE 0
14. Váci KSE 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 18. 07:25
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 2
2. Vardar 2
3. Porto 2
4. Kiel 1
5. Vive Kielce 1
6. Montpellier 0
7. Meskov Breszt 0
8. Motor Zaporozsje 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:12
tovább »
Férfi kézilabda SEHA-liga B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 6
2. PPD Zagreb 3
3. Eurofarm Rabotnik 3
4. Szpartak Moszkva 0
5. Meshkov Breszt 0
6. Metaloplastika 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:13
tovább »