A szív az új irányvonal – Ilics

  • Telekom Veszprém
  • 2019.04.04
  • 15:57
Részünkről ez egy hatalmas fegyver, amellyel mérkőzéseket tudunk eldönteni. Amikor eljönnek a valódi nagy pillanatok, akkor a helyére kerül minden: összpontosul a szív és a koncentráció, így hozzuk ki magunkból a maximumot! – fogalmazott Momir IIics a hétvégi debreceni rendezésű Magyar Kupa négyes döntő előtt.

Sir Winston Churchill egykori brit miniszterelnök fogalmazott úgy, hogy a hosszú távú sikeres karrier titka a whiskyben, a szivarban és a nőkben a rejlik… Határokat pedzegető munkássága elismeréseként pedig az irodalmi Nobel-díjat is kiérdemelte.

Igaz, a Telekom Veszprém magyar állampolgársaggal is rendelkező szerb átlövőjének, Momir Ilicsnek nincsen Nobel-díja, de hosszútávú sikeres pályafutása igen: a temérdeknyi kiérdemelt címe mellett pedig 37 (!) évesen is képes fiatalokat megszégyenítve játszani.

Portálunk, a vehirsport.hu meg is kereste csütörtökön a legendát, hogy meséljen, miben is rejlik az ő titka. A THW Kiellel kétszeres BL-győztes balátlövő pedig elmondta, hogy ő inkább a kemény munka, a szerető család és az elhivatott edző összhangjában hisz.

– Karrierem kezdete óta úgy vélem, hogy a magas fokú professzionizmus és a kemény munka, idővel meghozza a gyümölcsét. S amikor a kemény munkát említem, akkor nemcsak beszélek róla, hanem ténylegesen úgy is teszek, hiszen én maximálisan ebben hiszek. Természetesen a családtagjaim támogatása messze az első helyen áll a sportkarrieremben, ők azok, akik felemelnek, ha netalán a mélybe repülnék. S ha játszom, ők motoszkálnak a gondolataimban, ők jelentik a motivációmat – árulta el Ilics.

Akinek a Bakony „szívébe” érkezése óta alakulatával minden egyes esztendőben – szám szerint ötször – sikerült elhódítania a Magyar Kupát. Hétvégén tehát önmaga hatodik, csapata huszonnyolcadik címét is begyűjtheti. Ugyanis április 6-7-én a debreceni Főnix Csarnokban rendezik a négyes döntőt, melynek minden mérkőzését élőben közvetíti majd az M4 Sport.

Hála az égnek, az igazi izgalmak megmaradtak vasárnapra, ugyanis a szombati elődöntőnkben elkerültük a hatszoros aranyérmes szegedieket. A mienk a dabasi kiválóságokkal 13.00 órakor néznek majd farkasszemet, míg a csongrádiak megyei riválisunkkal, a Balatonfüreddel 15.15 perckor ütköznek majd meg.

Tizenhármas mezünk büszke viselője elmondta, kétség sem fér ahhoz, hogy címvédésre készülnek. Igaz, az idényben eddig még nem sikerült két vállra fektetniük a Tisza-partiakat, de az igazi boldogság a filmekben is a végére marad.

– Egy igazán nehéz idényt futunk, s annak is egy komoly erőt igénylő szakaszát. De egy igazi sportoló azért dolgozik az egész szezonon át, hogy eljuthasson a legvégéig, s ott hozhassa ki magából a legjobbat, legtöbbet. Úgy érzem, jó momentumban, jó mentalitással állunk, s döntőt fogunk játszani. De mindez természetesen a várható ellenfelünkről, a Szegedről is elmondható, amely kiváló erőkből áll – vélekedett a balátlövő.

Az eredmények is igazolják, hogy a Telekom Veszprém David Davis érkezésével megfelelő irányba tart, s az egyre hatékonyabban működő gépezetben Ilics is régi formáját idézve kézilabdázik.

– A közelmúltat nem szeretném feleleveníteni, David Davis elhivatottsága és a jelenkor azonban kiemelendő: minden egyes játékosából maximálisan szeretné kihozni a benne rejlő kvalitást. A szív az új irányvonal. Részünkről ez egy hatalmas fegyver, amellyel mérkőzéseket tudunk a saját javunkra fordítani. Amikor eljönnek a valódi nagy pillanatok, akkor a helyére kerül minden: összpontosul a szív és a koncentráció, így hozzuk ki magunkból a maximumot – hangsúlyozta a 2012-es Európa-bajnokság legértékesebb játékosa.

Akinek tisztázatlan jövőképe miatt búcsúzásképp bátorkodtuk feltenni a kérdést, miszerint ha idén sikerülne tripláznia az „Építőkkel”, befejezné-e sportkarrierjét. Válasza pedig abszolút őszinte, mégis kissé titokzatos volt.

– Mindezt gyönyörű szép lenne elérni. Bátran mondhatom azt, hogy minden sportoló egy ilyen sikerre vágyik a pályafutása során. Szeretném a klubért, a veszprémiekért, s az egész országért… Hiszen tudom, hogy mit jelent, amikor eléred ezt az álmot, s átjár az a leírhatatlan érzés, hogy sikerült. Anno 2012-ben nekem valósággá vált a THW Kiel színeiben… Ha idén itt is valósággá válna, akkor valóban szépen búcsúzhatnék Veszprémtől…


A négyes döntő programja

április 6., szombat, elődöntők:
RotaChrom Dabas-Telekom Veszprém 13.00
MOL-Pick Szeged - Balatonfüredi KSE 15.15

április 7., vasárnap, helyosztók:
a 3. helyért 13.30
döntő 16.00

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2019/20
1. Telekom Veszprém 12
2. Mol-Pick Szeged 8
3. FTC 6
4. Dabasi KC 5
5. BKSE 5
6. Gyöngyös 4
7. Csurgói KK 3
8. Eger 3
9. Grundfos Tatabánya 2
10. Mezőkövesdi KC 1
11. Komló 1
12. Budakalász 0
13. Orosházi FKSE 0
14. Váci KSE 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 18. 07:25
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 2
2. Vardar 2
3. Porto 2
4. Kiel 1
5. Vive Kielce 1
6. Montpellier 0
7. Meskov Breszt 0
8. Motor Zaporozsje 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:12
tovább »
Férfi kézilabda SEHA-liga B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 6
2. PPD Zagreb 3
3. Eurofarm Rabotnik 3
4. Szpartak Moszkva 0
5. Meshkov Breszt 0
6. Metaloplastika 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:13
tovább »