Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Weapon Group: nemzetközi címek a zsákban

2019. március 26. 11:24
Sipos Regina bajnokként hagyhatta el a tatamit, egy bírónál pedig Kun Marcell is a legjobbnak bizonyult a március 16-17-én rendezett budapesti X FIGHT Code Európa-bajnokságon.

Nagy fába készült vágni fejszéjét a Weapon Group SC március harmadik hétvégéjén: a Dobos Gergely vezette muay-thai, K-1 szakág két feltörekvő reménység – Sipos Regina, illetve Kun Marcell – személyében képviselte magát a Budapesten rendezett X FIGHT Code Európa-bajnokságon.

Sipos Regina esélyt sem adottSipos Regina esélyt sem adott

A fiatalok hite és tehetsége azonban jóval hatásosabbnak bizonyult egy fejszénél. A Herendi Taekwondo SE versenyzője Sipos Regina, ezúttal kadetként, -43 kg-ban és kickbox light contact szabályrendszerben mérette meg magát: alázatos küzdőszelleme révén bajnokként is hagyhatta el a tatamit.

Kun Marcell az ezüstre is büszke lehetKun Marcell az ezüstre is büszke lehet

Egy „csipeten” kívül pedig nem történt ez másképp Kun Marcellel sem, aki -89 kg-ban és K-1 szabályrendszerben nézett farkasszemet ellenfeleivel. A döntőben viszont az amatőr muay-thai magyar bajnok várt reá: a kőkemény küzdelem kiélezett végeredményt is hozott, egy bírónál a királynék városának ifjú titánja bizonyult a legjobbnak, de ketten az ellenfelének ítélték az aranyat.

Dobos Gergely és tanítványaiDobos Gergely és tanítványai

Megemlítendő, hogy a nemzetközi megmérettetésen hat ország huszonhét egyesülete „szállt ringbe” egymással. A fiatalok edzője, Dobos Gergely a versenyt követően hangsúlyozta: büszke tanítványaira. Kun Marcell munkásságát pedig külön kiemelte. – Nagyon büszke vagyok Marcira: tizennyolc esztendősen egy jóval rutinosabb, illetve fizikailag is erősebb harcos ellen is tudott küzdeni, komolyan meglepve, s elbizonytalanítva őt. Ha továbbra is ilyen alázatos és szorgalmas marad, higgyék el nekem, még nagyon sokra viheti ebben a sportágban!

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.