Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Veszprémi arany a Taekwon-do Eb-n!

2014. május 8. 18:15 // Forrás: Taekwon-do Infoportál
A Veszprémi Taekwon-do SE kiválósága, Kosztyu Veronika aranyérmet szerzett erőtörésben az olaszországi Riminiben rendezett kontinenstornán.

Április 24 és 27. között rendezték az idei ITF Taekwon-do Európa-bajnokságot. A verseny házigazdája ezúttal Rimini városa volt, az esemény helyszíne, a pár évvel ezelőtt épült Playhall Sportcsarnok remek atmoszférát biztosított.

Az új vezetéssel felsorakozó magyar válogatott 27 ifjúsági és felnőtt versenyzővel indult, busszal vágtak neki a közel 13 órás útnak. A bírói gárdában – ahová nem könnyű bekerülni – idén két veszprémi kiválóság, Sebestyén Pál (VI. dan) és Opra Szabó Zsuzsa (III. dan) bírók is helyet kaptak.

Kosztyu Veronika - Fotó: tkdinfo.huKosztyu Veronika - Fotó: tkdinfo.hu

A Veszprémi Taekwon-do SE. egy felnőtt versenyzővel képviseltette magát.  Kosztyu Veronika (edzői: Somlai János és Sebestyén Pál) egyéni kategóriában erőtörésben vett részt az Eb-n. Ebben a versenyszámban egy kéztechnikával és két fajta rúgástechnikával kell szétrepeszteni meghatározott számú törőlapot.

A 22 fős mezőnyben 6 versenyzőnek sikerült hibátlanul teljesíteni mindegyik törőgyakorlatot, akiknek emelt számú törőlappal kellett folytatni a versenyzést. Az ún.  „széttörés” első körében az oldalsó rúgást kellett végrehajtani, de ez mindenkinél eredménytelen volt. Ezután kéztechnikával kellett folytatni, ahol csak Veronika szerepelt eredményesen. Ezzel a tavalyi Eb-ezüstérem után – maga mögé utasítva a tavalyi Eb- és vb-aranyérmes német versenyzőt is – az idén megszerezte a magyar felnőtt csapat egyetlen aranyérmét.

Ifjúsági és felnőtt sportolóink összesen 9 érmet – 3 aranyat, 2 ezüstöt és 4 bronzérmet – szerezve az utóbbi idők egyik legjobb EB szereplését nyújtották. Az összesített éremtáblázaton a 30 résztvevő országból a 9. helyet sikerült megszereznünk, olyan nemzeteket megelőzve, mint Ukrajna vagy Szlovénia, akik a kiválóan küzdő, profi versenyzőikről híresek. A mezőnyt idén is toronymagasan a nagyon jelentős és rendszeres állami támogatásban részesülő lengyelek uralták, illetve a norvég és ír csapatok teljesítménye volt kiemelkedő.


Forrás: Taekwon-do Infoportál

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.