Az FCV-t is megtréfálta a rájátszás meglepetéscsapata

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.03.18
  • 21:16
A szervezetten játszó, sokat futó Nyírgyulaj mindhárom pontot elvitte a rossz napot kifogó Veszprém otthonából a futsal NB I középszakaszának hétfő esti meccsén.

A futsal NB I középszakaszának B csoportjában a két éllovas, az egyaránt kilencpontos Veszprém és a Nyírgyulaj csapott össze hétfő este a Március 15. utcai csarnokban. Azt persze fontos hozzátenni, hogy a mieink eddig egy találkozót vívtak meg a rájátszásban: múlt héten hazai pályán nyertek a BME ellen. A nyírségiek viszont már három meccset is lejátszottak, amelyeken legyőzték a BME-t, illetve az Aramist, az előző fordulóban pedig 4-4-es döntetlent értek el a Haladás ellen.

Óvatos tapogatózással indult a találkozó, az első lehetőséget a riválisnál jegyezhettük fel: Sánta lövését Dávid vágta ki a gólvonalról. A játékrész derekához közeledve átvette a mérkőzés irányítását a Veszprém. A 8. percben Gyurcsányi veszélyeztetett egy gyönyörű kapáslövéssel, a labda kevéssel ugyan, de elkerülte a kaput. Kisvártatva Tatai tüzelt távolról, ezúttal Pallai kapus akadályozta meg a gólszerzést.

A vendégek a gyors kontrákra apelláltak. A 12. minutumban Fekete került helyzetbe, aki a jobb oldali kapufa mellé lőtt. Rögtön jött a válasz: Tatai remek átadással hozta játékba a hatoson belülre befutó Bencsiket, aki a hálóba lőtt (1-0).

Továbbra is harcosan futsalozott a nyírbátori gárda, Schmidmajer több fontos védést is bemutatott. Egy alkalommal pedig Kántor lőhetett senkitől sem zavartatva, de mellé durrantott. A hajrában többször is megduplázhatta volna előnyét a Madarász-csapat. Előbb Tatai maradt le Komáromi mélysági passzáról, majd Dávid hozta remek helyzetbe Tatait, de mindkét lehetőség kimaradt.

A második félidő elején a Veszprém végezhetett el ígéretes szabadrúgást. Szép passzjáték után Tatai került helyzetbe, de Pallai újra hárítani tudott. A túloldalon a Lovas-csapat csattanós kapufával jelezte: egy pillanatra sem adta fel küzdelmet. Olyannyira nem, hogy Bencsik Roland öngóljának köszönhetően a 26. percben sikerült is egyenlíteniük (1-1). Sőt, kis híján a vezetést is megszereztek, Siska is kapufát lőtt.

Sajnos a vendéglátó a folytatásban sem tudta ráerőltetni akaratát a Nyírgyulajra, amely rengeteget futott, s roppant szívósan küzdött. Hét perccel a vége előtt jött a hidegzuhany: Gyurcsányi labdavesztését követően Orosz passzolt Nagynak, aki vezetéshez juttatta együttesét (1-2).

A bakonyiak mindent elkövettek az egyenlítésért, de továbbra sem találták a találkozó ritmusát. A legközelebb Tar járt a gólszerzéshez, de kiszorított helyzetben csak az oldalhálót találta el. Az utolsó öt percben öt a négy elleni játékra váltottak Tataiék, akik teljesen beszorították ellenfelüket. Hiába azonban, ez sem vezetett eredményre.

Másfél perccel a vége előtt Komáromi lábában volt az egyenlítő gól, de a válogatott játékos lövés helyett Tataihoz passzolt. Tette mindezt pontatlanul, így ez a lehetőség is kimaradt. Az utolsó pillanatokban a hazai kapu is veszélyben forgott, de Schmidmajernek tett róla, hogy több gól ne essen.

Az alapszakaszban győzedelmeskedő Berettyóújfalu után így a Nyírgyulaj lett a második gárda, amely pontokkal távozott a királynék vároásból az idei kiírásban. A tabellát immáron pontelőnnyel vezető piros mezesek örömtáncot jártak a lefújást követően. A mieink jövő csütörtökön a nagy rivális Haladás otthonában javíthatnak.

Férfi Futsal NB I, „B” csoport 5. forduló:
1. FC Veszprém–Nyírgyulaj KSE 1-2 (1-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Zimonyi (Kiss G., Ibriksz).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Dávid, Bognár P., Bencsik Ádám. Csere: Spandler, Simon (kapus), Tar, Márkus, Komáromi, Gyurcsányi, Boromisza D., Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.
Nyírgyulaj: Pallai – Vlasovics, Sánta, Fekete, Siska. Csere: Opre (kapus), Lovas, Klusin, Tóth B., Nagy B., Kántor, Sándor, Orosz, Vass A. Játékos-edző: Lovas Norbert.
Gólszerzők: Bencsik Ádám (12.), ill. Bencsik R. (26.), Nagy B. (34.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Nagyon monoton játékot nyújtottunk. Nem voltak meg azok a mozgások, ritmusváltások, amelyeket kértem. Hiányzott a minőség a játékunkból, nem érdemeltünk győzelmet. Katasztrófa azonban nem történt, a következő körben kell javítanunk.

Lovas Norbert: – A hit és szív diadala volt. Jól működtünk csapatként, nagyon akarták a fiúk sikert. A szünetben csak azt kértem a srácoktól, hogy higgyék el, tudnak gólt szerezni. A második játékrészben lőttünk is több kapufát és két gólt is. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Az alapvető célunkat, a bennmaradást a mai győzelmünkkel teljesítettük. Az örömtánc ennek szólt. Túl sok öröm nem ért bennünket az alapszakasz során, így most mindenkiből kiszakadt a feszültség. Ilyen sikeres rájátszásra senki sem számított, én magam sem.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »