Éles meccsen Éles-győzelem

  • kézilabda
  • 2019.03.17
  • 22:13
Szász Zsolt kimagasló kapusteljesítményének is köszönhetően a Veszprémi KKFT nyerte a Tüzér utcában rendezett városi presztízsrangadót vasárnap este a Telekom Veszprém U21 ellen a férfi kézilabda másodosztály Nyugati csoportjának 16. körében.

Vasárnap este a DEVM Sportcsarnok két hazai együttest „látott vendégül” a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának 16. fordulójában. Igaz, ősszel a „kis Telekom” kétgólos diadalt aratott Éles József egyesülete felett, azonban immár papíron inkább a Veszprémi KKFT számított esélyesnek.

Hiszen amíg a Gulyás-gárda tizenhat lefújt mérkőzés után öt győzelemmel és egy döntetlennel a tabella 9. pozíciójából, addig Tombor Csaba csapata eggyel kevesebb találkozót játszva, hét diadallal és két egállal a lista ötödik helyéről várta a királynék városának parázs derbijét.

Véletlenül sem kapkodva, sőt, abszolút megfontoltan vágtak neki a felek városunk másodosztályú rangadójának. Igaz, a „kis Telekom” végezhette el a mérkőzés első lerohanását, gólt szereznie azonban nem sikerült. Nem úgy, mint Gyene Norbertnek, akinek révén a VKKFT a harmadik minutumban megszerezte a találkozó első találatát. Amelyre a túloldalon Szuharev Lev szinte rögvest válaszolt is.

A Veszprémi KKFT játékosai azonban ismét szemfülesen játszották át a Telekom U21 védőfalát: Tóth Márton góljával megintcsak vezettek. A Gulyás-gárda egyik kapusreménysége, Nagy Benedek ezek után jelezte, hogy bizony neki is lenne némi hozzáfűznivalója a mérkőzéshez. A VKKFT portásának azonban ezt még jeleznie sem kellett: bravúrjaival és szerénységével nem egyszer tört borsot a fiatalok orra alá Szász Zsolt.

Parázs hangulat szőtte át a DEVM Sportcsarnok falait, amelynek minden bizonnyal örült a közel háromszáz lelkes szurkoló. Szrnkára került a sor, hogy betörjön: ügyesen értékesítette is a lehetőséget. Hári Levente a 9. percben köszönt be, ütemtelen cseles lövését Nagynak esélye sem volt hárítania (10. perc: 2-3). Mindeközben Szász továbbra is elkápráztatta védéseivel a közönségét. Ezek után érkezett meg a parkettre Éles Benedek is: üdvözlő gólja azonban elmaradt, tíz méterről a keresztlécet bombázta szét.

A túloldalon azonban Melnyicsuk találatával a 14. percben kiegyenlített a Telekom. Sőt, Nagy Benedek hárítása után már a vezetésért támadhattak: Gaál pedig higgadt maradt (16. perc: 4-3). Ahogy a KKFT oldalán Szeitl László is: szinte azonnal, fürgén váltotta vissza egálra az eredményt. Melnyicsuk merész passza után pedig Hornyák mutatkozhatott be: nem túlzás azt állítani, hogy egy elbűvölő találattal (21. perc: 5-4). Hornyák Bence nem sokkal rá egy büntetőt is elvégezhetett, amelyet hidegvérrel értékesített is.

Szeitl azonban ismét fürgén plasztikázott az eredményen, Tóth Attila besegítésével pedig ismét döntetlenre állt a meccs (23. perc: 6-6): Gulyás Péter időt is kért. Gyene Norbert találatával azonban a VKKFT vette vissza a vezetést, amelyet Éles Benedek a továbbiakban csak még tovább növelt (27. perc: 6-8). Ezek után jutott hétmétereshez a Telekom U21: Hornyák állt oda büszkén, s helyezte fej fölé a találatot.

152 másodperccel az első játékrész vége előtt, 7-8-as VKKFT vezetésnél Tombor Csaba is úgy döntött, hogy kikér egy megérdemelt szünetet, amelyet eredményesség is koronázott: Kristóf találatával újból kettővel ment az Éles-egyesület. Szrnka Benedeket indulatossága révén a „nagyszünet” előtt leültették még két percre szusszanni. Gaál talált be ezek után, s második találatával zárkózott is az U21. Erre fel azonban Hári sem maradt tétlen, 18 másodperccel az első félidőt jelző sípszó előtt ismét megzörgette Nagy hálóját, s ezzel egyben be is állította a 8-10-es félidei végeredményt.

A második félidőt rögvest egy VKKFT támadás nyitott meg: nem is lacafacáztak sokáig, Szeitl László találatával immáron hárommal vezettek. A nem sokkal később megítélt büntetőhöz Hornyák állt oda harmadszor is: ezúttal sem hagyta ki. Ahogy a túloldalon az elkövetkező lehetőséget Tóth Márton sem, s mivel Kőhegyi ellépte a „kis Telekom” támadását, még Hári is büntethetett.

Dávid Márk gyorsan válaszolt az eseményekre, de a KKFT hű hálóőre továbbra is szenzációs védéseket mutatott be. Hornyák Bence vezetésével azonban úgy látszott, hogy elkapta a fonalat a Telekom. Czeglédy László góljával már csak egy volt a hátrányuk, amikor is Hornyák ismét betalált: kiegyenlített a Telekom U21 (37. perc: 13-13)!

Gyorsan időt is kért Tombor Csaba. Amelyet követően a VKKFT is meglőhette első hetesét a találkozón: Gyene Norbert „kötényt”dobot Nagy Benedeknek. Ezt követően az „óriás” Szűcs Bence bődületes bombáját védte bravúrral Szász, de a kipattanóra már ő sem érhetett oda: Szuharev volt eredményes (41. perc: 14-14).

Szmetán ezt követően már Palasicsot verte át, ugyanis csere volt a Telekom Veszprém portáján. Kőhegyi találatával pedig továbbra is ragadt az egálhoz a Gulyás-legénység (44. perc: 15-15). A VKKFT azonban egy 3-0-s sorozatot produkálva pikk-pakk ellépett (47. perc 15-18). Hornyák keze meg is remegett ezek után, hiszen fölé dobta, Kristóf Mátyás azonban nem hibázott: a 48. percben már néggyel vezetett Éles József egyesülete.

Igaz, Kurucz Máté nem sokkal később faragott a hátrányból, s egy hétméterest is kiharcolt. Hornyák ezúttal azonban hibázott, míg Szász megingathatatlannak bizonyult. Tóth Márton keze a túloldalon továbbra sem remegett meg, harmadik találatával ismét néggyel ment a Tombor-sereg. Gaál Levente ezek után fürgén szépített, de Tóth vezetésével még emberhátrányban is betalált az Éles-brigád. Kezdte feladni a „kis Telekom”… Gaál passza Szrnka kezéből kicsúszott, Tóth azonban ötödszörre is eredményes volt: csapata immár pont ennyivel robogott (56. perc: 17-22).

A hajrához közeledve Dobi Bence is feliratkozott a gólszerzők közé, amelyre Szmetán úgy válaszolt, hogy meglőtte saját maga harmadik, s nem sokkal később negyedik találatát is. A lefújás előtt nem sokkal Szrnka találta meg még a rést az ellenfél védőfalában, amelyet Bugyáki sikeresen viszonozott még a hajrában. Zúgott a „szép volt fiúk”: 19-25 – ez állt az eredményjelzőn a mérkőzés vége után, melyen a VKKFT két vállra fektette a Telekomot.

Hogy is tartja a mondás? Végy egy jó kapust! Az Éles-Tombor duónak ez a praktika ma este nagyon jónak bizonyult. A győztes csapat jövő héten – szombat délután 15.00 órakor – ismét hazai pályán bízonyíthat, amikor is a nagy rivális Balatonfüreddel néz majd farkasszemet a DEVM Sportcsarnok falai közt. A „kis Telekom” pedig „szabadhetes” lesz, meg is érdemelnek egy kis pihenést a fiatalok.


Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 16. forduló:
Telekom Veszprém U21–Veszprémi KKFT 19-25 (8-10)
Veszprém, DEVM Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Kovács Tibor és Mándli Balázs.
A Telekom U21 góldobói, illetve kapusvédései: Hornyák Bence 6 (4/3), Gaál Levente 3, Szrnka Benedek 2, Szuharev Lev 2, Dávid Márk 1, Kőhegyi Ákos 1, Czeglédy László 1, Melnyicsuk Viktor 1, Kurucz Máté 1, Dobi Bence 1 – Nagy Benedek 9, Palasics Kristóf 2. Edzők: Gulyás István és Gulyás Péter.
A VKKFT góldobói, illetve kapusvédései: Hári Levente 5, Tóth Márton 5, Szmetán Péter 4, Szeitl László 3, Gyene Norbert 3 (1), Kristóf Mátyás 2, Éles Benedek 1, Tóth Attila 1, Bugyáki Dávid 1 – Szász Zsolt 11 (1). Edzők: Tombor Csaba és Éles József.
Hétméteresek: 4/3, illetve 1/1.
Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc.

Így értékelt a győztesek vezetőedzője

Tombor Csaba: – Láthatták a kilátogató szurkolók, hogy ez a játék a szeretetről szólt. Szép kézilabdát játszott mindkét csapat, kemény védekezéssel, helyenként látványos támadójátékkal. Gratulálok az ellenfeleinknek is, hiszen nagyon ügyesek voltak. Fiatalok, tehetségesek. A jövő az övüké, ahogy a miénk is…

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Váci KSE 35
2. Agrofeed ETO-SZESE 29
3. NEKA 26
4. Szigetszentmiklósi KSK 25
5. Veszprémi KKFT 22
6. Pécsi VSE 20
7. Tatai AC 17
8. Budai Farkasok NKFT 15
9. Telekom Veszprém U21 15
10. Balatonfüredi KSE U21 12
11. Tunsgram SE Nagykanizsa 7
12. Százhalombattai KE 5
utolsó módosítás 2019. április 22. 19:11
tovább »