Ennyi bizony még gombócból is sok!

  • VLS Veszprém
  • 2019.03.16
  • 19:38
A Pető Tamás vezette őszi bajnok VLS Veszprém játékosai ügyeltek arra, hogy a sereghajtó zirci vendégeik „jóllakjanak” szombat délután: hárommal több mint egy tucat gólt „főztek” nekik a VFC USE műfüves pályáján a férfi megyei labdarúgók élvonalának tavaszi nyitányán.

Új esztendő, új szezon, új pálya. Az utolsó állítás minden bizonnyal csak átmeneti, ugyanis megyénk férfi labdarúgó-bajnokságának élvonalában a hétvégén útnak indult a játékszer: az őszi bajnok VLS Veszprém szombaton a tabella utolsó helyén portyázó Zirc együttesét látta vendégül a 18. fordulóban. Pető Tamás feljutásra aspiráló serege azonban kénytelen volt az Erdész utcai sportkomplexumban fogadni bakonyi ellenfelét, ugyanis a Városi Stadion gyepe – egyelőre – labdarúgásra alkalmatlannak bizonyult.

Az őszi félévben egyébként a Veszprém 10-0-s sikert aratott Zircen. Ennek tudatában pedig, bizonyára hazai környezetben sem maradhatott el a vezetőedző által elvárt győztes mentalitás: a házi gólkirály Szabó Bencének, mindösszesen százhúsz másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy vezetéshez juttassa a királynék városának együttesét. Nem sokkal rá a csatár mintha csak gólpárbajra szólította volna saját csapattársát: Gálfival egymást váltva a 20. minutumhoz érve ötször mattolták szerény játékerőt képviselő ellenfelük portását (20 perc: 5-0). Mindezek után a feltörekvő tehetség, Molnár Balázs duplája fixálta a hazai gárda előnyét. Az első játékrész vége előtt Szabó még megszerezte önmaga negyedik találatát is, de Vass Szilárd és Dobsa Gergő alkotására is szükség volt ahhoz, hogy a VLS beállítsa a tavalyi tízgólos végeredményt (45. perc: 10-0).

Pető Tamás vajon számított ekkora különbségre? (Archív fotó)

Az öltözőből visszatérve a műfűre, az ez idáig négy gólt jegyző Szabó helyére érkező Csordás Máté egymás után kétszer is – szinte azonnal – hálálta meg vezetőedzője bizalmát: találataival az 51. percben már 12-0-t mutatott az eredményjelző. A mindösszesen tizennyolc esztendős Molnár ekkor szánta el magát, hogy bizony mesterhármast szerez a találkozón. Próbálkozásait pedig a 65. minutumban siker koronázta: a vendég hálóőrt ezúttal is eredményesen csapta be. S, hogy a hajrára is maradjon valami, Király Dávid sem maradt tétlen, ha Csordás Máté nem rúgja meg nem sokkal később saját maga harmadik gólját, akkor a felek az ő találatával inthettek volna búcsút a tavasz első küzdelmének. A VLS Veszprém tehát így aratott 15-0-s diadalt a Zirc ellen a megyei I. osztály tavaszi, szezonnyitó mérkőzésén.

Pető Tamás legénysége újabb határozott lépést tett hőnáhított célja, a feljutás felé. Fontos megjegyezni, hogy a királynék városának gárdája mához egy hétre ismét „hazai” pályán vív meg egy csatát: március 23-án 15.00 órakor a Balatonfűzfő együttesét szintén az Erdész utcai VFC USE műfüvén fogadja majd.

Megyei I. osztályú férfi labdarúgó-bajnokság, 18. forduló:
VLS Veszprém–FC Zirc 15-0 (10-0)
Veszprém, Erdész utcai sportkomplexum, 150 néző. Vezette: Ákos (Fekete, Baráth).
Veszprém: Kis – Gulyás, Felber, Dobsa (Simon ,46.), Gálfi (Reizinger, 67.), Molnár (Király, 67.), Szabó (Csordás, 46.), Somogyi, Gunther, Vass, Domján. Edző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Szabó (2., 8., 20., 38.), Gálfi (5., 14.), Molnár ( 28., 35., 65.), Vass (43.), Dobsa (45.), Csordás (51., 53., 77.), Király (73.).

Így vélekedett a hazaiak technikai vezetője

Illés László: – Gratulálok a játékosainknak, azt gondolom, abszolút megérdemeltem nyertünk. Azt azonban szeretném kihangsúlyozni, hogy dicséret illeti az ellenfeleinket is, hiszen tetemes hátrányuk dacára is sportszerűen és tisztességgel küzdöttek a mérkőzés első percétől egészen az utolsóig.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 62
2. Balatonfüredi FC 61
3. Úrkút SK 53
4. Tihanyi FC 49
5. Ajka Kristály SE 39
6. Balatonalmádi SE 39
7. Magyarpolány SE 29
8. Gyulafirátót SE 29
9. Sümeg VSE 28
10. Devecser SE 24
11. Tiac VSE 23
12. Fűzfői AK 23
13. Várpalotai BSK 23
14. Csetény SE 19
15. Herend 18
16. FC Zirc 3
utolsó módosítás 2019. április 22. 19:51
tovább »