Vigyázz, kész, VLS!

  • VLS Veszprém
  • 2019.03.13
  • 15:00
Ismét harcba száll, s megvív egy újabb csatát a feljutásra aspiráló Veszprém, amely szombaton 15.00 órakor a VFC USE műfüves pályáján listavezetőként fogadja az utolsó helyen portyázó Zirc együttesét a férfi labdarúgók megyei „élvonalában”.

– Sajnos azt kell, hogy mondjam, jelen pillanatban a Városi Stadion pályája futballozásra teljesen alkalmatlan: kritikán aluli állapotban van, használhatatlan. Bízunk benne, hogy a közeljövőben lesz egy kis változás, ugyanis szeretnénk minél előbb visszaköltözni a stadionunkba, hiszen az a mi igazi otthonunk! – közölte álláspontját a vehirsport.hu megkeresésére Pető Tamás, megyeszékhelyünk férfi labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Ugyanis a VLS Veszprém szombaton 15.00 órakor az Erdész utcai sportkomplexumban műfüvön várja a tavasz első „szelét”. A soron következő ellenfél pedig nem más, mint a tabella utolsó pozíciójában mindösszesen három ponttal telelő Zirc lesz. Pető hangsúlyozta, számára jelentéktelen ténnyel szolgál, hogy ellenfelük hány pontot szerzett eddig a bajnokságban: ők úgy készülnek, hogy a legerősebb együttest fogadják a 18. fordulóban.

– Hitvallásom, és a játékosaimnak is ezt tanítom: nem szabad különbséget tenni csapat és csapat között! Ellenféltől függetlenül, minden találkozó előtt úgy küldöm ki a pályára a srácokat, hogy élet-halál küzdelmet várok tőlük. Hiszen mérkőzésről mérkőzésre élünk, nem előre kell gondolkodnunk, hanem a jelenben alkotnunk – szögezte le az 1997/98-as magyar bajnok, aki elmondta, hogy az őszi 10-0-s zirci sikerükkel még véletlenül sem foglalkozik.

Pető Tamás bízik a játékosaiban (Archív fotó)

– Az már rég nem jelent semmit. A vezetőedzők szemében ezek amúgy is csak számok… Én mindig is úgy gondoltam, hogy sokkal nagyobb értéke van, mondjuk egy 2-1-es győzelemnek, ha láthatom, hogy a játékosaim megvalósítják a pályán mindazt, amit hónapokon át gyakoroltam velük.

Határozott választ adott a vezetőedző, aki egyebek mellett már a felkészülés elején hangsúlyozta tanítványainak, hogy az edzőmérkőzések végeredménye is abszolút hidegen fogja hagyni, csakis a mutatott játék minőségére koncentrál. Az általa vezényelt intezív terhelés egyébként eredményességre is vezetett, hiszen a VLS Veszprém a harmadosztályú Vidi FC alakulatával is megütközött a télen: 3-3-as egált elérve.

Szüksége is volt a tapasztalatszerzésre az őszi bajnoknak, hiszen az eredményes, de alacsony játékos átlagéletkor miatt vegyes kritikáknak is örvendett. Pető Tamás azonban ezt a támadási felületet is kiiktatta: Somogyi Richárd és Venczel Zoltán személyében sikerült két rutinos felnőtt tehetséget igazolnia. Kelemen Bálint és Vajda Viktor azonban búcsúzott a klubtól, előbbi munkalehetőség miatt, utóbbi pedig több játéklehetőség reményében hagyta el a megyeszékhelyet.

A csapategység azonban változatlan: a szakember elmondta, hogy továbbra is a győztes mentálitást keresi, cserébe pedig nem többel, mint bizalommal szolgálhat. – Nem feledhetik, hogy a mérkőzés az első perctől egészen a lefújásig tart. A ráadásban is hajtást várok tőlük, hiszen ettől is csak jobbá válhatnak. Természetesen van, aki alkalmas az általam elvárt győztes mentalitásra, s akad, aki nem… De egy tényező máig változatlan: én bízom a játékosaimban! – búcsúzott e szavakkal a tréner, akinek együttese minden bizonnyal a Balatonfüredi FC-vel néz majd farkasszemet a bajnoki címért.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 73
2. Balatonfüredi FC 72
3. Úrkút SK 65
4. Tihanyi FC 53
5. Balatonalmádi SE 45
6. Ajka Kristály SE 40
7. Magyarpolány SE 33
8. Gyulafirátót SE 33
9. Sümeg VSE 31
10. Fűzfői AK 30
11. Devecser SE 30
12. Csetény SE 26
13. Várpalotai BSK 24
14. Tiac VSE 23
15. Herend 18
16. FC Zirc 6
utolsó módosítás 2019. május 20. 11:16
tovább »