Jamali győzelmet vár a csapatától Szegeden

  • Telekom Veszprém
  • 2019.03.13
  • 11:38
  • Szalay Péter – SzPress Sporthírszolgálat
Szépen gyógyul a Telekom Veszprém iráni születésű, de már a magyar válogatottat erősítő átlövőjének térde.

Két hónapja, hogy Iman Jamali, illetve ahogy a magyar állampolgári eskütétele óta emlegetik, Jamali Iman súlyos térdsérülést szenvedett a kézilabda-világbajnokságon. Az Egyiptom elleni csoportselejtező mérkőzés 23. percében vált harcképtelenné, azonnal látni lehetett, hogy nagy a baj. Sérülése szempontjából semmit sem számít, de az ellenfél szövetségi kapitánya az a David Davis volt, aki egyszemélyben Jamali klubjának, a Telekom Veszprémnek a vezetőedzője.

– A körülményekhez képest egész jól vagyok, hétről hétre jobbnak érzem a térdemet, amelyet dr. Béres György sebészorvos, a szakma egyik legkiválóbbja műtött meg – nyilatkozta Jamali az SzPress Hírszolgáltnak. – Szerencsém a szerencsétlenségemben, hogy a jobb térdem keresztszalagja szakadt el, nagyobb lenne a gond, ha ugyanez a ballal, az elugró lábammal történik meg.

Jamali az Egyiptom elleni meccsen sérült meg a vb-n - Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Másodszor volt balszerencsés

Az iráni születésű sportembernek ez volt a második súlyos térdsérülése. Öt évvel ezelőtt a veszprémi klub vezetői a világhírnévnek örvendő dr. Hangody László traumatológus és ortopéd sebészprofesszortól kértek segítséget, aki kitűnő munkát végzett, hiszen a kézilabdázó visszatérhetett a pályára. A kényszerszünet így is hét hónapig tartott.

– Meg kell barátkoznom azzal a gondolattal, hogy a gyógyulásom most sem lesz rövidebb – folytatta a 202 centiméter magas kézilabdázó. – Hetente kétszer Balatonalmádiban kezelnek, és ha minden jól megy, április végén a gyógytornát is elkezdhetem. Szeretném, ha a rehabilitáció a lehető legjobb helyen folytatódna, mert a hosszú kihagyás után épen és jó kondiban szeretnék edzésbe állni.

Vasárnap a Telekom Veszprém a bajnoki címvédő Mol-Pick Szeged otthonában játszik bajnoki rangadó mérkőzést.

Lesz elég erő és motiváció

– Nagyon szurkolok a csapatomnak és képesnek tartom a játékostársaimat arra, hogy idegenben is győztesként hagyják el a pályát. Ez hatalmas bravúrnak számítana és felpaprikázná a társaságot a soron következő hazai erőpróbák előtt. Messze még a Bajnokok Ligájának négyes döntője, több akadályt is venni kell, de az elmúlt hetek csoportmérkőzései azt mutatták, hogy meg van az erő és az erős motiváció a játékosokban, amely a final four közeledtével csak erősödhet bennük. Fájó, hogy legfeljebb csak szurkolóként mehetek majd velük Kölnbe, de azt remélem, hogy ott nélkülem is megállják majd a helyüket – hangsúlyozta a játékos.

Iman Jamalinak – aki egy-egy évig kölcsönjátékosként a svéd bajnok Kristianstad, illetve a fehérorosz Breszt együttesét, azaz a Telekom Veszprém maga mögött hagyott csoportellenfeleit erősítette – elvileg idén jár le a veszprémi szerződése.

Forrás: Szalay Péter – SzPress Sporthírszolgálat

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 51
2. Telekom Veszprém 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 36
5. Csurgói KK 33
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 31
7. FTC 22
8. RotaChrom Dabas 21
9. Sport36-Komló 21
10. DVTK-Eger 17
11. CYEB Budakalász 16
12. Mezőkövesdi KC 15
13. Ceglédi KKSE 13
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 24
2. Telekom Veszprém 20
3. Vardar Szkopje 19
4. Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen 14
6. Meskov Breszt 9
7. Montpellier 7
8. IFK Kristianstad 5
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »