Győzelemmel kezdte a rájátszást az 1. FCV

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.03.11
  • 21:28
A brazil légiósokkal megerősített BME többször is vezetést szerzett, a vendéglátó Veszprém azonban jól hajrázott, így fontos pontokkal gazdagodott a futsal NB I rájátszásának hétfői játéknapján.

Hétfő este a Magyar Kupa ezüstérmes Veszprém is megkezdte szereplését a futsal NB I középszakaszában. A bakonyiak az első fordulóban szabadnaposak voltak, az Aramis elleni idegenbeli meccsüket pedig betegség miatt halasztották el április 19-re.

Mivel a Madarász-legények a második helyen zárták az alapszakaszt, hat ponttal kezdték a rájátszást. Hétfői ellenfelük, a BME utolsó lett, így egyetlen egységet vitt magával a B csoportba, ahol az első két találkozóját – a Haladás, majd a Nyírgyulaj ellen – egyaránt elvesztette.

A párharc esélyesének tehát a mieink számítottak, az azonban árnyalta a képet, hogy a vendégek két brazil légióssal erősítettek a napokban, akik máris ott voltak a keretben. Mindez nem zavarta a mieinket, hiszen Dávid jobb oldali sarokrúgását követően a középen helyezkedő Tatai már a 2. percben a hálóba lőtt (1-0).

Hamar túltették magukat azonban a kapott gólon a fővárosiak, Schmidmajernek két nagy védést is be kellett mutatnia. A 6. percben aztán már ő sem segíthetett, a két brazil, Campos és Pereira szép összjátéka végén utóbbi egyenlített. S még csak ekkor jött a hidegzuhany: egy perc sem telt el ugyanis, amikor Pereira cselezgetett a bal oldalon, majd egy váratlan lövéssel becsapta Schmidmajert (1-2).

Záporoztak a helyzetek: a hazaiaknál Bencsik Roland, a túloldalon pedig a játékos-edző Csernai zörgethette volna meg a hálót, de mindkét lehetőség kimaradt. Ami nem ment akcióból, az sikerült büntetőből. Dávid buktatta ugyanis Rónaszékit a hatoson belül, a megítélt hatméterest pedig Campos vágta be.

Túl sokáig nem örülhetett kétgólos fórjának a rivális. Tatait is szabálytalanul szerelték a másik hatoson belül, s ez is büntetőt ért. Dávid higgadt ítéletvégrehajtónak bizonyult (2-3). Egy perccel később egyenlíthetett volna a távoli bombáiról ismert válogatott kiválóság, de a kapufa megakadályozta ebben.

Hat perccel a szünet előtt Tatai is telibe trafálta a lécet, másodpercekkel később aztán javított a házi gólkirály, aki kiváló ütemben érkezett Márkus beadására, s lőtt a kapuba (3-3). A folytatásban is izgalmas, küzdelmes játékot láthatott a publikum, a Veszprémnek akadt valamivel több gólszerzési lehetősége, de az eredmény már nem változott.

Veszprémi lehetőségekkel kezdődött a második felvonás. A 24. percben – szép összjátékot követően – Bencsik Roland került gólhelyzetbe, de célt tévesztett. Aztán váratlanul ismét vezetést szerzett a BME, Boromisza lábáról ugyanis szerencsétlenül a saját hálójába pattant a játékszer (3-4).

Ez sem törte meg az FCV lendületét. A 30. percben Bencsik Ádám indult meg egy szép csellel, majd ügyesen kényszerítőzött Tataival, s lőtt a hálóba (4-4). Könnyedén kerültek helyzetbe az „egyetemisták” is, de Schmidmajer több bravúrt is bemutatott.

Öttel a vége előtt Tatai adta be jobbról a labdát, amelybe Komáromi piszkált a hosszú oldalon, így pedig már tehetetlen volt Tyukász. Nem sokkal később hasonló jelenet játszódott le: ezúttal Dávid végezhetett el szabadrúgást, amelybe Bencsik Ádám „kotort” bele (6-4).

Öt a négy elleni játékra váltottak a fáradó vendégek, de ez sem vezetett eredményre. A végén még egy büntetőt láthattunk, hiszen Tyukász elhúzta Tatai lábát. Dávid állt a hatosvonal elé, de ez a lehetőség kimaradt.

A Madarász-csapat jövő hétfőn ismét hazai környezetben lép pályára, ellenfele az a Nyírgyulaj lesz, amely két győzelem után a mai játéknapon 4-4-es döntetlent játszott Haladással.

Férfi futsal NB I, „B” csoport, 3. forduló:
1. FC Veszprém–BME FC 6-4 (3-3)
Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Vass (Kubicsek, Bíró).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Komáromi, Dávid, Bencsik Ádám. Csere: Spandler (kapus), Tar, Márkus, Gyurcsányi, Boromisza D., Varga Á., Bognár P., Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.
BME: Tyukász – Bozsoki, Csóh, Rónaszéki, Horváth B. Csere: Papp (kapus), Szigeti, Viza, Csernai, Szalmás, Pereira, Lipl, Campos, Sóvári. Játékos-edző: Csernai Gábor.
Gólszerzők: Tatai (2., 14.), Dávid (9. – büntetőből), Bencsik Á. (29., 37.), Komáromi (36.), ill. Pereira (6., 6.)., Campos (9. – büntetőből), Boromisza (24. – öngól).

A csoport másik mai meccsén:
Nyírgyulaj–Haladás 4-4 (1-2)

Edzői értékelések

Madarász János: – Nehezen tudtunk felkészülni a BME gárdájából, mert nem ismertük az idegenlégiósaik játéktudását. Meccs közben aztán láthattuk, hogy alaposan megerősödött a riválisunk. Jó mérkőzést játszottunk. Támadásban rendben voltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, bár sokat ki is hagytunk. A védekezéssel kapcsolatban viszont hiányérzetem van. Lesz mit átbeszélnünk. Ilyen hibákat nem követhetünk el a folytatásban, mert nem biztos, hogy minden mérkőzésbe vissza tudunk jönni.

Csernai Gábor: – A csapatunk felét középiskolás korú fiatalok adták, igaz, a két brazilunk nagyon sokat hozzáadott a játékunkhoz. Fontos pillanatokban rendre rosszul döntöttünk, s sajnos ez jellemezte a játékunkat az egész szezonban. Hiába jobb csapat a Veszprém, nagyon szerettünk volna pontot szerezni, mert csak így maradhatunk bent.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »