Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Árnyéka volt önmagának a „kis Telekom”

2019. március 8. 13:00
Támogatás helyett hibáztatás: ötgólos vereséget szenvedett a Telekom Veszprém U21 csütörtök este a Tüzér utcában, a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának – előrehozott – 17. fordulójában a Pécsi VSE ellen.

Csütörtök esténként általában az ember már szereti kényelembe helyezni magát, készülve az utolsó munkanapra. Azonban fontos aláhúzni: általában… Tudniillik egy sportoló életében elég sűrűn akad olyan pillanat, amikor még egy megérdemelt vacsora helyett is munkába kell állni. Nem történt ez másképp a Telekom U21-es játékosaival sem tegnap, ugyanis a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának 17. fordulóját előrehozták: ezúttal a Pécsi VSE-t fogadta a Veszprém.

Amely a kezdősípszót követően rögvest kapura is tört: Czeglédy László átadása azonban kicsúszott Kurucz Máté kezei közül. A mindösszesen tizenhat esztendős Bakos Bálint csuklója viszont már nem remegett meg, mintaszerűen szerezte meg a hazai együttes első találatát a találkozó harmadik percében. Amit ugyanakkor zuhatag követett, hiszen a pécsieknek – kiemelkedő kapusteljesítményüknek is köszönhetően – sikerült fürgén ellépniük (5. perc: 1-4).

Palasics is kezdett ébredezni a hazai porta előtt, sőt, még egy hétméterest is sikerrel hárított. Bakos második ziccere után Hornyák, illetve Szrnka is beköszönt, de az ellenfél is rendre eredményes volt, a kézilabda legenda Gulyás István pedig időt is kért (20. perc: 4-9). A vendég ketrecőr rendre olvasta a fiatalok lövéseit, ám Szuharevnek sikerült túljárnia az eszén.

Ahogy Hornyáknak is, aki csinosan helyezte a játékszert fejfölé. Bakos Bálint újabb találattal csillogtatta meg tudását, de a hazai védőfalat a kultúra városának könnyűszerrel sikerült átjátszania. Ekkor vetődött be Szűcs Bence: ki is lőtte könyörtelenül a bal alsót. Már az exveszprémi tehetség, Süle Márk is bevette Palasics Kristóf kapuját, de az első játékrész hajráját meghúzta a Veszprém: Szrnka és Bakos találatával három gólosra (11-14) tornázta le hátrányát a királynék városa a félidőt jelző sípszót megelőzően.

Gulyás István joggal volt boldogtalan (Arhív fotó)Gulyás István joggal volt boldogtalan (Arhív fotó)

Az öltözőből parkettára lépve próbálta meglepni Baranya megyei ellenfelét a Veszprém: hét a hat elleni játéka Dobi révén rögtön gólt is érdemelt. Egy elcsent labda után Bakos sem volt kíméletes, Hornyák újabb eredményes büntetője után pedig Melnyicsuk vágott be egy kipattanót (36. perc: 15-18)

A Pécsi VSE azonban magabiztosságot sugallva tartotta meg előnyét, amelynek köszönhetően idővel ki is billentette, s hibázásra kényszerítette a Veszprémet. Igaz, Hornyák hetesből a kapufát súrolva is kíméletlenül bombázta a jobb felsőt, de az ezt követő eredménytelen védekezés után már veszprémi bántotta a veszprémit: Szrnka szólt oda csúnyán Csányi Dánielnek (39. perc: 16-20).

Melnyicsuk és Hornyák találatával próbálta csenni a két fél közti távolságot a Veszprém, de a Pécs higgadt maradt: rendre csak betalált. A fiatal, de rutinos kapustehetség, Gödör Bence váltotta Palasicsot a hazai háló előtt, aki sorozatban háromszor is – ha kellett, akár spárgázva is – hárítani tudott. Szrnka óriási bombájával pedig már kettőre zárkóztak a hazaiak (45. perc: 19-21). Felcsillanni látszott a remény, gyorsan időt is kért a vendégek vezetőedzője.

Hazai oldalon azonban túl nagynak bizonyult a feszültség: pikk-pakk visszaállította tetemesebb előnyét az ellenfél. Megtörni látszott a Gulyás-gárda, a pécsiek Süle Márk védhetetlen duplájával már öt góllal vezettek (48. perc: 20-25). Hornyák két jogosan megítélt hétméterest ugyan begyötört, ezzel szemben a Pécs emberhátrányban is betalált. A hajrában igaz, kissé hitehagyottnak tűnt a Telekom, de Kőhegyi és Melnyicsuk góljával, illetve Szrnka triplájával a becsületüket még megőrizték. Így szenvedett csütörtök este ötgólos (27-32) hazai vereséget a Pécsi VSE ellen a Telekom Veszprém U21.

Aggodalomra azonban semmi ok! Vasárnap (18.00) a listavezető Váci KSE látja vendégül „kis” Veszprémet, amely máris bizonyíthatja, hogy valójában milyen nagy csapat is!

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 17. forduló:
Telekom Veszprém U21–Pécsi VSE 27-32 (11-14)
Veszprém, DEVM Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Rédi, Szedmák.
Telekom Veszprém U21: Palasics – Hornyák 8 (5), Kurucz, Szrnka 6, Kőhegyi 1, Czeglédy, Bakos 5. Csere: Gödör (kapus), Szuharev 1, Dávid, Melnyicsuk 4, Kovács, Dobi 1, Szűcs 1, Csányi, Dörnyei. Edzők: Gulyás István és Gulyás Péter.
Hétméteresek: 5/5, ill. 6/4.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc.


Így érzett a hazai vezetőedző

Gulyás István: – Nagy bánatot jelentett számomra a gyerekek fegyelmezetlen játéka. Saját magukat sodorták kilátástalan helyzetbe, nem voltak képesek átlépni az árnyékukat. Muszáj lesz rendet tenni az értékrendjükben.

Simon Dani
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. tegnap 20:03 Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Telekom Veszprém Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Momir Ilics, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy labda dönthet a dán Aalborg HB elleni párharcban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. tegnap 19:53 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. tegnap 14:59 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. tegnap 12:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.