Öt veszprémi érem a téli dobó ob-ról

  • atlétika
  • 2019.03.07
  • 20:02
  • VEDAC
Még a felkészülés elején járnak a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobói, ám elégedettek lehetnek a téli dobó országos bajnokságokon elért eredményekkel.

Az elmúlt hetekben Szombathelyen rendezték meg az ifjúsági és junior, majd a serdülő, újonc és felnőtt országos téli dobó bajnokságot. A két versenyen öt veszprémi érem született.

– Nem vagyok maradéktalanul elégedett, ám minden eredménynek örülök – kezdte értékelését Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója. – Az ifi és junior ob-n Bedegi Bence és Gombás Petra tett ki magáért. Péringer Márk tavaly nagyon jó évet tudott maga mögött, de ez a viadal most nem sikerült jól neki. De nincs miért keseregni, ez előfordulhat bárkivel. Keményen edz tovább, és biztos vagyok benne, hogy a nyáron már sokkal jobb eredményekkel örvendeztet meg minket.

Bedegi Bence, Mozsdényi Dávid és Péringer Márk - Fotó: VEDAC

Török Krisztián kitért rá, a serdülőknél Kövér Fanni ezúttal is kiválóan teljesített, most nem gerelyben, hanem diszkoszvetésben szerzett magyar bajnoki címet.

– Csatári Jázmin eredménye is igen dicséretes, ő még nagyon fiatal, szerintem még nagyon sokra hivatott, jövőre akár az ifi Európa-bajnokságon is részt vehet. Orbán Éva ezüstérmének is örülök, mert tavaly ilyenkor még csak 60 métert tudott. Bizakodva várom a szezon folytatását – hangsúlyozta a szakmai vezető.

Eredmények

Férfi. Serdülő. Diszkoszvetés: 8. Csekő Miklós 36.92. Kalapácsvetés: 4. Görföl Benedek 55.97.
Junior. Diszkoszvetés: 2. Bedegi Bence 47.43. Kalapácsvetés: 4. Cserháti Simon 59.02. 5. Minyó Bence 54.57.
Felnőtt. Diszkoszvetés: 5. Czeller Gábor 43.71.
Női. Serdülő. Diszkoszvetés: 1. Kövér Fanni 41.41. Kalapácsvetés: 2. Csatári Jázmin 58.14.
Újonc. Diszkoszvetés: 4. Kéri Gerda 22.55.
Junior. Diszkoszvetés: 5. Gombás Petra 28.77. Kalapácsvetés: 3. Gombás Petra 52.26.
Felnőtt. Kalapácsvetés: 2. Orbán Éva 63.32.