Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győzelemmel felérő döntetlen: tiszteletet nyert a „kis Telekom”

2019. március 3. 21:01
Drámai küzdelemben, hatgólos hátrányból felállva osztozkodott a pontokon a Telekom Veszprém U21 az ETO-SZESE együttesével vasárnap este a Tüzér utcában a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának tizennegyedik fordulójában.

– Igazi vérbeli küzdelemre számítok. Szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a mérkőzésből és magunkból is egyaránt. Ezzel bizonyíthatnánk, hogy a tavaszi vereségeink csak „botlások” voltak. Köszönjük a kitartást a szurkolóinknak, és a bizalmat az edzőinknek. Ezúttal ténylegesen csak a győzelem, és a kiváló teljesítmény lesz elfogadható! – nyilatkozta portálunknak a bemelegítést megelőzően Ernei Bence, az élcsapatban is bemutatkozó tehetség.

Dacára annak, hogy az elmúló hétvégén csepergett az eső a királynék városában, a Tüzér utcai DEVM Sportcsarnok falai közt igencsak derűs hangulat fogadta a közel kettőszáz lelkes szurkolót vasárnap este. Nem is véletlenül, hiszen a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának tizennegyedik fordulójára került sor: a tabella 9. pozícióját tíz ponttal elfoglaló Veszprém a bajnokesélyes, a dobogó harmadik fokát húsz ponttal őrző Győr egyesületét látta vendégül.

Bizonyítani akarás kontra rutin: már a találkozó kezdetét jelző sípszó előtt parázslott a levegő a csarnokban. Czeglédy László beköszönő duplájával már-már lángra gyúlni is látszott. A Rába-partiaknak azonban ehhez volt némi hozzáfűzni valójuk: elképesztő irammal fordítani tudtak (8. perc: 2-4). A játékosokhoz hasonlóan a játékvezetők is határozottak voltak, nem voltak restek a sípjukba fújni. Hornyák és Ernei jóvoltából tartotta a különbséget a házigazda. A rutin azonban a győriek mellett szólt: a tehetséges veszprémi hálóőrön, Gödör Bencén ezúttal rendre kifogtak a kisalföldiek, akik így fürgén négygólos fórra tettek szert (17. perc 5-9). Ekkor szánta el magát a Gulyás-duó a váltásra: Palasics Kristóf érkezett a veszprémi ketrec elé. Akihez csak úgy ragadt a játékszer, sorozatban háromszor is védeni tudott az élvonalban is bizonyító kapuskiválóság.

A „barátságos óriás” Szűcs Bence előtt adódott a lehetőség, hogy egy csinos gól társaságában lépjen parkettre, de helyette inkább a keresztlécet bombázta szét. Kovács László egy parádés összjáték végén volt eredményes, azonban a zöld-fehérek feljebb kapcsoltak egy fokozatot: négyszer egymás után is eredményesek voltak, hirtelenjében hat góllal húztak el. Melnyicsuk és Szrnka egymást váltva zörgette a vendég portát, de az ETO is rendre betalált (28 perc: 9-15.). Az utolsó pillanatokban ügyesen védekezte ki ellenfele támadását a Veszprém, de közelebb férkőznie nem sikerült: a félidőt jelző sípszó után maradt a 9-15-ös eredmény.

Köszönik a bizalmat! (Archív fotó)Köszönik a bizalmat! (Archív fotó)

A győriek kezdték meg a második félidőt, Palasics pedig rögvest védett is: ha a szemem nem hazudik, akkor a bordáival. A Telekom U21 fiataljai nem vesztették hitüket, küzdőszellemből jelesre vizsgáztak: Melnyicsuk révén 10-16-ra módosították az állást a 33. percben. Eredményes volt a veszprémi védőfal is a sáncok terén, sőt, még kontrázási lehetőségük is adódott a blokkolásból: Dörnyei pedig nem habozott, be is dobta. A Győr eladta, gyorsan labdát szerzett a királynék városa: Czeglédy hidegvérrel bombázott. Gulyásék ekkor húzták meg a ravaszt: hét a hat elleni játékra váltottak: ismét Czeglédy László örült a végén (14-17). A vendégek mestere gyorsan időt is kért.

A rutin mellé viszont alázat nem jár automatikusan: elnagyképűsködte támadását az ETO. A Veszprém azonban ismét betalált: Czeglédy révén két gólra zárkóztak a fiatalok (15-17). Ernei Bence szavaival élve, igazi vérbeli rangadóvá vált a találkozó: Palasics újabb védései után Melnyicsuk, Kőhegyi és Bendicsek is betalált. A piros-fehérek abszolút dicséretre és tiszteletre méltóan teljesítettek, Kőhegyi jóvoltából már nem is hagyták ellépni az ellenfelet: az 53. percben 20-22 állt az eredményjelzőn.

Palasics Kristóf továbbra is úgy védte a hazai ketrecet, mint édesanya a gyermekét. Már az egyenlítésért támadott a Veszprém, amikor három perccel a vége előtt Gulyás István időt kért. Kiegyenlítettünk! Melnyicsuk kapta, be is dobta. Pontosan utána pedig kivédekezte ellenfele támadását a Veszprém: akkor már a vezetésért támadhattak egy minutummal a vége előtt. Sajnos azonban eredményesen blokkolt a Győr, Dávidot pedig egy kérdéses bírói ítélet után leültették két percre: emberhátrányba kerültünk.

Húzta a támadását az ETO, fél perc volt hátra, amikor időt kértek. Elvették a játékvezetők! Három másodperce volt még a veszprémieknek, de nem felelőtlenkedtek… Drámai küzdelemben, így mentette 23-23-as egálra a meccset a Veszprém a bajnokesélyes Győr ellen. Ezzel a győzelemmel felérő döntetlennel kivívta a tiszteletet magának a „kis Telekom”, meghálálta a kitartást a szurkolóinak, és a bizalmat edzőiknek. Legközelebb jövő csütörtökön ismételhetnek, amikor is a 17. körből előrehozott, Pécs elleni rangadóra kerül majd sor szintén hazai környezetben (március 7., 19.00, DEVM Sportcsarnok).

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 14. forduló:
Telekom Veszprém U21–Agrofeed ETO-SZESE 23-23 (9-15)
Veszprém, DEVM Sportcsarnok, 200 néző. Vezették: Héjja Ádám, Kónya Balázs.
Telekom Veszprém U21: Gödör – Hornyák 3, Kurucz, Szrnka 1, Kőhegyi 3, Czeglédy 5, Ernei 1. Csere: Palasics (kapus), Dávid, Szűcs, Bendicsek 3, Melnyicsuk 5, Kovács 1, Dörnyei 1, Dobi. Edzők: Gulyás István, Gulyás Péter.
Hétméteresek: -/-, ill. 2/2.
Kiállítások: 8, ill. 18 perc.

Így értékelt a Telekom Veszprém U21 vezetőedzője

Gulyás István: – Nagyon nehezen, mondhatni félve kezdtük a mérkőzést. Kicsit megilletődtek a gyerekek, hiszen felnőtt, erős férfiakkal kerültek szembe. Azonban dicséretes, hogy sikerült átesniük a holtponton: elkezdtek hinni magukban, onnan kezdve pedig már uralták is a mérkőzést. Boldog és büszke vagyok. A fiúk megtettek minden tőlük telhetőt.

Simon Dani
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.