Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismételtek legjobbjaink

2019. február 27. 21:36
2017 után 2018-ban is Bartha-Kéri Bianka és Rasovszky Kristóf lett az év sportolója, a Telekom Veszprém pedig a legjobb csapat – a tavalyi esztendő kitűnőségeit díjazták a hagyományos városi sportévnyitón szerda este a Veszprém Agórában.

Szerda este a Veszprém Agóra adott otthont a hagyományos városi sportévnyitó ünnepségnek, amelyen a 2018-as évben kiemelkedőn teljesítő sportolókat, edzőket, csapatokat és sportvezetőket díjazták.

A képre kattintva galéria nyílik

Porga Gyula polgármester köszöntőjében a veszprémi sportélet három fő pillérének – az élsport, az utánpótlás-, szabadidő- és diáksport, valamint az ezekhez szükséges megfelelő infrastruktúra – fontosságát hangsúlyozta. Elismerte, hogy az utóbbi területen továbbra is hiányossággal küszködik a város.

– A sport igényeit kiszolgáló infrastruktúra megteremtésével erősen el vagyunk maradva. A legfontosabb kihívás számunkra, hogy ezen a téren erősödjünk. Nem véletlen, hogy a város az elmúlt időszakban a korábban elmaradt fejlesztések megvalósítása mellett tette le a voksát. Reményeink szerint március végén, április elején letehetjük az új városi uszoda alapkövét. Egy év múlva elkezdődhet a Veszprém Aréna bővítése. S mindent elkövetünk, hogy ezzel párhuzamosan felépüljön a jégcsarnok is. A stadion felújítása tervezési fázisban, de az ottani létesítmények közül a tornacsarnok építése már idén elkezdődhet. Továbbra is feltett szándékunk, hogy a küzdősportok képviselőinek megfelelő otthont biztosítsunk, s szeretnénk további teret biztosítani a szabadidősportot kedvelők számára.

A városvezető külön köszönetét fejezték ki az utánpótlásban dolgozó szakembereknek. – Az utánpótlásnevelésben nemcsak a fizikai fejlődés fontos, hanem az is, hogy milyen embert formálunk. Egy jó egyesület jó embereket nevel, s a veszprémi egyesületek ilyenek. Meggyőződésem, hogy a veszprémi sportvezetők, edzők és sportolók sokat tudnak tenni azért, hogy Veszprém közössége még erősebb legyen.

Elsőként a Veszprém város sportjáért kitüntetéseket adták át. Emlékplakettet vehetett át Sikos László, az 1. Futsal Club Veszprém elnökségi tagja; Janku Ferenc, a Centrum DSE alapító elnöke és edzője és Kelemen Miklós, a Veszprémi Foci Centrum USE létesítményvezetője és edzője. Továbbá posztumusz elismerésben részesült Körmendi Ferenc, a Veszprémi Thai-Box SE tavaly elhunyt vezetőedzője.

Az év szenior korú kiválóságait is jutalmazták: Csatári János, Csonti Rudolf, dr. Keszthelyi Csaba és dr. Schindlerné Kis Katalin (mindannyian a TOP-GYM SE erőemelői), Gosztolai Mária (atlétika, VEDAC), Strommer László (falmászás, Veszprémi Sportmászó Egyesület), illetve Tóth László (kendó, Bakony Kendo).

Külön elismerésben részesültek a 2018-as év utánpótláskorú sportolói: Bartos Bonita Kíra (karate, Veszprémi Shotokan Karate Club), Kövér Fanni és Poharánszki Anna (mindketten VEDAC), Kalocsai Péter (tenisz, Ász), Molnár Attila és Varga Gréta (atlétika, Sportolj Velünk SE), Molnár Liza (torna, VTC) és Vályi Keve (úszás, Szivárvány SE).

Polgármesteri különdíjat kapott Máté Fanni Szabina (VEDAC), Felber Kata Zselyke (Sportolj Velünk SE), Vass Szilárd (labdarúgás, VLS Veszprém), Laczkó Benedek Vajk és Nagy Gergő Donát (birkózás, Centrum DSE), Kutasi Hanna (torna: VTC, fitnesz: Balaton Fitness), Fodor András (triatlon, Veszprémi Triatlon Egylet) és a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás Sport Egyesület.

Az év női sportolója kategóriában harmadik helyezett lett a Veszprémi Taekwondo SE tékvandósa, Mucsy Petra (edzője: Somlai János), másodikként végzett a Veszprémi Thai-Box SE kick-box és tékvandó kiválósága, Bécsi Nikolett (edző: Vajky László). Az év legjobbjának járó kitüntető címet pedig 2017 és 2018 után ismét a Sportolj Velünk SE atlétája, Bartha-Kéri Bianka (edző: Tóthné Stupián Anikó) érdemelte ki.

A férfiaknál városunk első téli olimpikonja, a Veszprémi Sí Egylet sífutója, Kónya Ádám (edző: Szabó László) állt a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Előtte végzett a Veszprémi Sportmászó Egyesület falmászója, Strommer Soma (edző: Strommer László). Az esztendő legjobb férfi veszprémi sportolójának pedig akárcsak tavaly, idén is a Balaton Úszó Klub klasszisát, Rasovszky Kristófot (edző: Szokolai László) választották.

A csapatoknál is az elmúlt években megszokott rangsort állították fel: harmadik lett a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata (vezetőedző: Mérész Csaba, csapatkapitány: Körtélyesi Gergely), amely a 2017/18-as másodosztályú bajnokság rájátszásban a második helyet szerezte meg. Második helyezést érdemelt ki az 1. Futsal Club Veszprém (vezetőedző: Madarász János, csapatkapitány: Tatai József), amely az NB I 2017/18-as kiírásában ötödik lett. Az esztendő csapata – ahogyan emberemlékezet óta mindig – ezúttal is a Telekom Veszprém (vezetőedző: David Davis, csapatkapitány: Nagy László) lett, amely 2018-ban 27. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát, az NB I-ben pedig ezüstérmet szerzett.

A díjakat Porga Gyula mellett Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Halmay György, a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke és adta át. Színvonalas bemutatót tartottak a Veszprém Torna Club tornászai. A sportévnyitó állófogadással zárult, melyen Janku Ferenc mondott pohárköszöntőt.

Így zárult a jubileumi szavazás

Immáron tizedik éve választhatta meg az év veszprémi sportpillanatát a három mértékadó városi hírportál, a Vehirsport.hu, a Veol.hu és az ötletgazda Hajráveszprém.hu olvasótábora. A harmadik legtöbb voksot a Veszprémi Sportmászó Egyesület versenyzője, Strommer Soma kapta, aki megnyerte a Ninja Warrior televíziós vetélkedőt. Második lett 1. Futsal Club Veszprém emlékezetes bajnoki diadala a Szombathely otthonában. A legemlékezetesebb pillanatot pedig a szurkolók véleménye szerint Rasovszky Kristóf szolgáltatta, aki a glasgow-i nyílt vízi Eb-n két arany- és egy ezüstérmet nyert.

Galéria
Sportévnyitó 2019
Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.