Nagyot harcolt a Veszprém, de a Berettyó nyerte a Magyar Kupát

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.02.24
  • 16:47
A légiósokkal teletűzdelt Berettyóújfalu csak hosszabbítás után tudta legyűrni a szívósan küzdő Veszprémet a futsal Magyar Kupa szigetszentmiklósi fináléjában.

Fennállása legfényesebb sikerére készült a veszprémi futsalcsapat a Magyar Kupa szigetszentmiklósi négyes döntőjében. Mint arról szombaton beszámoltunk, az elődöntőben az 1. FCV – Tatai József mesterhármasával – 3-0-ra legyőzte a Dunaferrt, a Berettyóújfalu pedig 4-2-re verte a Haladást. A mieink így 2015 után másodszor is bejutottak a sorozat fináléjába, s mivel négy évvel ezelőtt ezüstérmet szereztek a Győrrel szemben, most lehetőségük nyílt, hogy túlszárnyalják eddigi legjobb eredményüket.

Nem ígérkezett persze könnyűnek a feladat, hiszen a korábbi háromszoros bajnok és kétszeres MK-győztes, négy légióssal felálló Berettyó veretlenül nyerte meg az NB I alapszakaszát, amelynek során oda-vissza legyőzte a második Veszprémet.

Fotók: MLSZ

Taktikus tapogatózással indult a finálé, egyik kapu sem forgott különösebb veszélyben. A 4. percben aztán Komáromi jobboldali berúgása teljesen üresen találta meg a hosszú oldalon álló Gyurcsányit, aki higgadtan a léc alá lőtt (0-1).

Madarász János a gyors vezetés ellenére is időt kért, csapata pedig bátrabb játékra váltott. A félidő derekához érve aztán átvette az irányítást az MVFC. A 9. percben szép jelenet játszódott le a bakonyi kapu előtt: Rafinha kapáslövését Rábl sarkazta kapura, de a labda cél tévesztett. Kisvártatva azonban egalizált a rivális. Schmidmajer védte Rábl közeli lövését, a kipattanó Serginho elé került, ezt is kiütötte a veszprémi kapus, harmadjára Rafinha elé került a labda, aki már nem rontott (1-1).

A vezetést is megszerezhette volna a Berettyó a 14. percben. Takács jobboldali beadásánál Bencsik Ádám tisztázott nagyszerű ütemben. Mullor Cabrera Sergio is időt kért, csapata pedig meg is szerezte a vezetést hárommal a pihenő előtt. Tatai elesett a zsűriasztalnál, a játékvezető sípja néma maradt. Rábl, Javi Sanchez és Serginho szép összjátéka után utóbbi lőtt a hálóba (2-1).

Egyértelműen látszottak a fáradtság nyomai a veszprémiek játékán, akik többet hibáztak a szokottnál. Igaz, így is meg lehetett volna az egyenlítés. Komáromi Márkust játszotta meg, aki sarokkal készített le Tatai elé. A házi gólkirály nagy erővel lőtt, de Tihanyi bravúrral védett.

A második felvonás elején sem találta játékát a Madarász-csapat, igaz, az MVFC mezőfölénye is meddőnek bizonyult. Így meglehetősen eseménytelenül telt a félidő első időszaka.

A 27. percben Dávid lőtt szabadrúgást tizennyolc méterről, Tihanyi tornázta ki a léc alá tartó nagy erejű bombát. Dávidnak ettől végképp megjött a lövő kedve, ismét távolról tüzelt, ezúttal pedig Tihanyi sem tudott segíteni együttesén (2-2).

Hatalmas lehetőség adódott az 1. FCV előtt, Rafinha ugyanis szabálytalanul buktatta Bencsik Ádámot, amiért megkapta a második sárga lapját, így villant a piros is. Nem sikerült azonban kihasználni a lehetőséget, ugyanis Boromisza is szabálytalankodott Rábl ellen, így ő is kiállt második sárgával. Majd’ kér percig tehát három a három ellen folytatták a felek, de így sem esett gól.

A folytatásban is a Berettyó veszélyeztetett többet, Schmidmajer többször is bravúrral blokkolt. Néggyel a vége előtt Amílcar és Márkus is gólt szerezhetett volna, de mindketten célt tévesztettek. Ennél is nagyobb helyzet adódott a 38. percben Tatai előtt, aki hatalmas kapufát lőtt. Rögtön ezután összegyűlt a kék mezesek ötödik szabálytalansága, ám Nagy Imre kísérletét Schmidmajer kiváló reflexszel kiütötte. Több gól már nem esett, jöhetett a kétszer ötperces hosszabbtás.

A ráadás első felvonásának végén Nagy jóvá tette korábbi hibáját, s ismét vezetéshez juttatta az övéit. A Veszprém mindent egy lapra téve öt a négy elleni játékra váltott a második öt percben (3-2). Ezt használta ki Javi Sánchez a 48. minutumban (4-2). Továbbra is emberelőnyben játszottak Tataiék, Bencsik Roland szépített is eggyel a lefújás előtt (4-3), de több már sansz már nem adódott. A Berettyóújfalu nyerte a Magyar Kupát, de a Veszprém is emelt fővel távozhatott Szigetszentmiklósról.

Futsal Magyar Kupa, döntő:
MVFC Berettyóújfalu–1. FC Veszprém 2-2 (2-1) – hosszabbtás után: 4-3
Szigetszentmiklós, vezette: Szilágyi (Futó, Deme).
Berettyóújfalu: Tihanyi – Rábl, Harmati, Rafinha, Serginho. Csere: Mezei (kapus), Javi Sánchez, Nagy I., Szabó P., Gál, Amílcar Gomes, Trencsényi, Nagy D., Takács. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Márkus, Bognár P., Bencsik R. Csere: Simon, Spanlder (kapusok), Komáromi, Dávid, Gyurcsányi, Boromisza D., Bencsik Ádám. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Gyurcsányi (4.), Dávid (27.), Bencsik R. (49.), ill. Rafinha (9.), Serginho (17.), Nagy I. (45.) Javi Sánchez (48.).
Piros lap: Rafinha (28.), ill. Boromisza (29.).

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 18
2. 1. FC Veszprém 18
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 2
utolsó módosítás 2019. május 14. 00:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 13. 00:00
tovább »