Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Veszprémi diadal a futsal diákolimpia döntőjében

2019. február 18. 20:19
Kiváló teljesítményének köszönhetően a Noszlopy gimnázium csapata nyerte a futsal diákolimpia V-VI. korcsoportos országos döntőjét Zalaegerszegen.

A hétvégén Zalaegerszeg két sportcsarnoka adott otthont a futsal diákolimpia V-VI. korcsoportos országos döntőjének, amelyen megyénket egyedüliként a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium csapata képviselte.

A középiskolások számára meghirdetett bajnokságba egy híján négyszáz csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő húsz legjobb gárdája. A tíz fős együttesek négy ötös csoportban szerepeltek, amelyekből az első két helyezett jutott tovább.

Végig nagyszerűen küzdöttek a fiatal veszprémi futsalosok - Fotók: Diákolimpia®Végig nagyszerűen küzdöttek a fiatal veszprémi futsalosok - Fotók: Diákolimpia®

A veszprémiek rögtön a házigazda Deák Ferenc Gimnázium ellen kezdték a csoportküzdelmeket, s nagy küzdelemben 3-2-es vereséget szenvedtek. A folytatásban azonban már nem botlottak: a Diósgyőri Gimnáziumot 5-1-re, a kecskeméti Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumot 4-2-re, a Szolnoki Széchenyi István Gimnáziumot pedig 4-3-ra verték. Így kilenc pontjukkal a csoport második helyén jutottak tovább a legjobb nyolc közé.

A vasárnapi keresztjáték során 6-4-re felülmúlták a B csoport élén záró Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumot. Az elődöntőben pedig 6-1-re kiütötték a soproni Fáy András szakgimnázium együttesét. A fináléban a váci Boronkay György gimnázium tanítványaival találkoztak, s arattak újabb nagyszerű sikert (4-2). Palotai Nándor testnevelő tanár tanítványai ezzel megszerezték az országos diákolimpia bajnoki címet.

A győztes csapatA győztes csapat

A gólkirályi és legjobb játékosnak járó címet is a Noszlopy végzős tanulója, Reizinger Bence zsebelte be. A legjobb edzőnek Palotai Nándort választották.

A győztes csapat tagjai: Reizinger Bence, Kristály Kevin, Dróth Levente, Gálfi Norbert, Molnár Balázs, Barcza Bálint, Szabó Márk, Horváth Ákos, Janás Márk, Burdi Dominik.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.