Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Európa-kupa győzelemmel kezdte versenyszezonját Bécsi Nikolett

2019. február 14. 20:06
A Veszprémi Thai Boksz SE versenyzője aranyérme mellé három bronzérmet is szerzett a horvátországi kick-box Európa-kupán.

Február 8-tól 10-ig a horvátországi Karlovac városa adott otthont a kick-box Európa-kupának, amelyen 31 ország 179 klubjának 1890 versenyzője alkotott rendkívül erős mezőnyt. Megyénkből egyedüliként a Veszprémi Thai Boksz SE kiválósága, Bécsi Nikolett szerepelt a viadalon, aki öt kategóriában nevezett.

Edzője, Vajky László elmondta, hogy tanítványával még jócskán a felkészülési szakaszban tartanak, azonban az állapotfelmérés szempontjából nagy jelentősége volt ennek a viadalnak. Bécsitől már megszokott, hogy magyar válogatottként mindkét versenysportjában (kick-box és tékvandó) akár öt-hat számban is indul a versenyeken, ami komoly fizikai, kondicionális felkészülést és mentális állapotot kíván meg tőle. A 2018-as évet is harminc éremmel zárta, köztük Európa-bajnoki arany- és világkupa bronzérmekkel.

Vajky László és Bécsi Nikolett ezúttal is eredményes versenyt zártVajky László és Bécsi Nikolett ezúttal is eredményes versenyt zárt

– Mivel az idei felkészülés közepén vagyunk, nem számoltunk ilyen jó eredményekkel. Azt viszont tudtuk, hogy Nikolettnek a versenyrutinjából adódóan a dobogó bármelyik foka elérhető. Ez történt itt is. Már a bemelegítésnél, érezhető volt, hogy gyorsaságban, kreativitásban nagyon magas szinten mozog. Mindez a küzdelmeiben is tükröződött. Első nap három számban versenyzett Point Fighting kategóriában, ami azt eredményezte, hogy a csarnokban felállított nyolc pástból hármon szinte egy időben hívták küzdeni. Egy esetben a meccset is halasztották, amíg a másikat befejezte. Végül két bronzéremmel zárta napot – fogalmazott Vajky László.

Másnap két Light Contact számban is versenyzett. Az egyikben bronzérmet szerzett, majd a legfontosabb kategóriájában végig győzelmeket aratva megnyerte az Európa-kupát. Ezzel a győzelemmel jelentős előnnyel kezdte a nemzetközi és hazai ranglistaversenyt, ami közelebb juttatja a következő világversenyeken az induló keretbe jutását.

Nikolett a hétvégén kick-box sportágban a Pozsonyban sorra kerülő Slovak Openen szerepel, ahol szintén öt versenyszámban nevezett. Áprilisban másik sportágában, tékvandóban a világbajnokságon vesz részt, ahol öt számban sikerült indulási kvótát szereznie.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.