Tükörsima siker a bajnokságban

  • Telekom Veszprém
  • 2019.02.12
  • 19:57
A Telekom Veszprém tizenkilenc góllal verte a csekély ellenállást tanúsító Budakalászt az első osztályú kézilabda-bajnokság keddi találkozóján.

A Barcelona elleni bámulatos BL-diadalt követően kedd este már a magyar élvonalban várt újabb kihívás a második helyen álló Telekom Veszprémre, amely a tizenkettedik pozíciót elfoglaló Budakalászt fogadta. A szombati siker letéteményesei közül Dragan Gajic, Petar Nenadics és Sterbik Árpád is pihenőt kapott David Davis vezetőedzőtől. Ott volt viszont a tizenhatos keretben a Balatonfüredről nemrég igazolt beállós, Szűcs Bence, valamint a jobbátlövő Szuharev Lev és a kapus Palasics Kristóf.

A kezdő sípszó előtt a veszprémi klubvezetés a vb-t megjárt játékosait és az egyiptomi válogatottat olimpiai selejtezőig vezető David Davist köszöntötte. A magyar csapatból Nagy László, Mikler Roland, Lékai Máté és a sérülés miatt ezúttal távol lévő Jamali Iman részesült elismerésben. A légiósok közül pedig a horvát Manuel Strlek, a macedón Dejan Manaszkov, a svéd Andreas Nilsson, a tornát bronzéremmel záró Kentin Mahé, valamint a világbajnok René Toft Hansen kapott emlékplakettet.

Fotók: Baumann Béla

Tönnesen három bombájával indult a bajnoki, az első vendég gólt pedig Váczi Dániel jegyezte a 4. perc végén. A duplázó Mackovsek mellett honfitársa, Marguc is betalált, a 7. percben így már 6-1 állt az eredményjelzőn. Török mozdította el együttesét a holtpontról, a jobbátlövő hetesből és átlövésből is betalált. Felzárkózniuk azonban nem sikerült, a publikum legnagyobb örömére Terzic is betalált. Strlek góljával pedig újra kialakult az ötgólos különbség, ami időkérésre is sarkallta a vendégek, mesterét, Forgács Gyulát (14. perc: 9-4).

Ez sem változtatott a meccs képén: Mikler védéseinek is köszönhetően továbbra is nagy fölényben kézilabdázott a magyar rekordbajnok. Blagotinsek és Ilics góljára még válaszolt Váczi Milán, de azt újabb két hazai találat követte. Strlek szépségdíjas átadását követően Marguc juttatta a hálóba a játékszert (22. perc: 13-5).

A veszprémi-füredi nevelésű Nemes is betalált, a túloldalon pedig a másik beállós, Blagotinsek bizonyult tarthatatlannak. A vendég lövők a folytatásban sem állítottak nagy nehézségek elé a bakonyiak védelmét, amelyben Szűcs is szerepet kapott. Sorra vezethették a gyors kontrákat a veszprémiek. Marguc és Strlek is hibátlanul értékesítette lehetőségeit, utóbbi révén másfél perccel a szünet előtt tízre nőtt a különbség, amihez Strlek még egyet hozzátett hetesből (18-7).

Terzic sikeres löketével rajtolt a második felvonás, majd a fiatal Szuharev is feliratkozott a gólszerzők közé. A folytatásban is az erőviszonyoknak megfelelően alakult az összecsapás, a Telekom könnyedén növelte fórját. A csereként beállt Manaszkov gyors duplájával már tizenöt volt közte (36. perc: 23-8).

A találkozó kétharmadánál is őrizte a kiharcolt differenciát a Davis-csapat. Szuharev kisbüntetése miatt kapus nélkül támadott Veszprém, ám a Pest megyeiek rövid idő alatt kétszer is labdát szereztek, s mindkétszer az üres kapuba lőttek (25-12).

Budakalászi feltámadásról persze szó sem lehetett, tovább folyt a mérkőzése az addigi medrében. Marguc újabb gyönyörű gólban játszott főszerepet, ám ezúttal Manaszkov volt partnere ebben (46. perc: 28-13). Az utolsó tíz percben Palasics is szerepet kapott, aki védéssel hálálta meg a bizalmat. A vendégek cserekapusa, Vasvári is hárítással mutatkozott be, aki Mahé hetesét fogta meg. A hajrában Mackovsek is megszórta magát, a különbség végül egy híján húsz gól lett (36-17).

Férfi kézilabda NB I, 15. forduló:
Telekom Veszprém–CYEB Budakalász 36-17 (18-7)
Veszprém Aréna, 1000 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
Veszprém: Mikler – Marguc 5, Tönnesen 4, Blagotinsek 5, Mahé, Mackovsek 5 (1), Strlek 4 (1). Csere: Palasics (kapus), Terzic 2, Ilics 2, Lékai 1, Szuharev 3, Szűcs, Manaszkov 5. Vezetőedző: David Davis.
Budakalász: Váczi D. – Tóth Á. 2, Török 4 (1), Koller 1, Czina, Mazák, Fekete D. Csere: Boros, Vasvári (kapus), Váczi M. 5 (1), Nemes 2, Tóth K. 1, Fazekas L. 1, Glück 1. Vezetőedző: Forgács Gyula.
Kiálltások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

Így látták a főszereplők

David Davis: – Nagyon fontos, hogy újra jó formába kerüljünk, s megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a játékosok között a játékidő tekintetében. Kiemelt hangsúlyt fektettünk arra is, hogy lehetőséget kapjanak a fiatalok, akik hétről hétre keményen dolgoznak. Szuharev is nagyszerű munkát végez, aminek idővel meg is lesz az eredménye. Törekszünk, hogy megtaláljuk a játékritmusunkat, hiszen az év egyik legnehezebb meccs vár ránk a hétvégén a Vardar ellen. Összességében elégedett vagyok a mai játékkal.

Szuharev Lev: – Nagyon jól éreztem magam a pályán. Felemelő érzés ilyen játékosokkal egy csapatban játszani, akik mindannyian nagyon segítőkészek velem.

Forgács Gyula: – Próbáltuk túlélni a találkozót, hogy ne legyenek újabb sérültjeink. S célul tűztük ki azt is, hogy szerepet adjunk a fiataloknak. Tudtuk, hogy ellenfelünk más dimenziót képvisel. Éppen ezért azt kértem a fiúktól, hogy élvezzék a játékot és ne nézzék az eredményjelzőt. Bebizonyosodott ugyanakkor, hogy egy ilyen kaliberű csapat rivális ennyi hiba nem fér bele. A játékvezetők túlzottan is tisztelték a Veszprémet. Nálunk gyengébb teljesítményt csak a sípmesterek nyújtottak.

Tóth Ádám: – Gyakorlásnak remek alkalom volt a mai találkozó. Mindig nagy élmény Veszprémben játszani. Azok a játékelemek, amelyeket itt sikerrel hajtottunk végre, remélhetőleg a mi szintünkön lévő ellenfelek ellen is működni fog.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2019/20
1. Telekom Veszprém 12
2. Mol-Pick Szeged 8
3. FTC 6
4. Dabasi KC 5
5. BKSE 5
6. Gyöngyös 4
7. Csurgói KK 3
8. Eger 3
9. Grundfos Tatabánya 2
10. Mezőkövesdi KC 1
11. Komló 1
12. Budakalász 0
13. Orosházi FKSE 0
14. Váci KSE 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 18. 07:25
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 2
2. Vardar 2
3. Porto 2
4. Kiel 1
5. Vive Kielce 1
6. Montpellier 0
7. Meskov Breszt 0
8. Motor Zaporozsje 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:12
tovább »
Férfi kézilabda SEHA-liga B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 6
2. PPD Zagreb 3
3. Eurofarm Rabotnik 3
4. Szpartak Moszkva 0
5. Meshkov Breszt 0
6. Metaloplastika 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:13
tovább »