Bravúrra készülnek

  • Veszprémi KKFT
  • 2019.02.12
  • 08:12
  • Veszprémi Kézilabda Kft.
Nem csupán megnehezíteni akarja a Veszprémi KKFT február 16-án (szombat, 13 óra) a vendég Agrofeed ETO-SZESE-t dolgát, le is győzné az NB I/B Nyugati csoport második helyén álló gárdát.

Az évadban eddig tizenegy pontot gyűjtött veszprémiek az NB I/B Nyugati csoport hatodik helyén „teleltek”, öt győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel. Az első „tavaszi” vetélytársuk a kisalföldiek lesznek, akik – kilenc diadallal, egy „iksszel” és egy „zakóval” – másodikak; s miután tizenkilenc pontosak, esélyesei a Tüzér utcai csarnokban rendezendő összecsapásnak. Ősszel egyébiránt a Rába-partiak nyertek az otthonukban (25-19).

A két pont sikerélményt és önbizalmat adhat Priczel Bencééknek, de ne legyen kétségünk afelől, hogy valahol a Rába-partiak is hasonló terveket dédelgetnek. Akkor vajon, mi lehet a jó eredmény titka?

A győrieket fogadja a VKKFT a "tavaszi" nyitányon

– Minél kevesebb hibával és jó formát mutatva szeretnénk játszani – mondta Éles József, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, akit a csapat minden bizonnyal sikerrel köszöntene annak okán, hogy szombaton tölti be az ötvenedik életévét. – Tombor Csaba vezetőedzővel együtt azt várják, hogy aki pályára lép, az hozzá tudjon tenni az előadáshoz és így a találkozóhoz is. Ősszel mindazonáltal szereztek tapasztalatot a hibáikból és az erényeikből, tisztában vannak azzal, ha bátortalanok és hitehagyottak lesznek, akkor nem kérdés, hogy ki örül majd a lefújáskor. Ám ha a valós képességeikről adnak számot, akkor az értük szorítóknak szép pillanatokat szerezhetnek. – Az őszinél pontosabb, gyorsabb és látványosabb produkciót várok a srácoktól – jegyezte meg Tombor-edző.

Mint megtudtuk: a sportolók jó munkát végeztek a bajnoki szünetben, mindent végigvettek, amit a felkészülési időszakra terveztek, így voltak erőnléti és taktikai gyakorlásaik is. Igyekeztek összerázni a társaságot és próbáltak új információkat szerezni a másik oldalról. A szakmai stáb bizakodó, hogy a tanítványok – kellő koncentrációval – meg tudják majd azt csinálni, amit a szimpatizánsaik remélnek tőlük. Szeretnének azzal a sebességgel játszani, amit előzetesen megbeszéltek. Ott van a gondolataikban, hogy a védekezésen sok múlik (…abba sok energiát kell fektetni), kevés gólon tartani az ellent, azonban fontos, hogy az elöljáróik a támadójáték tempójával és a befejezések pontosságával is elégedettek legyenek. Ha a sikeréhes és jól felkészített Éles Benedekék kellőképpen megértik egymást a pályán, akkor bizonyíthatnak: harcolhatnak a fényesebb jövőjükért.