Célkitűzés helyett útmutatás

  • Telekom Veszprém U21
  • 2019.02.07
  • 12:59
Előrehozott mérkőzéssel vág neki a naptári évnek a Telekom Veszprém U21, amely vasárnap (12.30) Szigetszentmiklósra látogat a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság 13. fordulójában.

Az előttünk álló hétvégén a kézilabda másodosztályában már pattogásnak indul a játékszer: ennek kapcsán kérdezte portálunk a Telekom Veszprém sportszakmai igazgatóját, a Telekom U21 vezetőedzőjét, Gulyás Istvánt. Szó esett felkészülésről, stabilizálásról, jövőképről, s természetesen a vasárnapi derbiről is.

Gulyás: Tanítjuk a gyerekeket, próbálunk méltó utat mutatni nekik (archív fotó)

– Mit gondol, sikerült visszatérnie a tanítványainak a pihenő előtti kerékvágásba?

– Abszolút rendben vannak a srácok, szilveszter után nem sokkal, napra pontosan január 3-án vágtunk neki a felkészülésnek. Ha sokat nem is, de biztos vagyok benne, hogy eleget pihentek a gyerekek. Csak halkan súgom meg, hogy volt nekünk egy Balaton-kupánk, arra azért bizony már formába kellett lendülnünk.

– Nem is akárhogy, hiszen a veszprémi U18-asok ezüst-, az U16-asok pedig aranyérmet szereztek.

– Önmagában már az is nagyon nagy boldogság volt a szívünknek, hogy sikerült szerveznünk egy ilyen szinten nívós eseményt, az utánpótlásunkban sportoló gyermekeknek. Minden küzdelem rangadónak számított, nem volt egyetlen rossz meccs sem a kupán. Profi körülmények voltak, s ami a legfontosabb: minden meccsen tudtunk tanulni valamit! Mondtam is a gyerekeknek, hogy „ha okosak vagytok, s nyitott szemmel jártok, akkor itt mindenki elleshet egy praktikát, ami a jövőben még a javára is válhat”.

– Ha már szó esett a jövőről: hisz benne, hogy idővel a bajnokság élvonalán kívül a BL-porondon is bizonyíthatnak majd a tanítványai?

– Rátapintott a lényegre, mindenféleképpen bízom benne. Szeretném hinni, hogy ez lesz a jövőnk, hogy sikerül elmozdulnunk egy olyan irányba, hogy végre egy hazai nevelésű, veszprémi gyermek is lehetőséget kapjon a legrangosabb sorozatban. Ami megsüvegelendő, hogy természetesen ez kellő alázat nélkül nem sikerülhet, illetve nem elég „csak” megütni a szintet: élni is kell a lehetőséggel!

– Térjünk vissza a jelenbe. Hétvégén előrehozott csatában, a szigetszentmiklósiak vendégszeretetében bizonyíthatnak majd a „kis Telekommal”. Mire kell különösképp odafigyelniük?

– Elsősorban a stabilizációra. Ki kell használnunk a helyzeteinket, komoly odafigyeléssel kell majd játszanunk. Összhang, egyensúly. De igazából, ami jelen pillanatban igazán fontos nekünk, az az, hogy mindenből tanuljunk.

– Célkitűzés?

– Nincs célkitűzés, tanítjuk a gyerekeket, s mindenekelőtt próbálunk méltó utat mutatni nekik.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Váci KSE 22
2. Agrofeed ETO-SZESE 20
3. NEKA 19
4. Szigetszentmiklósi KSK 16
5. Tatai AC 13
6. Veszprémi KKFT 12
7. Pécsi VSE 12
8. Telekom Veszprém U21 10
9. Budai Farkasok NKFT 9
10. Balatonfüredi KSE U21 8
11. Tunsgram SE Nagykanizsa 5
12. Százhalombattai KE 0
utolsó módosítás 2019. február 21. 11:51
tovább »