Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Célkitűzés helyett útmutatás

2019. február 7. 12:59
Előrehozott mérkőzéssel vág neki a naptári évnek a Telekom Veszprém U21, amely vasárnap (12.30) Szigetszentmiklósra látogat a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság 13. fordulójában.

Az előttünk álló hétvégén a kézilabda másodosztályában már pattogásnak indul a játékszer: ennek kapcsán kérdezte portálunk a Telekom Veszprém sportszakmai igazgatóját, a Telekom U21 vezetőedzőjét, Gulyás Istvánt. Szó esett felkészülésről, stabilizálásról, jövőképről, s természetesen a vasárnapi derbiről is.

Gulyás: Tanítjuk a gyerekeket, próbálunk méltó utat mutatni nekik (archív fotó)Gulyás: Tanítjuk a gyerekeket, próbálunk méltó utat mutatni nekik (archív fotó)

– Mit gondol, sikerült visszatérnie a tanítványainak a pihenő előtti kerékvágásba?

– Abszolút rendben vannak a srácok, szilveszter után nem sokkal, napra pontosan január 3-án vágtunk neki a felkészülésnek. Ha sokat nem is, de biztos vagyok benne, hogy eleget pihentek a gyerekek. Csak halkan súgom meg, hogy volt nekünk egy Balaton-kupánk, arra azért bizony már formába kellett lendülnünk.

– Nem is akárhogy, hiszen a veszprémi U18-asok ezüst-, az U16-asok pedig aranyérmet szereztek.

– Önmagában már az is nagyon nagy boldogság volt a szívünknek, hogy sikerült szerveznünk egy ilyen szinten nívós eseményt, az utánpótlásunkban sportoló gyermekeknek. Minden küzdelem rangadónak számított, nem volt egyetlen rossz meccs sem a kupán. Profi körülmények voltak, s ami a legfontosabb: minden meccsen tudtunk tanulni valamit! Mondtam is a gyerekeknek, hogy „ha okosak vagytok, s nyitott szemmel jártok, akkor itt mindenki elleshet egy praktikát, ami a jövőben még a javára is válhat”.

– Ha már szó esett a jövőről: hisz benne, hogy idővel a bajnokság élvonalán kívül a BL-porondon is bizonyíthatnak majd a tanítványai?

– Rátapintott a lényegre, mindenféleképpen bízom benne. Szeretném hinni, hogy ez lesz a jövőnk, hogy sikerül elmozdulnunk egy olyan irányba, hogy végre egy hazai nevelésű, veszprémi gyermek is lehetőséget kapjon a legrangosabb sorozatban. Ami megsüvegelendő, hogy természetesen ez kellő alázat nélkül nem sikerülhet, illetve nem elég „csak” megütni a szintet: élni is kell a lehetőséggel!

– Térjünk vissza a jelenbe. Hétvégén előrehozott csatában, a szigetszentmiklósiak vendégszeretetében bizonyíthatnak majd a „kis Telekommal”. Mire kell különösképp odafigyelniük?

– Elsősorban a stabilizációra. Ki kell használnunk a helyzeteinket, komoly odafigyeléssel kell majd játszanunk. Összhang, egyensúly. De igazából, ami jelen pillanatban igazán fontos nekünk, az az, hogy mindenből tanuljunk.

– Célkitűzés?

– Nincs célkitűzés, tanítjuk a gyerekeket, s mindenekelőtt próbálunk méltó utat mutatni nekik.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. tegnap 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. tegnap 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. tegnap 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.